Donitsikakku
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Donitsin muotoon leivotussa kakussa on mehevä vaniljainen ja lempeän sitruunainen murokakkupohja. Pinnalle levitetään ihana mansikkainen kuorrute.
| 175 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 200 g | (1 prk) sitruunakreemiä (säästä 1 rkl kuorrutukseen) |
| Kuorrute | |
|---|---|
| 30 g | (noin 3 pientä) pakastemansikoita (kotimaisia) |
| 1 rkl | voita tai leivontamargariinia |
| 1 rkl | sitruunakreemiä |
| 3 dl | tomusokeria |
| Koristelu | |
| 20 g | valkosuklaa |
| koristerakeita | |
| Lisäksi | |
| voita tai leivontamargariinia | |
| korppujauhoja | |
- 1.
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 2 l).
- 2.
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Sekoita sitruunakreemi taikinaan (säästä 1 rkl kreemiä kuorrutukseen).
- 3.
Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteissa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa kakku haaleana ja anna jäähtyä.
- 4.
Valmista kuorrute. Sulata mansikat kohmeiseksi mikrossa. Sulata rasva. Soseuta mansikat, rasva ja sitruunakreemi sauvasekoittimella. Siivilöi tomusokeri joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin 15 minuutiksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle.
- 5.
Sulata suklaa varovasti mikrossa ja laita pieneen pussiin. Leikkaa kulmaan pieni aukko ja pursota raidoiksi kakun pinnalle. Viimeistele koristerakeilla.
Donitsin muotoon leivotussa kakussa on mehevä vaniljainen ja lempeän sitruunainen murokakkupohja. Pinnalle levitetään ihana mansikkainen kuorrute.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 175 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 200 g | (1 prk) sitruunakreemiä (säästä 1 rkl kuorrutukseen) |
Kuorrute | |
| 30 g | (noin 3 pientä) pakastemansikoita (kotimaisia) |
| 1 rkl | voita tai leivontamargariinia |
| 1 rkl | sitruunakreemiä |
| 3 dl | tomusokeria |
Koristelu | |
| 20 g | valkosuklaa |
| koristerakeita | |
Lisäksi | |
| voita tai leivontamargariinia | |
| korppujauhoja | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 2 l).
Määrä Ainesosa voita tai leivontamargariinia korppujauhoja - 2
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Sekoita sitruunakreemi taikinaan (säästä 1 rkl kreemiä kuorrutukseen).
Määrä Ainesosa 175 g voita tai leivontamargariinia 1 1/2 dl sokeria 2 kpl kananmunaa 1 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl perunajauhoja 2 tl vaniljasokeria 1 tl leivinjauhetta 200 g (1 prk) sitruunakreemiä (säästä 1 rkl kuorrutukseen) - 3
Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteissa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa kakku haaleana ja anna jäähtyä.
- 4
Valmista kuorrute. Sulata mansikat kohmeiseksi mikrossa. Sulata rasva. Soseuta mansikat, rasva ja sitruunakreemi sauvasekoittimella. Siivilöi tomusokeri joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin 15 minuutiksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle.
Määrä Ainesosa 30 g (noin 3 pientä) pakastemansikoita (kotimaisia) 1 rkl voita tai leivontamargariinia 1 rkl sitruunakreemiä 3 dl tomusokeria - 5
Sulata suklaa varovasti mikrossa ja laita pieneen pussiin. Leikkaa kulmaan pieni aukko ja pursota raidoiksi kakun pinnalle. Viimeistele koristerakeilla.
Määrä Ainesosa 20 g valkosuklaa koristerakeita
Vinkki: Leivo kakku hyvissä ajoin ennen kuorruttamista, esimerkiksi edellisenä päivänä.
Vinkki: Donitsia muistuttava pyöreä muoto onnistuu parhaiten mahdollisimman sileäpintaisessa rengasvuoassa.
Ravintosisältö
265
Energiaa kcal
1110
Energiaa kj
10,8 g
Rasvaa
6,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,5 g
Hiilihydraatteja
31,9 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
1,9 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
265
Energiaa kcal
1110
Energiaa kj
10,8 g
Rasvaa
6,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,5 g
Hiilihydraatteja
31,9 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
1,9 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: koristerakeita, voita tai leivontamargariinia, korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























