Poista maksasta kalvot ja leikkaa parin sentin kokoisiksi paloiksi.
Kuumenna rasva pannulla. Ruskista maksapalat kauniin ruskeaksi sekoitellen. Mausta maksa suolalla ja valkopippurilla. Kääntele joukkoon vehnäjauhot.
Lisää pannulle vesi, kerma, sinappi ja fondi. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia.
Vinkki: Tarjoa maksakastike paistetun sipulin, perunamuusin ja raikkaan puolukkasurvoksen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
263
1099
14,5 g
2,5 g
10,5 g
0,8 g
0,5 g
21,8 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl valkopippuria,
2 dl vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli