Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Raikas hedelmäsmoothie
Raikas hedelmäsmoothie

Satokausi

Parasta juuri nyt: näiden reseptien avulla hyödynnät kasvikset, kun ne ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan

Kuukauden ajankohtaisia kasviksia seuraamalla saat napattua ostoskoriin vihannekset, juurekset, hedelmät ja marjat, jotka ovat sekä parhaimmillaan että edullisimmillaan.

Satokauden parhaat kasvikset löydät paraatipaikoilta Prismoista ja S-marketeista, mikä tekee sesongin vihannesten ja hedelmien suosimisesta helppoa. Löydät satokauden parhaat myös ruoan verkkokaupasta osoitteesta s-kaupat.fi.

Appelsiini

Navel- ja navelina-appelsiinipuut tuottavat siemenettömiä hedelmiä. Lajikkeissa on ohut kuori, joka on helposti kuorittava. Hedelmä on makea, mehukas ja aromikas.

Mandariini

Mandariinit viimeistelevät pikkusitrusten sesongin. Aromikkaan, ohutkuorisen hedelmän maku sen kuin vain kehittyy poimimisen jälkeen. Neljästä mandariinista saat päivän C-vitamiinit. Mandariini sopii niin ruoanlaittoon kuin leivontaankin.

Veriappelsiini

Veriappelsiinin odoettu sesonki on käynnissä! Veriappelsiinissa maku ja terveys yhdistyy: siinä on eniten C-vitamiinia kaikista sitruksista. Veriappelsiinit ovat erityisen makeita ja mehukkaita, mutta niiden kausi on lyhyt, joten sanonta ”harvinaista herkkua” sopii tälle hedelmälle hyvin.

Päärynä

Makean raikkaat päärynät ovat erinomaisia kuidun lähteitä. Voit kypsyttää kovia päärynöitä huoneenlämmössä, mutta jo hieman pehmenneet, kypsät hedelmät kannattaa nauttia pian. Leivo päärynät piiraisiin, nauti juuston kanssa, paloittele paistoksiin ja herkuttele jälkiruoissa.

Omena Evelina

Mehukas punaposkinen Evelina-omena tuo rapeutta hedelmäsalaatteihin, puuroihin ja kaurapaistokseen. Mausta tällä makealla talviomenalla myös mehevät ja maukkaat pataruoat.

Verigreippi

Verigreipit ovat greippilajikkeita, joiden hedelmäliha on punainen. Verigreippi tunnetaan aamiaishedelmänä, ja se on hyvä vaihtoehto erilaisissa salaateissa lempeän ja raikkaan makunsa ansiosta.

Parsakaali

Superruokaa varresta nuppuihin! A- ja C-vitamiinien lisäksi parsakaali sisältää kivennäisaineita ja proteiinia. Parsakaali on parasta rapeana, joten paahda tai keitä sitä vain kevyesti. Kuori ja paloittele myös varsi ruokaan.