Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luumuchutney

Parasta juuri nyt: näiden reseptien avulla hyödynnät kasvikset, kun ne ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan

Kuukauden ajankohtaisia kasviksia seuraamalla saat napattua ostoskoriin vihannekset, juurekset, hedelmät ja marjat, jotka ovat sekä parhaimmillaan että edullisimmillaan. Löydät ne paraatipaikoilta Prismoista ja S-marketeista, mikä tekee sesongin parhaiden kasvisten suosimisesta helppoa.
Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.4.2016
|
Muokattu: 6.9.2023

Omena

Omena on mehukas pakkaus täynnä vitamiineja, flavonoideja ja hyvää makua. Nauti omenat sellaisenaan, tee niistä hilloa tai sosetta tai käytä ruoanlaittoon, leivonnaisiin ja jälkiruokiin.

Lue lisää ja katso reseptit!

Säilöntäkurpitsa

Muhkea ja pehmeän makuinen kurpitsa! Säilö osa kurpitsasta omena-kurpitsapikkelssiin ja keitä loput soseeksi, josta riittää risottoon, keittoon, piirakkaan ja lämmittävään kurpitsalatteen. Voit myös keventää jauhelihakastikkeen kurpitsakuutioilla ja keittää makean kurpitsahillon.

Luumu

Makeat ja mehukkaat luumut tuovat väriä ja vitamiineja ruokiin ja leivonnaisiin. Halkaise hedelmät grilliin, salaattiin ja piirakkavuokaan. Vivahteikkaan makuisista luumuista saat ruokiin sekä herkullisia happoja että luonnollista makeutta.

Viikuna

Tuore viikuna on täyttä tavaraa. Syö viikunoita sellaisenaan, viipaloi niitä jogurtin päälle tai salaatin joukkoon tai tarjoa alkupalana viikunoita ja ilmakuivattua kinkkua. Viikunat ja juustot, varsinkin sinihomejuusto, ovat klassinen makupari. Viikunan voi syödä sellaisenaan, mutta hedelmä kannattaa huuhdella huolellisesti ja jos kuori on paksu, se kannattaa kuoria.

Porkkana

Porkkanassa on runsaasti beetakaroteenia ja kaliumia. Rouskuta pestynä sellaisenaan, kiehauta napakaksi tai paahda uunissa. Yhdistä porkkanat linsseihin ruokaisaan kasvissosekeittoon ja kokeile upottaa porkkanaraastetta suosittuihin yön yli- sämpylöihin.

Porkkana taipuu moneen! Lue lisää ja katso reseptit

Suomalainen vesimeloni

Mehukas ja monikäyttöinen! Vaikka helteet väistyvät, älä hylkää virkistävää vesimelonia. Tuore suomalainen vesimeloni on erittäin makea raikas aines tuliseen salsaan, limellä maustettuun cevicheen ja erilaisiin salaatteihin, jälkiruokiin ja booleihin. Testaa myös makeita ja suolaisia makuja yhdistävä korealaistyylinen vesimelonikimchi.

Kokkaa myös kalaa!

Mausta tuoreilla yrteillä