Nypi rasva, sokeri ja kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon muna. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa tunnin ajan.
Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 24 cm). Painele taikina pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä.
Sekoita jogurtti, munat ja sokeri. Sekoita perunajauhot jäisiin marjoihin. Levitä 1/3 marjaseoksesta piirakan pohjalle. Valuta päälle jogurttiseos ja levitä päälle loput marjat. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
300
1255
12,0 g
3,4 g
40,8 g
24,4 g
1,5 g
5,7 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli