Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maksakastike

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kermalla pehmennetty maksakastike on vaivaton arkiruoka, joka tuo monelle mieleen muistoja lapsuudesta.

Ainekset

400 g
Naudan maksaa
2 rkl
rypsiöljyä tai margariinia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1 rkl
Vehnäjauhoja
2 dl
vettä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 rkl
Sinappia
2 tl
lihafondia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista maksasta kalvot ja leikkaa parin sentin kokoisiksi paloiksi.

400 g
Naudan maksaa
2

Kuumenna rasva pannulla. Ruskista maksapalat kauniin ruskeaksi sekoitellen. Mausta maksa suolalla ja valkopippurilla. Kääntele joukkoon vehnäjauhot.

2 rkl
rypsiöljyä tai margariinia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1 rkl
Vehnäjauhoja
3

Lisää pannulle vesi, kerma, sinappi ja fondi. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia.

2 dl
vettä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1 rkl
Sinappia
2 tl
lihafondia

Vinkki: Tarjoa maksakastike paistetun sipulin, perunamuusin ja raikkaan puolukkasurvoksen kanssa.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 25.9.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

263

1099

14,5 g

2,5 g

10,5 g

0,8 g

0,5 g

21,8 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl valkopippuria,

2 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli