Raparperilla täytetty britakakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperilla täytetty britakakku

Britakakku raparperi
Annokset
9
Uunin lämpötila
175°C
Alkukesän britakakku täytetään raparperilla ja koristellaan mantelilastuilla. Katso kuvalliset ohjeet.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

150 g
Margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
3 kpl
Keltuaista
1 dl
Maitoa
2 dl
Vehnäjauhoja
3 tl
Leivinjauhetta

PINNALLE

3 kpl
Valkuaista
2 dl
Sokeria
1/2 tl
Vaniljasokeria
25 g
Mantelilastuja

TÄYTE

8 dl
Raparperin paloja
2 dl
Sokeria
Tilkka vettä
3 dl
Kuohukermaa

Näin teet

Valmista taikina. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi ja lisää keltuaiset yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhot vuorotellen maidon kanssa margariinivaahtoon. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle.
1

Valmista taikina. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi ja lisää keltuaiset yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhot vuorotellen maidon kanssa margariinivaahtoon. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen edelleen vatkaten.
2

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen edelleen vatkaten.

Levitä valkuaisvaahto pohjataikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Paista kakkupohjaa 175–asteisessa uunissa 20–30 minuuttia kunnes marenki on rapeaa ja vaaleanruskeaa ja pohjataikina kypsää.
3

Levitä valkuaisvaahto pohjataikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Paista kakkupohjaa 175–asteisessa uunissa 20–30 minuuttia kunnes marenki on rapeaa ja vaaleanruskeaa ja pohjataikina kypsää.

Valmista täyte. Kiehauta kuoritut, pilkotut raparperit pienessä vesitilkassa yhdessä sokerin kanssa ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma tukevaksi vaahdoksi. Kokoa kakku. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Nosta toinen levy kakkuvadille. Jos raparperihi...
4

Valmista täyte. Kiehauta kuoritut, pilkotut raparperit pienessä vesitilkassa yhdessä sokerin kanssa ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma tukevaksi vaahdoksi. Kokoa kakku. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Nosta toinen levy kakkuvadille. Jos raparperihilloke on kovin löysää, valuta siitä liika neste. Sekoita raparperihilloke kermavaahtoon ja levitä vaahto kakkulevylle. Irrota toinen kakkulevy pohjalla olevasta leivinpaperista pitkällä notkealla lastalla. Nosta kakkulevy kahden pitkän lastan avulla raparperivaahdolla peitetyn kakkulevyn päälle.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 16.5.2007
Muokattu: 15.5.2019