Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mehevä jauheliha-punajuuripiiras

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Täytä suolainen piirakka jauhelihalla, punajuuriraasteella ja juustolla. Tarjoile piiras lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

Pohja

100 g
Margariinia
2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Paprikajauhetta
2 rkl
Kermaa tai vettä

Täyte

400 g
Paistijauhelihaa
1 kpl
Sipuli
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Maustepippuria
2 kpl
Punajuurta suikaleina
2 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Kermaa
1 - 2 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita vehnäjauhot ja mausteet. Nypi ne pehmeän rasvan kanssa sekaisin. Lisää kerma tai vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun (halkaisijaltaan 25–26 cm) piirakkavuokaan. Nosta hetkeksi kylmään.

Ruskista jauheliha ja lisää hienonnettu sipuli. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Sekoita raaste jauhelihan joukkoon ja levitä vuoan pohjalle. Sekoita munat ja kerma keskenään ja valuta piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista uunissa 200 asteessa 35–40 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 28.12.2004
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.