Klementiinitrifle

arvosana5/5

(3)arviota
12 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Triflessä eli kerrosjälkiruoassa klementiinit, mascarponevaahto, tiikerikakku ja suklaa kootaan vuorotellen lasikulhoon. Reunoja koristaa satokauden klementiinit.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
800 g(10 kpl) klementiiniä
350 g(1 pkt) tiikerikakkua (esim. coop)
50 g(½ pkt) tummaa suklaata

Mascarponevaahto

6 dl(3 prk) vispikermaa
250 g(1 prk) mascarponejuustoa
1/2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
2 rklklementiininmehua

Valmistus

  1. 1

    Pese klementiinit ja leikkaa ne kuorettomiksi. Viipaloi noin neljä klementiiniä reunojen koristelua varten. Leikkaa loput klementiineistä pieniksi paloiksi. Purista klementiinin kuorista 2 rkl mehua ja laita sivuun vaahtoa varten.

    MääräAinesosa
    800 g(10 kpl) klementiiniä
  2. 2

    Leikkaa kakku suupaloiksi. Rouhi suklaa.

    MääräAinesosa
    350 g(1 pkt) tiikerikakkua (esim. coop)
    50 g(½ pkt) tummaa suklaata
  3. 3

    Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon mascarpone, sokerit ja mehu.

    MääräAinesosa
    6 dl(3 prk) vispikermaa
    250 g(1 prk) mascarponejuustoa
    1/2 dlsokeria
    2 tlvaniljasokeria
    2 rklklementiininmehua
  4. 4

    Levitä vaahtoa ohuelti lasikulhon pohjalle. Ripottele päälle puolet kakkupaloista, suklaasta ja klementiinipaloista. Asettele kulhon reunaan klementiiniviipaleet. Levitä päälle puolet vaahdosta. Ripottele päälle loput kakkupalat, suklaat ja klementiinit. Pursota halutessasi pinnalle tuleva vaahto. Anna tekeytyä kylmässä noin tunti.

Vinkki: Jos teet triflen annoslaseihin, vähennä vaahdosta 2 dl (1 prk) vispikermaa.

Vinkki: Kostuta kakkupohjaa halutessasi rommilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 350 g (1 pkt) tiikerikakkua (esim. Coop), 2 rkl klementiininmehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
27.9.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä