Perinteinen lanttulaatikko
Ainekset
Valmistus
Kuori ja paloittele lantut. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä 1 dl keitinvettä. Valuta loppu vesi pois ja soseuta lantut.
Säädä uuni 175 asteeseen. Yhdistä kulhossa 1 dl keitinvettä, kerma ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää seos lanttusoseeseen kananmunien, siirapin ja mausteiden kanssa. Sekoita tasaiseksi.
Voitele uunivuoka (vetoisuus noin 2 l). Kaada lanttuseos vuokaan. Kuvioi lanttulaatikon pinta lusikalla ja ripottele päälle korppujauhot. Lisää rasva pinnalle ohuina siivuina.
Kypsennä uunin alatasolla noin 2 tuntia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
254
1063
12,1 g
6,8 g
29,0 g
21,3 g
3,8 g
5,1 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 l Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli