Marjojen säilöntä ja pakastus
Monen marjan kotimainen sesonki on parhaillaan heinä-elokuussa, ja sadon marjoja on ihana pakastaa myös talvikauden käyttöön. Simppelimmillään marjat voi pakastaa kokonaisina tai viipaloituina pienen sokerilisän kanssa. Viitseliäs keittää marjoista myös itsetehtyjä hilloja ja mehuja.
Monenlaiset marjareseptit
Mitä kaikkea valmistaa marjoista? Vaikka ja mitä! Marjaisten leivonnaisten ykkönen lienee marjapiirakka. Tuoreet marjat täyttävät ja koristavat maistuvimmat kakut. Helppoja marjaherkkuja ovat marjamurupaistokset, -jäädykkeet ja annosmaljoihin koottavat marjajälkiruoat. Juhlajuomien koristeeksi sopivat esimerkiksi mansikkalohkot.
Marjat kannattaa kattaa pöytään aamu-, väli- ja iltapala-aikaan, ja saat päivän kasvistavoitetta täyteen. Ne sopivat jogurtin, rahkan, puuron ja pannarin päälle sekä oivaksi osaksi smoothieta tai kiisseliä.