Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaniset pinaattiletut

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pinaattiletut maistuvat mainiolta myös vegaanisina. Kaurajuomaan tehdyt letut pysyvät hyvin koossa, kun lisäät taikinaan kaurahiutaleita.

Ainekset

150 g
pakastepinaattia
2 rkl
maidotonta margariinia
5 dl
kaurajuomaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
kaurahiutaleita
1 tl
suolaa

Lisäksi

maidotonta margariinia paistamiseen
200 g
puolukoita (pakaste)
3 rkl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata pinaatti ja margariini mikrossa erillisissä astioissa.

150 g
pakastepinaattia
2 rkl
maidotonta margariinia
2

Sekoita pinaatti ja kaurajuoma. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe, kaurahiutaleet, suola ja margariini. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

5 dl
kaurajuomaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
kaurahiutaleita
1 tl
suolaa
3

Kuumenna pieni nokare margariinia lettupannun koloissa. Lisää taikinaa pannun koloihin ja paista lettuja 2–3 minuuttia, kunnes niiden pinta hyytyy. Käännä letut ja paista vielä minuutin ajan.

maidotonta margariinia paistamiseen
4

Valmista puolukkasurvos. Survo puolisulaneet puolukat ja sekoita joukkoon sokeri. Tarjoa pinaattilettujen kanssa.

3 rkl
sokeria
200 g
puolukoita (pakaste)
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 5.11.2019
|
Muokattu: 20.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

396

1659

8,8 g

2,8 g

65,3 g

13,8 g

6,0 g

9,8 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

maidotonta margariinia paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli