Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Myskikurpitsan makuparit: puolukka, chili ja sitrukset

Parasta juuri nyt: näiden reseptien avulla hyödynnät kasvikset, kun ne ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan

Kuukauden ajankohtaisia kasviksia seuraamalla saat napattua ostoskoriin vihannekset, juurekset, hedelmät ja marjat, jotka ovat sekä parhaimmillaan että edullisimmillaan. Löydät ne paraatipaikoilta Prismoista ja S-marketeista, mikä tekee sesongin parhaiden kasvisten suosimisesta helppoa.

Suomalaiset kurpitsat

Nyt on kurpitsakuu! Ota kurpitsat rohkeasti ruoanlaittoon, sillä ne sopivat moneen ja reseptit auttavat onnistumaan. Perinteisen oranssin kurpitsan, eli halloweenkurpitsan lisäksi kannattaa maistaa hokkaido-, myski- ja spagettikurpitsoja. Voit ostaa kurpitsoja kerralla enemmänkin, sillä ne säilyvät viileässä pitkään paksun kuorensa ansiosta.

Lue lisää ja katso reseptit!

Suomalainen ruusukaali

Ruusukimppu kaalimaalta! Ruusukaali eli brysselinkaali on parhaimmillaan kypsennetyissä ruoissa, mutta kannattaa kokeilla sitä myös viipaloituna salaattiin. Voimakkaan makuiset ruusukaalit rakastavat vahvoja juustoja, joten liitä ne esimerkiksi sinihomejuuston seuraan. Ruusukaalissa on runsaasti C-vitamiinia, valkuaisaineita ja rautaa. Säilytä kaalit jääkaapissa pakkauksessaan, jotta ne eivät pääse nahistumaan.

Omena

Kotimainen omena on mehukas pakkaus täynnä vitamiineja, flavonoideja ja hyvää makua. Nauti omenat sellaisenaan, tee niistä hilloa tai sosetta tai käytä ruoanlaittoon, leivonnaisiin ja jälkiruokiin.

Lue lisää ja katso reseptit!

Päärynä

Makean raikkaat päärynät ovat erinomaisia kuidun lähteitä ja syksyn todellinen hedelmäaarre. Voit kypsyttää kovia päärynöitä huoneenlämmössä, mutta jo hieman pehmenneet, kypsät hedelmät kannattaa nauttia pian. Leivo päärynät piiraisiin, nauti juuston kanssa, paloittele paistoksiin ja herkuttele jälkiruoissa.

Punajuuri

Kotimainen punajuuri on mehevä ja monikäyttöinen makupala. Siitä saa herkullista soppaa ja maukasta pataa. Se sopii niin lasagneen kuin leivontaankin. Punajuuren makupareina kannattaa kokeilla valkoisia juustoja, yrttejä, sitruunaa ja omenaa.

Satsuma

Pikkusitruksia popsimaan! Satsuman ja muut pikkusitrukset syödään usein sellaisenaan, mutta niitä voi käyttää niin ruoanlaittoon, salaatteihin kuin jälkiruokiinkin. Kun valitset satsumaa, älä tuijota kuoren väriä. Pikkusitrusten kuorten tärkein ominaisuus on se, että kuori ensin suojaa hedelmää ja on sitten helppo irrottaa. Vihertävä hedelmä on ihan yhtä mehukas kuin oranssi tai keltainen.

Palsternakka

Palsternakan omintakeinen maku sopii keittoihin, ja uunissa paahdettuna se on varsinainen gourmet-lisuke vaikkapa kalalle. Se sopii hienosti käytettäväksi muiden juuresten kanssa padoissa ja paistoksissa.

Peruna

Peruna on suomalaisten keittiöiden suosikki, eikä syyttä. Perunasta syntyy helppoa ja hyvää arkiruokaa muusista laatikoihin, uuniperunoihin ja salaatteihin. Peruna on mainio lisuke keitettynä tai uunissa paahdettuna, kenties lohkoina tai ranskanperunoina.

Lue lisää ja katso reseptit!

Raitajuuri

Raitajuuri on punajuuren miedomman makuinen serkku, joka sopii samoihin ruokiin kuin punajuurikin. Keitettäessä raitajuuren värit hieman haalistuvat, joten kauneimmillaan se on uunissa paahdettuna.

Porkkana

Porkkanassa on runsaasti beetakaroteenia ja kaliumia. Rouskuta pestynä sellaisenaan, kiehauta napakaksi tai paahda uunissa ja vihreät naatit keittoihin, paistoksiin ja salaatteihin. Upota porkkanaa sämpylöihin tai leivo porkkanakakku tuorejuustoraidoilla!

Lanttu

Lantussa on raakana raikasta kipakkuutta ja kypsänä sen maku pehmenee. Lanttua nimiteetään myös "pohjolan appelsiiniksi", sillä se sisältää runsaasti C-vitamiinia. Lanttu on mainio liemijuures, ja se sopii myös keittoihin, patoihin ja muhennoksiin.

Kokkaa myös sesongin kalaa!