Blondie-muumiot | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Blondie-muumiot

Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Kauhean suloiset blondie-muumiot on kuorrutettu ensin valkosuklaalla ja kääritty sen jälkeen vaahtokarkkinauhoihin.

Ainekset

200 g
Margariinia
2 dl
Fariinisokeria
2 dl
Kidesokeria
5 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Ruokasoodaa
2 kpl
Kananmunaa
200 g
Valkosuklaata
200 g
Pakastepuolukoita

kuorrutus ja koristely

100 g
Vaahtokarkkeja
200 g
Valkosuklaata
1 dl
Kuohukermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vuoraa uunivuoka (25 x 35 cm) leivinpaperilla. Sulata voi kattilassa ja lisää sokerit. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Nosta kattila pois levyltä. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään kulhossa. Vatkaa munat jäähtyneeseen voiseokseen. Lisää kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.
Rouhi valkosuklaa. Sekoita puolukat ja suklaa taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa 180-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Ota kakkulevy pois uunista, kun tikku tulee pistettäessä kuivana ulos. Anna jäähtyä noin tunnin ajan ennen koristelua.
Leikkaa levy suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Sulata valkosuklaa pienessä kattilassa miedolla lämmöllä, lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Kasta palat valkosuklaaseen. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
Sulata vaahtokarkkeja mikrossa noin 30 sekuntia. Sekoita voimakkaasti. Vedä massasta ohuita naruja ja kääri narut blondien ympärille. Viimeistele muumiot puolukkasilmillä.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 12.10.2016
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2847

680

31,1 g

14,3 g

90,1 g

61,4 g

2,0 g

8,7 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

0,5 tl Ruokasoodaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli