Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Blondie-muumiot

Blondie-muumiot

Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Kauhean suloiset blondie-muumiot on kuorrutettu ensin valkosuklaalla ja kääritty sen jälkeen vaahtokarkkinauhoihin.

Ainekset

200 g
Margariinia
140 g
(2 dl) Fariinisokeria
180 g
(2 dl) Kidesokeria
5 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Ruokasoodaa
2 kpl
Kananmunaa
200 g
Valkosuklaata
200 g
Pakastepuolukoita

kuorrutus ja koristely

100 g
Vaahtokarkkeja
200 g
Valkosuklaata
1 dl
Kuohukermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vuoraa uunivuoka (25 x 35 cm) leivinpaperilla.

2

Sulata margariini kattilassa ja lisää sokerit. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Nosta kattila pois levyltä.

200 g
Margariinia
140 g
(2 dl) Fariinisokeria
180 g
(2 dl) Kidesokeria
3

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään kulhossa.

5 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Ruokasoodaa
4

Vatkaa munat jäähtyneeseen voiseokseen. Lisää kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.

2 kpl
Kananmunaa
5

Rouhi valkosuklaa. Sekoita puolukat ja suklaa taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa 180-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Ota kakkulevy pois uunista, kun tikku tulee pistettäessä kuivana ulos. Anna jäähtyä noin tunnin ajan ennen koristelua.

200 g
Valkosuklaata
200 g
Pakastepuolukoita
6

Leikkaa levy suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Sulata valkosuklaa pienessä kattilassa miedolla lämmöllä, lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Kasta palat valkosuklaaseen. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

200 g
Valkosuklaata
1 dl
Kuohukermaa
7

Sulata vaahtokarkkeja mikrossa noin 30 sekuntia. Sekoita voimakkaasti. Vedä massasta ohuita naruja ja kääri narut blondien ympärille. Viimeistele muumiot puolukkasilmillä.

100 g
Vaahtokarkkeja
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 12.10.2016
Muokattu: 26.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

710

2972

35,2 g

17,3 g

88,3 g

62,7 g

2,0 g

9,0 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli