Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paahdettu juures-kikhernesalaatti

Parasta juuri nyt: näiden reseptien avulla hyödynnät kasvikset, kun ne ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan

Kuukauden ajankohtaisia kasviksia seuraamalla saat napattua ostoskoriin vihannekset, juurekset, hedelmät ja marjat, jotka ovat sekä parhaimmillaan että edullisimmillaan. Löydät ne paraatipaikoilta Prismoista ja S-marketeista, mikä tekee sesongin parhaiden kasvisten suosimisesta helppoa.
Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.4.2016
|
Muokattu: 17.3.2023

Porkkana

Porkkanassa on runsaasti beetakaroteenia ja kaliumia. Rouskuta pestynä sellaisenaan, kiehauta napakaksi tai paahda uunissa. Yhdistä porkkanat linsseihin ruokaisaan kasvissosekeittoon ja kokeile upottaa porkkanaraastetta suosittuihin yön yli- sämpylöihin.

Porkkana taipuu moneen! Lue lisää ja katso reseptit

Palsternakka

Palsternakan omintakeinen maku sopii keittoihin, ja uunissa paahdettuna se on varsinainen gourmet-lisuke vaikkapa kalalle. Se sopii hienosti käytettäväksi muiden juuresten kanssa padoissa ja paistoksissa.

Bataatti

Perunaa makeampi, pehmeämpi ja tärkkelyspitoisempi bataatti on erinomainen kasvissosekeiton tai kiusauksen aines. Voit kypsentää bataatin myös uuniperunan tai ranskalaisten tapaan - ja käyttää sitä leivonnassa porkkanan paikalla. Tiesitkö, että makea bataatti rakastaa runsaita mausteita?

Katso kaikki perinteiset, vegaaniset ja tuunatut joululaatikkoreseptit!

Salottisipuli

Salottisipulia käytetään erityisesti kastikkeissa aromikkuutensa ja lyhyen kypsentämisaikansa ansiosta. Pienikokoinen salottisipuli on maultaan keskivoimakas ja erittäin hienostunut. Kokeile salottisipulia esimerkiksi perinteisessä sipulikeitossa tai maukkaassa sipuli-pekonipastassa.

Lanttu

Lantussa on raakana raikasta kipakkuutta ja kypsänä sen maku pehmenee. Lanttua nimiteetään myös "pohjolan appelsiiniksi", sillä se sisältää runsaasti C-vitamiinia. Lanttu on mainio liemijuures, ja se sopii myös keittoihin, patoihin ja muhennoksiin.

Mandariini

Mandariinissa on kaikkea, mitä hedelmältä voi toivoa. Se on makea, siemenetön ja helposti kuorittava. Syö sellaisenaan välipalana tai käytä leivonnaisissa tai juomissa.

Mango

Kuin aurinko hedelmäkulhossa. Mangon värikkään kuoren alta paljastuu ihanan makea ja mehukas keltainen hedelmä, joka sopii täydellisesti smoothieen. Paloittele mangoa salaatteihin ja salsakastikkeisiin. Kokeile sitä myös leivonnassa ja lämpimissä ruoissa.

Päärynä

Makean raikkaat päärynät ovat erinomaisia kuidun lähteitä. Voit kypsyttää kovia päärynöitä huoneenlämmössä, mutta jo hieman pehmenneet, kypsät hedelmät kannattaa nauttia pian. Leivo päärynät piiraisiin, nauti juuston kanssa, paloittele paistoksiin ja herkuttele jälkiruoissa.

Omena

Omena on mehukas pakkaus täynnä vitamiineja, flavonoideja ja hyvää makua. Nauti omenat sellaisenaan, tee niistä hilloa tai sosetta tai käytä ruoanlaittoon, leivonnaisiin ja jälkiruokiin.

Lue lisää ja katso reseptit!

Ananaskirsikka

Ei pelkkä koriste! Trooppinen ananaskirsikka on huuhtelun jälkeen täydellinen napostelueväs. Kirpsakkaa hapokkuutta ja aromaattista makeutta tiiviissä paketissa. Kokeile myös grillivartaissa tai soseuta hilloksi.

Ananas

Anna ananakselle aikaa, hedelmä kypsyy huoneenlämmössä parissa päivässä erityisen mehukkaaksi. Ananas mureuttaa ja pehmentää lihan sekä on kastikkeiden oiva kaveri. Paista pastaan vuolukanan pariksi mehukasta ananasta.

Mausta tuoreilla yrteillä

Kokkaa myös kalaa!