Donitsikakku

arvosana5/5

(7)arviota
16 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Donitsin muotoon leivotussa kakussa on mehevä vaniljainen ja lempeän sitruunainen murokakkupohja. Pinnalle levitetään ihana mansikkainen kuorrute.

Ainekset

MääräAinesosa
175 gvoita tai leivontamargariinia
1 1/2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
2 kplkananmunaa
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
200 g (1 prk) sitruunakreemiä (säästä 1 rkl kuorrutukseen)

Kuorrute

30 g (noin 3 pientä) pakastemansikoita (kotimaisia)
1 rklvoita tai leivontamargariinia
1 rklsitruunakreemiä
3 dltomusokeria

Koristelu

20 gvalkosuklaa
koristerakeita

Lisäksi

voita tai leivontamargariinia
korppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 2 l).

    MääräAinesosa
    voita tai leivontamargariinia
    korppujauhoja
  2. 2

    Vaahdota pehmeä voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Sekoita sitruunakreemi taikinaan (säästä 1 rkl kreemiä kuorrutukseen).

    MääräAinesosa
    175 gvoita tai leivontamargariinia
    1 1/2 dlsokeria
    2 kplkananmunaa
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 dlperunajauhoja
    2 tlvaniljasokeria
    1 tlleivinjauhetta
    200 g (1 prk) sitruunakreemiä (säästä 1 rkl kuorrutukseen)
  3. 3

    Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteissa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa kakku haaleana ja anna jäähtyä.

  4. 4

    Valmista kuorrute. Sulata mansikat kohmeiseksi mikrossa. Sulata rasva. Soseuta mansikat, rasva ja sitruunakreemi sauvasekoittimella. Siivilöi tomusokeri joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin 15 minuutiksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle.

    MääräAinesosa
    30 g (noin 3 pientä) pakastemansikoita (kotimaisia)
    1 rklvoita tai leivontamargariinia
    1 rklsitruunakreemiä
    3 dltomusokeria
  5. 5

    Sulata suklaa varovasti mikrossa ja laita pieneen pussiin. Leikkaa kulmaan pieni aukko ja pursota raidoiksi kakun pinnalle. Viimeistele koristerakeilla.

    MääräAinesosa
    20 gvalkosuklaa
    koristerakeita

Vinkki: Leivo kakku hyvissä ajoin ennen kuorruttamista, esimerkiksi edellisenä päivänä.

Vinkki: Donitsia muistuttava pyöreä muoto onnistuu parhaiten mahdollisimman sileäpintaisessa rengasvuoassa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: koristerakeita, voita tai leivontamargariinia, korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
5.4.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä