Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tropiikin suklaakakku

Fork and knife
1 Annosta
Fork and knife
1 Annosta

Ainekset

150 g
tummaa suklaata
150 g
margariinia
5 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta

Vuokaan

margariinia
korppujauhoja

Täyte

1 dl
omena- tai aprikoosihilloa
140 g
(1 prk 227/140 g) ananasta
100 g
(1/2 prk 425/225 g) mangoa (säilyke)

Kuorrutus

150 g
tummaa suklaata
1 dl
kuohukermaa
1 rkl
margariinia

Pinnalle

ananaskirsikoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata kattilassa rasva ja nosta syrjään. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä.

150 g
margariinia
150 g
tummaa suklaata
2

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun siitä tehty kuvio pysyy hetken pinnalla.

5 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
3

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon ensin jauhoseos ja sitten jäähtynyt suklaa-rasvaseos.

2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
4

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjakakkuvuokaan (24 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia tai kunnes taikina irtoaa vuoan reunoilta. Kumoa jäähtyneenä.

korppujauhoja
margariinia
5

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Valuta säilykehedelmät ja hienonna ne veitsellä. Sekoita hedelmät hilloon. Levitä kakun väliin hillo. Peitä kakku ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

1 dl
omena- tai aprikoosihilloa
140 g
(1 prk 227/140 g) ananasta
100 g
(1/2 prk 425/225 g) mangoa (säilyke)
6

Kuumenna kerma kattilassa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna hieman jäähtyä ja kuorruta kakku. Koristele ananaskirsikoilla.

150 g
tummaa suklaata
1 rkl
margariinia
1 dl
kuohukermaa
ananaskirsikoita
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

5048

21126

294,0 g

140,0 g

515,0 g

401,0 g

32,0 g

74,0 g

5,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

margariinia,

korppujauhoja,

ananaskirsikoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli