Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gluteenittomat kristallipullat

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Kristallipullien maun taikana on suloisen makea sokerihuntu. Kristallipullat onnistuvat gluteenittomasti tällä ohjeella.

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
(1/2 pkt, à 50 g) hiivaa
1 tl
Psylliumia
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1/2 rkl
Kardemummaa
40 g
Margariinia
1 dl
Riisijauhoja
4 dl
Gluteenitonta jauhoseosta

Lisäksi

25 g
Voita
1 dl
Erikoishienoa sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää psyllium, sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
(1/2 pkt, à 50 g) hiivaa
1 tl
Psylliumia
2

Sekoita joukkoon muna, sokeri, suola, kardemumma, huoneenlämpöinen rasva ja riisijauhot. Lisää gluteenitonta jauhoseosta desi kerrallaan sähkövatkaimella sekoittaen. Vatkaa vielä 2–3 minuuttia jauhojen lisäämisen jälkeen.

1 kpl
Kananmuna
1 dl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1/2 rkl
Kardemummaa
40 g
Margariinia
1 dl
Riisijauhoja
4 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
3

Ota taikinasta öljytyin käsin noin kananmunan kokoisia paloja. Pyöritä palat käsissäsi pötköiksi ja kiepauta solmuiksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.

4

Kypsennä kohonneita pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Sulata voi. Voitele jäähtyneiden pullien pinnat voisulalla ja kasta sokeriin. Anna kuivua hetki ennen tarjoamista.

1 dl
Erikoishienoa sokeria
25 g
Voita

Vinkki: Gluteenittomat hiivataikinaleivonnaiset kestävät vain yhden kohotuksen (leivonnaisiksi muotoiltuina) ja ovat parhaimmillaan leivontapäivänä. Muista pakastaa ylimääräiset.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.7.2017
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

115

482

2,9 g

1,1 g

20,4 g

10,4 g

0,2 g

1,6 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g (1/2 pkt, à 50 g) hiivaa,

1 tl Psylliumia,

0,5 tl Suolaa,

0,5 rkl Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli