Rapeat lohkoperunat uunissa
30 min (josta 10 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rapeiden lohkoperunoiden salaisuus on kunnon öljykylpy ja kypsennys riittävän kuumassa uunissa. Tarjoa valkosipulilla ja sinapilla maustetun jogurttidipin kera.
| 700 g | (6-7 kpl) perunoita |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | pippurisekoitusta |
| 1/2 tl | suolaa |
| Jogurttidippi | |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 1/2 dl | maustamatonta jogurttia |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 2 tl | sinappia (gluteenitonta) |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
- 1.
Pese ja lohko perunat. Sekoita öljy ja mausteet. Kääntele perunat öljyssä. Levitä perunat leivinpaperille pellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- 2.
Valmista dippi. Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita dipin ainekset kulhossa. Tarjoa perunat dipin kanssa.
Rapeiden lohkoperunoiden salaisuus on kunnon öljykylpy ja kypsennys riittävän kuumassa uunissa. Tarjoa valkosipulilla ja sinapilla maustetun jogurttidipin kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | (6-7 kpl) perunoita |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | pippurisekoitusta |
| 1/2 tl | suolaa |
Jogurttidippi | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 1/2 dl | maustamatonta jogurttia |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 2 tl | sinappia (gluteenitonta) |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Pese ja lohko perunat. Sekoita öljy ja mausteet. Kääntele perunat öljyssä. Levitä perunat leivinpaperille pellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 700 g (6-7 kpl) perunoita 3 rkl rypsiöljyä 1/2 tl paprikajauhetta 1/2 tl pippurisekoitusta 1/2 tl suolaa - 2
Valmista dippi. Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita dipin ainekset kulhossa. Tarjoa perunat dipin kanssa.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 1/2 dl maustamatonta jogurttia 1/2 dl majoneesia 1 rkl sitruunamehua 2 tl sinappia (gluteenitonta) ripaus suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna
Vinkki: Käytä öljynä oliiviöljyä. Lisää 2 tl sitruunan kuoriraastetta, 1 tl kuivattua oreganoa ja ½ tl valkosipulijauhetta. Paiston jälkeen murustele pinnalle paketti (150 g) fetaa. Viimeistele tuoreella persiljalla.
Vinkki: Käytä öljynä rypsiöljyä. Lisää 1 tl paprikajauhetta, 1 tl juustokuminaa ja ½ tl chilihiutaleita. Tarjoa guacamolen, salsan ja ranskankerman kanssa.
Vinkki: Käytä öljynä paahdettua seesamiöljyä. Jätä suola pois ja lisää 2 rkl soijakastiketta ja 1 rkl inkivääriä raastettuna. Paiston jälkeen ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja viimeistele tuoreella korianterilla. Tarjoa srirachamajoneesin kanssa.
Ravintosisältö
315
Energiaa kcal
1320
Energiaa kj
21,3 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,3 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
315
Energiaa kcal
1320
Energiaa kj
21,3 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,3 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl pippurisekoitusta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























