Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Halloween-donitsit

Halloween – hurjat herkut ja karmivat juhlaideat lokakuun loppuun

Halloweenina herkutellaan hullunkurisilla ja hurjilla ruoilla: marengit kummittelevat, täytekakku tuijottaa ja hämähäkki kutoo verkkonsa donitsin kuorrutteeseen. Halloweenia vietetään lokakuun viimeisenä päivänä, joka on tänä vuonna maanantai 31.10.2022. Katso reseptit halloween-tarjoiluihin ja opi, kuinka kurpitsalyhty kaiverretaan.

Makeaa ja karmivaa – halloweenin hurjimmat leivonnaiset

Halloweenin herkuissa saa hullutella. Halloweenin sekopäiset suklaakeksit, hämähäkinseitin peittämät halloween-muffinit ja halloween-donitsit sekä vieraita tuijotteleva halloween-kakku saavat niin pienet kuin isot vieraat kihertämään. Jälkiruokana maistuvat myös kurpitsalyhdyn tapaan leikatut appelsiinit. Vai päätyvätkö pöytääsi puolukkaveren tahrimat haamumarengit?

Suolaiset halloween-ruoat hirvittävät ja hauskuuttavat

Haamujen juhlassa pöytään hiipivät voitaikinasta tehdyt muumioleivonnaiset ja katkenneet nakkisormet – hui kauhistus! Veikeä tarjottava on myös kärpässienet mieleen tuova tomaatti-mozzarellasalaatti. Palanpainikkeeksi juodaan halloween-boolia, jossa uiskentelee jäinen mehukäsi.

Halloweenin hehkuvan oranssit kurpitsaherkut

Halloween tunnetaan myös kurpitsajuhlana, joten kurpitsaiset reseptit sopivat hyvin hurjempien tarjottavien rinnalle. Niihin uppoaa kätevästi myös lyhdyiksi kaiverrettujen kurpitsojen sisus. Kokeile mausteista kurpitsakeittoa, lihatonta kurpitsastroganoffia, kurpitsajuustokakkua tai amerikkalaistyylistä kurpitsapiirakkaa. Myös nostalginen kurpitsapikkelssi tuo pöytään kurpitsajuhlan väriä.

Lyhtyjä ja lepakkovalonauhaa – itse tehdyt halloween-koristeet

Tärkein halloween-koriste on tietenkin kurpitsalyhty, jonka voi kaivertaa helposti itse. Kotiin voi tuoda sopivan pelottavaa tunnelmaa myös valoviirillä. Halloweenin viettoon kuuluu tietenkin myös hieman pelottava naamiaisasu. Karnevaalihenkisessä juhlassa kuka tahansa voi muuttua hetkeksi noidaksi, kissaksi tai vaikka kummitukseksi.

Halloweenin historiaa

Halloweenin juhlinta on rantautunut Suomeen Yhdysvalloista, missä juhlien lisäksi tärkeä perinne on lasten karkki vai kepponen -kierros. Yhdysvalloissa halloweenia vietetään aina virallisesti lokakuun viimeisenä päivänä, mutta haamut ja kurpitsat näkyvät katukuvassa pitkin lokakuuta. Suomessa päivän kanssa ei olla yhtä tarkkoja, vaan juhlia järjestetään niin varsinaista päivää edeltävänä kuin sitä seuraavana viikonloppuna. Joinain vuosina halloween osuu samalle päivälle pyhäinpäivän kanssa, jota juhlitaan loka-marraskuun vaihteessa.

Kokoa koko perheen halloween-juhlaan hauskoja naposteltavia ja hurjia herkkuja

Koristele makeat herkut halloween-asuun!

Täältä löydät herkulliset reseptit syksyn suureen kurpitsajuhlaan:

Lisää hauskoja ja hurjia ideoita halloweenin viettoon