Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mandariinikana

Parasta juuri nyt: näiden reseptien avulla hyödynnät kasvikset, kun ne ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan

Kuukauden ajankohtaisia kasviksia seuraamalla saat napattua ostoskoriin vihannekset, juurekset, hedelmät ja marjat, jotka ovat sekä parhaimmillaan että edullisimmillaan. Löydät ne paraatipaikoilta Prismoista ja S-marketeista, mikä tekee sesongin parhaiden kasvisten suosimisesta helppoa.
Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.4.2016
|
Muokattu: 30.12.2022

Appelsiini

Nyt saa syödä appelsiineja niin, että napa paukkuu! Nauti mehukkaat appelsiinit sellaisenaan tai paloittele niitä raikkaaseen hedelmäsalaattiin. Appelsiineja kannattaa käyttää myös pääruokiin ja salaatteihin. Herkuttele appelsiineja myös keväisissä leivonnaisissa.

Lue lisää appelsiinista ja katso reseptit!

Sweetie

Sweetie-hedelmä on kuin makea greippi. Se on samaan tapaan vaaleamaltoinen, mutta vihreäkuorinen ja maultaan paljon makeampi. Nauti sweetiet sellaisinaan appelsiinin tapaan. Sweetien hedelmälihan voi leikata kalvottomiksi lohkoiksi. Sweetie sopii käytettäväksi resepteissä greipin sijaan.

Pomelo

Yhdestä pomelosta riittää syötävää moneen herkkuun! Pomelon paksu kuori suojaa hedelmää kuivumiselta. Kuori poistetaan samalla tavalla kuin appelsiinista. Suuren kokonsa vuoksi pomelon hedelmäliha on hieman muita sitruksia kuivempaa ja siksi sen saa lohkojen kalvojen poistamisen jälkeen revittyä siististi vaikkapa salaatin sekaan.

Veriappelsiini

Veriappelsiinin odotettu sesonki alkaa! Veriappelsiinissa maku ja terveys yhdistyy: siinä on eniten C-vitamiinia kaikista sitruksista. Veriappelsiinit ovat erityisen makeita ja mehukkaita, mutta niiden kausi on lyhyt, joten sanonta "harvinaista herkkua" sopii tälle hedelmälle hyvin.

Lue lisää ja katso reseptit!

Mandariini

Mandariinissa on kaikkea, mitä hedelmältä voi toivoa. Se on makea, siemenetön ja helposti kuorittava. Syö sellaisenaan välipalana tai käytä leivonnaisissa tai juomissa.

Puoliveriappelsiini

Puoliveriappelsiinin hedelmäliha voi olla punertava, mutta mehu muistuttaa tavallisen appelsiinin mehua. Tästä huolimatta mausta on tunnistettavissa veriappelsiinin herkkä ja tyylikäs aromi. Kokeile puoliveriappelsiinia suolaiseen ruokaan sitruunan sijaan.

Hunajapomelo

Hunajainen jättisitrus. Hunajapomelot ovat sitrussuvun suurimpia jäseniä. Paksukuorisen pomelon kuorit helposti leikkaamalla ensin pois hatun ja lohkomalla kuoren sitten veitsellä aivan kuin kuorisit appelsiinia. Leikkaa pois myös kitkerä valkoinen osa. Irrota lopuksi käsin hedelmälohkojen kalvot.

Kokkaa myös sesongin kalaa!