Vappu 2021: parhaat reseptit ja herkulliset ruokaideat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sima

Vapun reseptit ja herkulliset ruokaideat

Suomalaisen työn ja kevään juhla on pian täällä! Vapun herkkuihin kuuluvat sima, munkit, perunasalaatti ja tippaleivät. Vappubrunssin tai -piknikin kruunaa tietenkin herkullinen vappukakku. Katso suosikkireseptit ja uudet ideat kevään hauskimpaan juhlaan.

Vappuna juhlitaan ja herkutellaan keväisessä säässä

Vappuna marssitaan, juhlitaan kevättä ja keräännytään piknikeille ja brunsseille nauttimaan vappuherkuista. Karnevaalihenkiseen juhlaan kuuluvat myös ilmapallot, serpentiini ja vappuhuiskat. Vappua vietetään vuosittain 1. toukokuuta. Vuonna 2021 vappuaatto osuu perjantaille 30.4. ja varsinainen vappupäivä lauantaille 1.5.

Vapun tärkeimmät: sima ja munkit

Kotitekoinen sima ja vastapaistetut munkit ovat vapun ykkösherkkuja. Kun teet siman noin viikkoa ennen vappua, on juhlajuoma valmiina aattona. Pirskahtelevan siman kanssa maistuvat rapeat munkit: onko valintasi perinteinen munkkirinkilä, suloiset pikkumunkit vai kenties espanjalaiset churrot?

Värikkäät vappukakut ja herkulliset vappuleivonnaiset

Vappukakuissa on, mistä valita. Tekisitkö herkullisen juustokakun, helpon peltikakun vai juhlavan täytekakun? Brunssilla ja piknikillä maistuvat myös muut vappuleivonnaiset, kuten suloiset donitsit, perinteiset tippaleivät tai aina yhtä ihanat mokkapalat.

Vappumenu x 4: katso ehdotukset vappubrunssille, piknikille ja grilliin

Herkutteletko vappuna perinteisesti perunasalaatilla, nakeilla ja munkeilla vai kokeiletko joka vuosi jotain uutta? Entä pakkaatko vappuna eväät piknikille vai järjestätkö kotona herkullisen vappubrunssin? Kokosimme yhteen neljä valmista menuehdotusta jokaiselle vapunviettäjälle. Kurkkaa vinkit myös vapun grillaukseen!

Vapun parhaat perunasalaatit

Vappuna herkutellaan tietysti myös mehevällä perunasalaatilla. Tee pottusalaatti perinteiseen tyyliin majoneesin maustamana tai kokeile suosikkiruoan uusia versioita: paahda perunat uunissa parsojen kanssa tai tarjoile salaatti lämpimänä.

Vai sittenkin voileipäkakkua?

Ihanan mehevä voileipäkakku maistuu vappubrunssilla. Täytä kakku perinteiseen tyyliin kinkulla tai lohella tai kokeile raikasta salaattikakkua, jossa maistuu myös kevään odotetuin sesonkiherkku, parsa.

Lisää herkullisia reseptejä ja vinkkejä vappuun