Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broccolini-papaijasalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kun marinoit broccolinit sitruunaöljyssä, salaatti ei kaipaa muuta kastiketta.

Ainekset

1 kpl
Papaija
200 g
(1 ps) broccolineja eli varsiparsakaaleja
1/2 dl
Suolapähkinöitä
100 g
(1 ps) jääsalaattia
1 rkl
Korianterinlehtiä hienonnettuna
1 rkl
Mintunlehtiä hienonnettuna
1 rkl
Parmesaanijuustolastuja
1/2 kpl
Granaattiomenaa

Marinadi

1/2 dl
Sitruunamehua
1 kpl
Valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 dl
Öljyä
1 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise papaija. Poista siemenet. Paahda 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

1 kpl
Papaija
2

Sekoita marinadin ainekset keskenään.

1 kpl
Valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl
Sokeria
1 dl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 dl
Sitruunamehua
3

Keitä broccolineja 4–5 minuuttia. Valuta ja kaada marinadi broccolinien päälle.

200 g
(1 ps) broccolineja eli varsiparsakaaleja
4

Kuori ja kuutioi paahdettu papaija.

1 kpl
Papaija
5

Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Revi salaatti tarjoiluvadille. Lisää broccolinit, papaijat, pähkinät, yrtit ja parmesaanilastut. Koristele granaattiomenansiemenillä.

1/2 dl
Suolapähkinöitä
100 g
(1 ps) jääsalaattia
200 g
(1 ps) broccolineja eli varsiparsakaaleja
1 kpl
Papaija
1 rkl
Korianterinlehtiä hienonnettuna
1 rkl
Mintunlehtiä hienonnettuna
1 rkl
Parmesaanijuustolastuja
1/2 kpl
Granaattiomenaa
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 21.3.2018
|
Muokattu: 27.4.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

318

1330

26,5 g

2,0 g

13,0 g

12,5 g

3,8 g

5,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Korianterinlehtiä hienonnettuna,

1 rkl Mintunlehtiä hienonnettuna,

1 rkl Parmesaanijuustolastuja,

Valkosipulinkynsi hienonnettuna,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli