Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paistetut varsiparsakaalit

Parasta juuri nyt: näiden reseptien avulla hyödynnät kasvikset, kun ne ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan

Kuukauden ajankohtaisia kasviksia seuraamalla saat napattua ostoskoriin vihannekset, juurekset, hedelmät ja marjat, jotka ovat sekä parhaimmillaan että edullisimmillaan. Löydät ne paraatipaikoilta Prismoista ja S-marketeista, mikä tekee sesongin parhaiden kasvisten suosimisesta helppoa.

Varhaisperunat

Alkukesän odotetuin vieras on varhaisperuna. Keitä uudet perunat sillin tai munasalaatin seuraan, grillaa perunasalaattiin tai paista potut muurikassa. Mausta yrteillä, chilillä tai sitruunalla. Muista myös ranskankerman, voin ja sipulin kanssa ravistetut hyrskypotut.

Varhaiskaali

Raikkaan rouskuva varhaiskaali avaa avomaan sesongin. Vaali mehukkuutta ja makua, ja nauti tämä herkkä kaali raakana tai nopeasti kypsennettynä. Varhaiskaalin parhaat puolet pääsevät esiin sellaisenaan salaateissa, pikaisesti paahdettuna, lohkoina grillissä tai keittoihin lisättynä.

Tankoparsa

Himoittu sesonkiherkku! Tankoparsa on parhaimmillaan tuoreena, älä siis turhaan säästele. Höyrytä, keitä, paista, paahda, grillaa tai marinoi – kaikki on sallittua! Välty ruokahävikiltä: käytä kuoret ja kannat kasvisliemeen. Kääräise parsanippu kosteaan keittiöpyyhkeeseen jääkaappiin, niin pidennät sen säilyvyyttä.

Broccolini eli varsiparsakaali

Varsiparsakaali eli broccolini on kaalin muunnos ja sukua parsakaalille – sen maku muistuttaakin parsakaalia. Varsiparsakaalin voi käyttää kokonaisena tankoparsan tapaan. Se kypsyy vaivattomasti: pätkittynä pannulla viidessä minuutissa eikä höyryttäminen kestä juuri kauempaa.

Paprikat

Popsi, popsi paprikaa! Väli-Amerikan suosikkikasvis on hullaannuttanut suomalaiset, nykyään paprikat ovat Suomen suosituimpia vihanneksia. Kokeile eri lajikkeita raakana, paahdettuna tai grillissä. Yllättävää, mutta totta: paprikassa on enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa. Paprika maistuu myös lapsille, rouskis!

Mansikka

Kauden ensimmäiset mansikat. Kookkaat ja maukkaat mansikkakaunottaret maistuvat makoisilta kevään juhlien kakuissa. Pilko mansikoita myös salaatteihin ja jälkiruokiin, ja kokeile itse tehtyä mansikka-mangojäätelöä! Toki muhkeat mansikat maistuvat myös sellaisinaan.

Kokkaa myös sesongin kalaa!