Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kotimaista – tästä maasta

Suomalaista ruokaa ei olisi ilman suomalaisia tuottajia ja tuotemerkkejä. Meille suomalaisille on tärkeää, että puurohiutaleiden, maidon, jauhelihan, rypsiöljyn ja kaurajuoman takana on kotimaista työtä. S-ryhmän ruokakauppojen oman Kotimaista-tuotemerkin tuotteet ovat aina suomalaisia sekä hinnaltaan edullisia, ja niillä on Hyvää Suomesta- tai Sirkkalehti-merkki.
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 3.8.2020
|
Muokattu: 18.1.2024

Suomalaista ruokaa tehdään suurella sydämellä

Viljelijät uskovat tulevaisuuteen ja tekevät töitä sen eteen, että saamme syödäksemme kotimaista ruokaa. Mikä saa maatilan isäntä Antti Kartanon käärimään hihansa, vaikka kuluneet vuodet ovat kurittaneet suomalaisia ruoantuottajia? Entä miten Vierelän tilalla valmistaudutaan tulevaisuuteen? Lue viljelijöiden tarinat.

Millaista on elämä maitotilalla?

Tutustu maitotilan emäntien, kurikkalaisen Liisa Vuorelan ja ylivieskalaisen Salla Kallion arkeen.

Suomessa satsataan eläinten hyvinvointiin

Vapaan lehmän maitoa, antibiootitonta lihaa ja onnellisia kanoja. Tuottajien tarinat kertovat, millaisia tekoja suomalaisten tuotantoeläinten terveyden ja hyvinvoinnin varmistamiseksi tehdään.

Luomua pöytään

Helsingin Mylly ja kouvolalaisen maatilan isäntä Tommi Hasu tuottavat luomua lautasille. Lue, miten pitkän sukuhistorian myllyllä ja maatilalla edistetään luonnon monimuotoisuutta ja ympäristön hyvinvointia.

Rypsin matka pellolta pulloon 

Henrik Bardyn pelloilla kasvava rypsi puristetaan öljyksi Suomen suurimmalla kasviöljynpuristamolla Kirkkonummella, jossa valmistuu myös Kotimaista-merkin rypsiöljy. Herkkä viljelykasvi rypsi jalostetaan laadukkaaksi ja monikäyttöiseksi öljyksi, joka on suomalainen ylpeys.

Kokkaa Kotimaista-tuotteilla

Arjen luottoruoat

Laatikot ja keitot ovat arjen ruokarumban pelastajia, sillä valmistat niitä helposti ison annoksen, josta riittää useammalle päivälle. Kokkaa Kotimaista-tuotteilla täyteläistä kebabkiusausta, jossa yllätää täyteläinen leipäjuusto tai kokeile täyteläistä, juustokermasta makua saavaa makaronilaatikkoa. Nopeasti valmistuvat makkara- ja nakapullakeitto pelastavat kiireisessä arjessa.

Astetta parempaa viikonloppuun

Kokkaa viikonlopun ruoaksi kuohkeat Wallenbergin pihvit kananjauhelihasta ja paista pannulla Kotimaista-kuhafileitä, joiden lisukkeeksi sopii yrttinen gremolata-kastike.

Herkulliset aamu-, ilta- ja välipalat

Makeat kotimaiset porkkanat ja mustikat tuovat välipaloihin kuitua, vitamiineja ja väriä. Lisää raastettua porkkanaa yön yli kohoavaan sämpylätaikinaan ja surauta mustikoista täyttävä smoothie. Sämpylät ja smoothie ilahduttavat sekä aamiaisella että väli- ja iltapalana.

Piirakat ja kakut kotimaisista aineista

Herkuttele super helpolla mamman marjapiirakalla tai nopeasti valmistuvalla mustikkakakulla. Suolaisennälkään sopii valmiista piirakkataikinasta valmistuva juustoinen kinkkupiirakka.

Mikä suomalainen ruoka kuvastaa sisintäsi?

Tee leikkimielinen testi ja ota selvää, mikä suomalainen ruoka kuvastaa juuri sinua.

Testaa, mikä suomiruoka olet! >