Helppo kinkkupiirakka
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kinkkupiirakka on monen mielestä suolaisista piirakoista parhain. Helppo klassikkopiirakka valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta. Oikaise valmiilla piirakkataikinalla, sipulikuutioilla ja juustoraasteella.
| 400 g | (1 pkt) kotimaista-piirakkataikinaa (pakaste) |
| 2 tl | kotimaista-rypsiöljyä |
| 2 dl | kotimaista-sipulikuutioita (pakaste) |
| 350 g | (1 pkt) kotimaista -ylikypsää palvikinkkua |
| 150 g | (1 ps) kotimaista-emmentaljuustoraastetta |
| 150 g | (1 tlk) kotimaista-ranskankermaa |
| 1 kpl | kotimaista-kananmuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 250 g | (1 rs) kotimaista-kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | kotimaista-salaattia |
- 1.
Levitä sulanut piirakkataikina voideltuun piirasvuokaan (26 cm).
- 2.
Kuullota sipulit paistinpannulla öljssä ja anna jäähtyä. Kuutioi kinkku. Sekoita pannussa kinkkukuutiot ja juustoraaste sipuliin. Kaada seos vuokaan.
- 3.
Sekoita muna ranskankermaan ja levitä seos täytteen päälle.
- 4.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt. Lisää pinnalle halkaistuja kirsikkatomaatteja ja revittyjä salaatinlehtiä.
Helppo kinkkupiirakka
arvosana5/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Kinkkupiirakka on monen mielestä suolaisista piirakoista parhain. Helppo klassikkopiirakka valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta. Oikaise valmiilla piirakkataikinalla, sipulikuutioilla ja juustoraasteella.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) kotimaista-piirakkataikinaa (pakaste) |
| 2 tl | kotimaista-rypsiöljyä |
| 2 dl | kotimaista-sipulikuutioita (pakaste) |
| 350 g | (1 pkt) kotimaista -ylikypsää palvikinkkua |
| 150 g | (1 ps) kotimaista-emmentaljuustoraastetta |
| 150 g | (1 tlk) kotimaista-ranskankermaa |
| 1 kpl | kotimaista-kananmuna |
Lisäksi | |
| 250 g | (1 rs) kotimaista-kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | kotimaista-salaattia |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Levitä sulanut piirakkataikina voideltuun piirasvuokaan (26 cm).
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) kotimaista-piirakkataikinaa (pakaste) - 2
Kuullota sipulit paistinpannulla öljssä ja anna jäähtyä. Kuutioi kinkku. Sekoita pannussa kinkkukuutiot ja juustoraaste sipuliin. Kaada seos vuokaan.
Määrä Ainesosa 2 dl kotimaista-sipulikuutioita (pakaste) 150 g (1 ps) kotimaista-emmentaljuustoraastetta 350 g (1 pkt) kotimaista -ylikypsää palvikinkkua 2 tl kotimaista-rypsiöljyä - 3
Sekoita muna ranskankermaan ja levitä seos täytteen päälle.
Määrä Ainesosa 1 kpl kotimaista-kananmuna 150 g (1 tlk) kotimaista-ranskankermaa - 4
Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt. Lisää pinnalle halkaistuja kirsikkatomaatteja ja revittyjä salaatinlehtiä.
Määrä Ainesosa 1 kpl kotimaista-salaattia 250 g (1 rs) kotimaista-kirsikkatomaatteja
Valmista resepti Kotimaista-sarjan tuotteilla! Kotimaista on S-ryhmän oma merkki. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkkien kotimaisuusvaatimukset.
Ravintosisältö
397
Energiaa kcal
1663
Energiaa kj
22,9 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,1 g
Hiilihydraatteja
2,9 g
Sokereita
3,4 g
Kuituja
19,8 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
397
Energiaa kcal
1663
Energiaa kj
22,9 g
Rasvaa
12,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,1 g
Hiilihydraatteja
2,9 g
Sokereita
3,4 g
Kuituja
19,8 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Kotimaista-rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























