Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tattaripuuro uunissa

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Uunissa haudutettu tattaripuuro on helppo ja hyvää tekevä. Täyteläinen uunipuuro maistuu ihanalta maidon ja lisukkeiden kera.

Ainekset

3 1/2 dl
tattarisuurimoita
1 tl
margariinia vuoan voiteluun
1 l
maitoa
1 tl
suolaa

Lisäksi

omenaa
kuivattuja taateleita
siemensekoitusta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Huuhtele tattarisuurimot siivilässä ensin kuumalla ja sitten kylmällä vedellä. Voitele uunivuoka kevyesti ja kaada valutetut suurimot vuokaan. Lisää maito ja suola.

1 tl
suolaa
1 l
maitoa
3 1/2 dl
tattarisuurimoita
1 tl
margariinia vuoan voiteluun
2

Kypsennä puuroa uunissa noin tunti. Sekoita kerran kypsennyksen alkuvaiheessa.

3

Tarjoa tattaripuuro omenan, kuivattujen taateleiden ja siemensekoituksen kera tai tuttuun tapaan marjojen kanssa.

siemensekoitusta
omenaa
kuivattuja taateleita
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.12.2018
|
Muokattu: 21.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

339

1417

6,5 g

3,3 g

51,8 g

12,3 g

3,8 g

15,3 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

omenaa,

kuivattuja taateleita,

siemensekoitusta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli