Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parasta juuri nyt: näiden reseptien avulla hyödynnät kasvikset, kun ne ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan

Kuukauden ajankohtaisia kasviksia seuraamalla saat napattua ostoskoriin vihannekset, juurekset, hedelmät ja marjat, jotka ovat sekä parhaimmillaan että edullisimmillaan.

Satokauden parhaat kasvikset löydät paraatipaikoilta Prismoista ja S-marketeista, mikä tekee sesongin vihannesten ja hedelmien suosimisesta helppoa. Löydät satokauden parhaat myös ruoan verkkokaupasta osoitteesta s-kaupat.fi.

Tankoparsa

Himoittu sesonkiherkku! Höyrytä, keitä, paista, paahda, grillaa tai marinoi – kaikki on sallittua! Välty ruokahävikiltä: käytä kuoret ja kannat kasvisliemeen. Kääräise parsanippu kosteaan keittiöpyyhkeeseen jääkaappiin, niin pidennät sen säilyvyyttä.

Grillipaprika Padron

Pikkupaprikat, espanjaksi Pimientos de Padrón, ovat ihania tapasherkkuja! Niitä napostellaan joko pannulla paistettuina tai grillattuina, yleensä dipin kanssa. Paprikat ovat miedon makuisia, mutta joukossa voi olla myös tulisia yksilöitä.

Kesäkurpitsa

Kesäkurpitsa on helppo valmistaa, sillä se on ohutta kuorta myöten kokonaan syötävää. Se vaatii siis vain huuhtaisun ja kannan poiston ennen käsittelyä. Kesäkurpitsa maistuu niin raastettuna, paahdettuna, paistettuna, pikkelöitynä, höyrytettynä kuin grillattunakin. Kokeile rohkeasti upottaa kesäkurpitsaa keittoihin, pastoihin, paistoksiin, kasvispihveihin, pataruokiin ja taikinoihin.

Suippopaprika

Paprikat ovat Suomen suosituimpia vihanneksia. Kokeile eri lajikkeita raakana, paahdettuna tai grillissä. Yllättävää, mutta totta: paprikassa on enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa.

Nektariini

Nektariini on persikan sileäkuorinen muunnos. Se on kesän ensimmäisiä sesonkihedelmiä. Nektariini on makea sekä hieman hapokas ja kypsänä erittäin mehukas. Sen lisäksi, että nektariineilla herkuttelee sellaisenaan, niitä kannattaa käyttää salaateissa, kakkujen koristeena ja leivonnassa, pizzan täytteenä tai sellaisenaan grillattuna.

Varhaiskaali

Raikkaan rouskuva varhaiskaali avaa avomaan sesongin. Vaali mehukkuutta ja makua, ja nauti tämä herkkä kaali raakana tai nopeasti kypsennettynä. Varhaiskaalin parhaat puolet pääsevät esiin sellaisenaan salaateissa, pikaisesti paahdettuna, lohkoina grillissä tai keittoihin lisättynä.

Mansikka

Kookkaat ja maukkaat mansikkakaunottaret maistuvat makoisilta kevään ja kesän juhlien kakuissa. Pilko mansikoita myös salaatteihin ja jälkiruokiin! Toki muhkeat mansikat maistuvat myös sellaisinaan.

Katso kaikki satokauden reseptit