Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kinkku-perunapiiras

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

Taikina

75 g
Leivontamargariinia
1 1/2 dl
Emmentalraastetta
1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Paprikajauhetta
1/2 dl
Vettä, jos tarvitsee

Täyte

200 g
Savukinkkua
400 g
Pakastettua peruna-sipulisekoitusta tai valkosipuiperunoita
2 kpl
Ranskankermaa
3 kpl
Munaa
Ripaus suolaa ja mustapipurirouhetta

Päälle

1 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata pakasteperunat huoneenlämmössä niin, että saat ne toisistaan irti.Sekoita taikinan ainekset nopeasti sekaisin. Jos teet sen monitoimikoneessa, on rasvan oltava jääkaappikylmää - jos taas käsin, pitää rasvan olla huoneenlämpöistä. Vaivaa taikina nopeasti palloksi ja laita kelmussa puoleksi tunniksi jääkaappiin.Kuutioi tai suikaloi kinkku. Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita munat ja ranskankerma. Mausta seos suolalla ja pippurilla.Levitä taikinapohjalle vuorotellen perunoita ja kinkkua sekä kermaa. Ripottele lopuksi pintaan juustoraaste. Kypsennä piirasta uunin alaosassa 175 asteessa 30-45 minuuttia. Pitempi kypsymisaika on tarpeen, jos vuoka on paksua keramiikkaa tai fajanssia. Tarjoa piiras lämpimänä ja sen kanssa raikasta salaattia.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 30.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.