Blondie-muumiot - Yhteishyvä

Blondie-muumiot

???
Kappaleita
10
Kauhean suloiset blondie-muumiot on kuorrutettu ensin valkosuklaalla ja kääritty sen jälkeen vaahtokarkkinauhoihin.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
Margariinia
2 dl
Fariinisokeria
2 dl
Kidesokeria
5 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Ruokasoodaa
2 kpl
Kananmunaa
200 g
Valkosuklaata
200 g
Pakastepuolukoita

KUORRUTUS JA KORISTELY

100 g
Vaahtokarkkeja
200 g
Valkosuklaata
1 dl
Kuohukermaa

Näin teet

1

Vuoraa uunivuoka (25 x 35 cm) leivinpaperilla. Sulata voi kattilassa ja lisää sokerit. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Nosta kattila pois levyltä. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään kulhossa. Vatkaa munat jäähtyneeseen voiseokseen. Lisää kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.
Rouhi valkosuklaa. Sekoita puolukat ja suklaa taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa 180-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Ota kakkulevy pois uunista, kun tikku tulee pistettäessä kuivana ulos. Anna jäähtyä noin tunnin ajan ennen koristelua.
Leikkaa levy suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Sulata valkosuklaa pienessä kattilassa miedolla lämmöllä, lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Kasta palat valkosuklaaseen. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
Sulata vaahtokarkkeja mikrossa noin 30 sekuntia. Sekoita voimakkaasti. Vedä massasta ohuita naruja ja kääri narut blondien ympärille. Viimeistele muumiot puolukkasilmillä.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 12.10.2016
Muokattu: 7.8.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja90 g901 g
Proteiinia9 g87 g
Rasvaa31 g311 g
Kuituja2 g20 g
Energiaa kj2847 28469
Energiaa kcal680 6801

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 0,5 tl Ruokasoodaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja90 g901 g
Proteiinia9 g87 g
Rasvaa31 g311 g
Kuituja2 g20 g
Energiaa kj2847 28469
Energiaa kcal680 6801

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 0,5 tl Ruokasoodaa

Resepti
Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.