Helppo kinkkupiirakka

arvosana5/5

(4)arviota
8 Palaa

60 min (josta 15 min aktiivista)

Kinkkupiirakka on monen mielestä suolaisista piirakoista parhain. Helppo klassikkopiirakka valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta. Oikaise valmiilla piirakkataikinalla, sipulikuutioilla ja juustoraasteella.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) kotimaista-piirakkataikinaa (pakaste)
2 tlkotimaista-rypsiöljyä
2 dlkotimaista-sipulikuutioita (pakaste)
350 g(1 pkt) kotimaista -ylikypsää palvikinkkua
150 g(1 ps) kotimaista-emmentaljuustoraastetta
150 g(1 tlk) kotimaista-ranskankermaa
1 kplkotimaista-kananmuna

Lisäksi

250 g(1 rs) kotimaista-kirsikkatomaatteja
1 kplkotimaista-salaattia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Levitä sulanut piirakkataikina voideltuun piirasvuokaan (26 cm).

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) kotimaista-piirakkataikinaa (pakaste)
  2. 2

    Kuullota sipulit paistinpannulla öljssä ja anna jäähtyä. Kuutioi kinkku. Sekoita pannussa kinkkukuutiot ja juustoraaste sipuliin. Kaada seos vuokaan.

    MääräAinesosa
    2 dlkotimaista-sipulikuutioita (pakaste)
    150 g(1 ps) kotimaista-emmentaljuustoraastetta
    350 g(1 pkt) kotimaista -ylikypsää palvikinkkua
    2 tlkotimaista-rypsiöljyä
  3. 3

    Sekoita muna ranskankermaan ja levitä seos täytteen päälle.

    MääräAinesosa
    1 kplkotimaista-kananmuna
    150 g(1 tlk) kotimaista-ranskankermaa
  4. 4

    Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt. Lisää pinnalle halkaistuja kirsikkatomaatteja ja revittyjä salaatinlehtiä.

    MääräAinesosa
    1 kplkotimaista-salaattia
    250 g(1 rs) kotimaista-kirsikkatomaatteja

Valmista resepti Kotimaista-sarjan tuotteilla! Kotimaista on S-ryhmän oma merkki. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkkien kotimaisuusvaatimukset.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Kotimaista-rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Panu Pälviä
2.4.2020
|
Päivitetty: 31.10.2025

Samankaltaisia reseptejä