Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Klementiinitrifle

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Triflessä eli kerrosjälkiruoassa klementiinit, mascarponevaahto, tiikerikakku ja suklaa kootaan vuorotellen lasikulhoon. Reunoja koristaa satokauden klementiinit.

Ainekset

800 g
(10 kpl) klementiiniä
350 g
(1 pkt) tiikerikakkua (esim. Coop)
50 g
(½ pkt) tummaa suklaata

Mascarponevaahto

6 dl
(3 prk) vispikermaa
250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
1/2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 rkl
klementiininmehua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese klementiinit ja leikkaa ne kuorettomiksi. Viipaloi noin neljä klementiiniä reunojen koristelua varten. Leikkaa loput klementiineistä pieniksi paloiksi. Purista klementiinin kuorista 2 rkl mehua ja laita sivuun vaahtoa varten.

800 g
(10 kpl) klementiiniä
2

Leikkaa kakku suupaloiksi. Rouhi suklaa.

350 g
(1 pkt) tiikerikakkua (esim. Coop)
50 g
(½ pkt) tummaa suklaata
3

Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon mascarpone, sokerit ja mehu.

6 dl
(3 prk) vispikermaa
250 g
(1 prk) mascarponejuustoa
1/2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 rkl
klementiininmehua
4

Levitä vaahtoa ohuelti lasikulhon pohjalle. Ripottele päälle puolet kakkupaloista, suklaasta ja klementiinipaloista. Asettele kulhon reunaan klementiiniviipaleet. Levitä päälle puolet vaahdosta. Ripottele päälle loput kakkupalat, suklaat ja klementiinit. Pursota halutessasi pinnalle tuleva vaahto. Anna tekeytyä kylmässä noin tunti.

Vinkki: Jos teet triflen annoslaseihin, vähennä vaahdosta 2 dl (1 prk) vispikermaa.

Vinkki: Kostuta kakkupohjaa halutessasi rommilla.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.9.2024
|
Muokattu: 9.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

327

1368

28,4 g

19,3 g

13,8 g

13,7 g

1,5 g

2,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

350 g (1 pkt) tiikerikakkua (esim, Coop),

2 rkl klementiininmehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli