Vuoraa uunivuoka (25 x 35 cm) leivinpaperilla.
Sulata margariini kattilassa ja lisää sokerit. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Nosta kattila pois levyltä.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään kulhossa.
Vatkaa munat jäähtyneeseen voiseokseen. Lisää kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.
Rouhi valkosuklaa. Sekoita puolukat ja suklaa taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa 180-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Ota kakkulevy pois uunista, kun tikku tulee pistettäessä kuivana ulos. Anna jäähtyä noin tunnin ajan ennen koristelua.
Leikkaa levy suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Sulata valkosuklaa pienessä kattilassa miedolla lämmöllä, lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Kasta palat valkosuklaaseen. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
Sulata vaahtokarkkeja mikrossa noin 30 sekuntia. Sekoita voimakkaasti. Vedä massasta ohuita naruja ja kääri narut blondien ympärille. Viimeistele muumiot puolukkasilmillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
710
2972
35,2 g
17,3 g
88,3 g
62,7 g
2,0 g
9,0 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli