Blondie-muumiot

Nappaa talteen!
Kauhean suloiset blondie-muumiot on kuorrutettu ensin valkosuklaalla ja kääritty sen jälkeen vaahtokarkkinauhoihin.
| 200 g | margariinia |
| 140 g | (2 dl) fariinisokeria |
| 180 g | (2 dl) kidesokeria |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | ruokasoodaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 200 g | valkosuklaata |
| 200 g | pakastepuolukoita |
| Kuorrutus ja koristely | |
|---|---|
| 100 g | vaahtokarkkeja |
| 200 g | valkosuklaata |
| 1 dl | kuohukermaa |
- 1.
Vuoraa uunivuoka (25 x 35 cm) leivinpaperilla.
- 2.
Sulata margariini kattilassa ja lisää sokerit. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Nosta kattila pois levyltä.
- 3.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään kulhossa.
- 4.
Vatkaa munat jäähtyneeseen voiseokseen. Lisää kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.
- 5.
Rouhi valkosuklaa. Sekoita puolukat ja suklaa taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa 180-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Ota kakkulevy pois uunista, kun tikku tulee pistettäessä kuivana ulos. Anna jäähtyä noin tunnin ajan ennen koristelua.
- 6.
Leikkaa levy suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Sulata valkosuklaa pienessä kattilassa miedolla lämmöllä, lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Kasta palat valkosuklaaseen. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
- 7.
Sulata vaahtokarkkeja mikrossa noin 30 sekuntia. Sekoita voimakkaasti. Vedä massasta ohuita naruja ja kääri narut blondien ympärille. Viimeistele muumiot puolukkasilmillä.
Blondie-muumiot
Kauhean suloiset blondie-muumiot on kuorrutettu ensin valkosuklaalla ja kääritty sen jälkeen vaahtokarkkinauhoihin.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | margariinia |
| 140 g | (2 dl) fariinisokeria |
| 180 g | (2 dl) kidesokeria |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | ruokasoodaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 200 g | valkosuklaata |
| 200 g | pakastepuolukoita |
Kuorrutus ja koristely | |
| 100 g | vaahtokarkkeja |
| 200 g | valkosuklaata |
| 1 dl | kuohukermaa |
Valmistus (Uuni 180°C)
- 1
Vuoraa uunivuoka (25 x 35 cm) leivinpaperilla.
- 2
Sulata margariini kattilassa ja lisää sokerit. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Nosta kattila pois levyltä.
Määrä Ainesosa 200 g margariinia 140 g (2 dl) fariinisokeria 180 g (2 dl) kidesokeria - 3
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään kulhossa.
Määrä Ainesosa 5 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1/2 tl ruokasoodaa - 4
Vatkaa munat jäähtyneeseen voiseokseen. Lisää kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa - 5
Rouhi valkosuklaa. Sekoita puolukat ja suklaa taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa 180-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Ota kakkulevy pois uunista, kun tikku tulee pistettäessä kuivana ulos. Anna jäähtyä noin tunnin ajan ennen koristelua.
Määrä Ainesosa 200 g valkosuklaata 200 g pakastepuolukoita - 6
Leikkaa levy suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Sulata valkosuklaa pienessä kattilassa miedolla lämmöllä, lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Kasta palat valkosuklaaseen. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 200 g valkosuklaata 1 dl kuohukermaa - 7
Sulata vaahtokarkkeja mikrossa noin 30 sekuntia. Sekoita voimakkaasti. Vedä massasta ohuita naruja ja kääri narut blondien ympärille. Viimeistele muumiot puolukkasilmillä.
Määrä Ainesosa 100 g vaahtokarkkeja
Ravintosisältö
710
Energiaa kcal
2972
Energiaa kj
35,2 g
Rasvaa
17,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
88,3 g
Hiilihydraatteja
62,7 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
9,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
710
Energiaa kcal
2972
Energiaa kj
35,2 g
Rasvaa
17,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
88,3 g
Hiilihydraatteja
62,7 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
9,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




















