Perinteinen lanttulaatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen lanttulaatikko

Annokset
8
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
175°C
Ruokavalio
Perinteinen lanttulaatikko on joulupöydän suosituimpia ruokia. Maukkaimman lopputuloksen saat, kun paistat laatikkoa pari tuntia uunin alatasolla.
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/2 kg
Lanttua
2 l
Vettä
1 tl
Suolaa
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1 dl
Korppujauhoja
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Tummaa siirappia
1/2 tl
Jauhettua inkivääriä
1 tl
Suolaa
1/4 tl
valkopippuria

LISÄKSI

3 rkl
Korppujauhoja
2 rkl
margariinia tai voita

Näin teet

1

Kuori ja paloittele lantut. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä 1 dl keitinvettä. Valuta loppu vesi pois ja soseuta lantut.

2 l
Vettä
1 1/2 kg
Lanttua
1 tl
Suolaa
2

Säädä uuni 175 asteeseen. Yhdistä kulhossa 1 dl keitinvettä, kerma ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää seos lanttusoseeseen kananmunien, siirapin ja mausteiden kanssa. Sekoita tasaiseksi.

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1 dl
Korppujauhoja
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Tummaa siirappia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Jauhettua inkivääriä
1/4 tl
valkopippuria
3

Voitele uunivuoka (vetoisuus noin 2 l). Kaada lanttuseos vuokaan. Kuvioi lanttulaatikon pinta lusikalla ja ripottele päälle korppujauhot. Lisää rasva pinnalle ohuina siivuina.

3 rkl
Korppujauhoja
2 rkl
margariinia tai voita
4

Kypsennä uunin alatasolla noin 2 tuntia.

Resepti
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.11.2012
Muokattu: 22.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1063 8506
Energiaa kcal254 2032
Rasvaa12.1 g97.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa6.8 g54.0 g
Hiilihydraatteja29.0 g232.0 g
Sokereita21.3 g170.0 g
Kuituja3.8 g30.0 g
Proteiinia5.1 g41.0 g
Suolaa1.8 g14.0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 l Vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1063 8506
Energiaa kcal254 2032
Rasvaa12.1 g97.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa6.8 g54.0 g
Hiilihydraatteja29.0 g232.0 g
Sokereita21.3 g170.0 g
Kuituja3.8 g30.0 g
Proteiinia5.1 g41.0 g
Suolaa1.8 g14.0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 l Vettä

Resepti
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.