Pirteä kaali-kurpitsasalaatti
Ainekset
INKIVÄÄRIKASTIKE
Näin teet
Kuori kurpitsa ja suikaloi se kuorimaveitsellä tai raastinraudan isolla terällä. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi. Hienonna minttu. Sulata puolukoita mikrossa 20–40 sekuntia.
Sekoita isossa kulhossa öljy, etikka ja hunaja. Raasta inkivääri joukkoon. Lisää mausteet ja sekoita hyvin. Lisää vihannekset, puolukat ja minttu. Puristele aineksia käsin niin, että kastike sekoittuu vihanneksiin ja kaali hieman pehmenee.
Anna kaalisalaatin maustua jääkaapissa 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi uuniruokien tai makkaran kanssa.
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 20 g | 80 g |
Proteiinia | 4 g | 16 g |
Rasvaa | 15 g | 58 g |
Kuituja | 7 g | 29 g |
Energiaa kj | 1012 | 4046 |
Energiaa kcal | 242 | 966 |
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 20 g | 80 g |
Proteiinia | 4 g | 16 g |
Rasvaa | 15 g | 58 g |
Kuituja | 7 g | 29 g |
Energiaa kj | 1012 | 4046 |
Energiaa kcal | 242 | 966 |