Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvisvoileipäkakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
14 Palaa
Fork and knife
14 Palaa
Voileipäkakku on taas trendikäs ja mehukkaana kasvisversiona se maistuu kaikille. Täytä kakku kuorruttamista vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Ainekset

12 kpl
Isoa paahtoleipää

Kostutus

3/4 dl
vettä
3 rkl
Sitruunamehua

Juustotäyte

125 g
Vuohen valkohomejuustoa
150 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
Ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
100 g
Tuoretta kurkkua
Suolaa
Mustapippuria

Punajuuritäyte

125 g
Etikkapunajuuria
150 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 tl
Juoksevaa hunajaa
1 rkl
Piparjuuritahnaa
Suolaa

Avokadotahna

2 kpl
Isoa avokadoa
100 g
Tuorejuustoa
1/4 dl
lime- tai sitruunamehua
3 rkl
Siputtua ruohosipulia
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria

Koristeeksi

1/2 dl
Pinjansiemeniä
1 kpl
Lime
150 g
(1/2 kpl) Kurkkua
125 g
Vuohenjuustoa
Basilikanlehtiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista juustotäyte. Poista vuohenjuustosta uloin kuori. Paloittele juusto tehosekoittimeen. Lisää tuorejuusto ja pyöräytä seos sileäksi. Siirrä juustomassa kulhoon, sekoita ranskankerma tai jogurtti joukkoon. Halkaise kurkku, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja lisää juustoseokseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

125 g
Vuohen valkohomejuustoa
150 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
Ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
100 g
Tuoretta kurkkua
Suolaa
Mustapippuria
2

Valmista punajuuritäyte. Silppua punajuuret tehosekoittimessa. Lisää tuorejuusto, hunaja ja piparjuuri. Pyöräytä huolella sekaisin.

125 g
Etikkapunajuuria
150 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 tl
Juoksevaa hunajaa
1 rkl
Piparjuuritahnaa
Suolaa
3

Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Aseta neljä viipaletta ison kelmupalan päälle neliöksi. Kostuta viipaleet pullasudilla sitruunavedellä. Kostuta reunat hyvin.

12 kpl
Isoa paahtoleipää
3/4 dl
vettä
3 rkl
Sitruunamehua
4

Levitä juustoseos leiville. Laita seuraava leipäkerros päälle ja kostuta. Levitä punajuuritäyte leiville ja laita seuraava leipäkerros. Kostuta leivät ja laita kakun päälle ensin kelmu, sitten folio. Anna maustua seuraavaan päivään.

5

Ota kääreet pois kakun ympäriltä. Nosta tarjoiluastia nurinpäin kakun päälle ja kiepauta vati ympäri. Siisti tarvittaessa kakun reunat sahanteräisellä veitsellä.

6

Ota kääreet pois kakun ympäriltä. Nosta tarjoiluastia nurinpäin kakun päälle ja kiepauta vati ympäri. Siisti tarvittaessa kakun reunat sahanteräisellä veitsellä.

7

Kuori ja paloittele avokado tehosekoittimeen. Lisää tuorejuusto ja sitrusmehu. Pyöräytä sileäksi tahnaksi. Sekoita silputtu ruohosipuli täytteeseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä avokadoseos kakun pinnalle. Halutessasi voit myös peittää kakun reunat.

2 kpl
Isoa avokadoa
100 g
Tuorejuustoa
1/4 dl
lime- tai sitruunamehua
3 rkl
Siputtua ruohosipulia
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria
8

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi ja kaada lautaselle jäähtymään. Leikkaa kurkusta suikaleita juustohöylällä. Viipaloi lime. Murusta tai viipaloi vuohenjuusto. Koristele kakku pinjansiemenillä, kurkulla, limellä, vuohenjuustolla ja basilikalla.

1/2 dl
Pinjansiemeniä
150 g
(1/2 kpl) Kurkkua
1 kpl
Lime
125 g
Vuohenjuustoa
Basilikanlehtiä
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 18.4.2017
|
Muokattu: 18.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

247

1034

18,3 g

9,6 g

12,1 g

3,5 g

1,9 g

7,4 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Mustapippuria,

1 rkl Piparjuuritahnaa,

Suolaa,

3 rkl Siputtua ruohosipulia,

Mustapippuria,

1 kpl Lime,

Basilikanlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli