Pese klementiinit ja leikkaa ne kuorettomiksi. Viipaloi noin neljä klementiiniä reunojen koristelua varten. Leikkaa loput klementiineistä pieniksi paloiksi. Purista klementiinin kuorista 2 rkl mehua ja laita sivuun vaahtoa varten.
Leikkaa kakku suupaloiksi. Rouhi suklaa.
Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon mascarpone, sokerit ja mehu.
Levitä vaahtoa ohuelti lasikulhon pohjalle. Ripottele päälle puolet kakkupaloista, suklaasta ja klementiinipaloista. Asettele kulhon reunaan klementiiniviipaleet. Levitä päälle puolet vaahdosta. Ripottele päälle loput kakkupalat, suklaat ja klementiinit. Pursota halutessasi pinnalle tuleva vaahto. Anna tekeytyä kylmässä noin tunti.
Vinkki: Jos teet triflen annoslaseihin, vähennä vaahdosta 2 dl (1 prk) vispikermaa.
Vinkki: Kostuta kakkupohjaa halutessasi rommilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
327
1368
28,4 g
19,3 g
13,8 g
13,7 g
1,5 g
2,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
350 g (1 pkt) tiikerikakkua (esim, Coop),
2 rkl klementiininmehua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli