Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pähkinäiset suklaanekut

Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta

Ainekset

100 g
Voita tai margariinia
3 dl
Sokeria
1 dl
Vaaleaa siirappia
2 dl
Kuohukermaa
Suolaa
1/2 dl
Kaakaojauhetta
2 tl
Vaniljasokeria

Lisäksi

20 kpl
Makeismuotteja
Pistaasi- tai muuta pähkinärouhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sekaan sokeri, siirappi, kaakaojauhe, kerma ja suola. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen ja alenna lämpöä. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Kuumenna seosta hiljalleen 40-45 minuuttia, välillä sekoittaen. Liian kovassa lämpötilassa seos kiehuu helposti yli. Seos on sopivan kiinteää, kun saat muotoiltua kylmässä vedessä jäähdytetystä nekkupisarasta puolikovan pallon.Nostele seosta muotteihin, koristele makeiset pähkinärouheella ja jäähdytä kylmässä. Nekut ovat parhaimmillaan, kun otat ne viileästä huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 15.12.2004
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.