Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen lanttulaatikko

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Perinteinen lanttulaatikko on joulupöydän suosituimpia ruokia. Maukkaimman lopputuloksen saat, kun paistat laatikkoa pari tuntia uunin alatasolla.

Ainekset

1 1/2 kg
Lanttua
2 l
Vettä
1 tl
Suolaa
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1 dl
Korppujauhoja
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Tummaa siirappia
1/2 tl
Jauhettua inkivääriä
1 tl
Suolaa
1/4 tl
valkopippuria

Lisäksi

3 rkl
Korppujauhoja
2 rkl
margariinia tai voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele lantut. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä 1 dl keitinvettä. Valuta loppu vesi pois ja soseuta lantut.

2 l
Vettä
1 1/2 kg
Lanttua
1 tl
Suolaa
2

Säädä uuni 175 asteeseen. Yhdistä kulhossa 1 dl keitinvettä, kerma ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää seos lanttusoseeseen kananmunien, siirapin ja mausteiden kanssa. Sekoita tasaiseksi.

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1 dl
Korppujauhoja
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Tummaa siirappia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Jauhettua inkivääriä
1/4 tl
valkopippuria
3

Voitele uunivuoka (vetoisuus noin 2 l). Kaada lanttuseos vuokaan. Kuvioi lanttulaatikon pinta lusikalla ja ripottele päälle korppujauhot. Lisää rasva pinnalle ohuina siivuina.

3 rkl
Korppujauhoja
2 rkl
margariinia tai voita
4

Kypsennä uunin alatasolla noin 2 tuntia.

Miltä maistui?(20 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.11.2012
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

254

1063

12,1 g

6,8 g

29,0 g

21,3 g

3,8 g

5,1 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 l Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli