Tillisuola - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tillisuola

Tillisuola
Kappaleita
5
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
100°C
Ruokavalio
Raikas maustesuola syntyy vain kolmesta raaka-aineesta. Ripottele sitruunaista tillisuolaa keitettyjen perunoiden tai kalan päälle tai kruunaa kesäkasvikset ja salaatit ripauksella vihreää suolaa.
Jaa Somessa

Ainekset

90 g
(3 nippua) tilliä
1 kpl
sitruuna
4 dl
karkeaa merisuolaa

Näin teet

1

Säädä uuni 100 asteeseen. Hienonna tillejä hieman. Pese sitruuna kuumalla vedellä, kuivaa ja raasta kuori ohuella terällä.

90 g
(3 nippua) tilliä
1 kpl
sitruuna
2

Laita suola tehosekoittimen kulhoon, lisää tillit ja pyöräytä hienoksi muruksi. Varo sekoittamasta suolaa ja tilliä niin kauan, että ne soseutuvat. Suola saa jäädä kiteiseksi ja tilli hienontua niin, että se värjää suolan vihreäksi.

4 dl
karkeaa merisuolaa
3

Levitä suola leivinpaperille uunipellille ja laita kuivumaan uuniin tunniksi. Sekoita suolaa kerran tai kaksi kuivumisen aikana.

4

Ota pelti uunista. Sekoita sitruunankuoriraaste ja suola. Anna suolan kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Säilytä suolaa suljetussa lasitölkissä.

Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 17.5.2019
Muokattu: 25.6.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g2 g
Proteiinia1 g3 g
Rasvaa0 g1 g
Kuituja1 g4 g
Energiaa kj43 214
Energiaa kcal10 51

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g2 g
Proteiinia1 g3 g
Rasvaa0 g1 g
Kuituja1 g4 g
Energiaa kj43 214
Energiaa kcal10 51
Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.