Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaniljainen marjapiirakka

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Valmista ihana marjapiirakka, joka saa makua ja mehevyyttä vaniljajogurtista. Voit täyttää piirakan mustikoilla, vadelmilla tai niiden sekoituksella.

Ainekset

150 g
Margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
1 kpl
Kananmuna

Täyte

3 dl
Vaniljajogurttia
2 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Sokeria
250 g
marjasekoitusta (pakaste)
2 rkl
Perunajauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi rasva, sokeri ja kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon muna. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa tunnin ajan.

150 g
Margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
2

Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 24 cm). Painele taikina pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä.

3

Sekoita jogurtti, munat ja sokeri. Sekoita perunajauhot jäisiin marjoihin. Levitä 1/3 marjaseoksesta piirakan pohjalle. Valuta päälle jogurttiseos ja levitä päälle loput marjat. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

3 dl
Vaniljajogurttia
2 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Perunajauhoja
250 g
marjasekoitusta (pakaste)
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
Julkaistu: 22.3.2013
|
Muokattu: 15.5.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

300

1255

12,0 g

3,4 g

40,8 g

24,4 g

1,5 g

5,7 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli