Perinteinen lanttulaatikko
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perinteinen lanttulaatikko on joulupöydän suosituimpia ruokia. Maukkaimman lopputuloksen saat, kun paistat laatikkoa pari tuntia uunin alatasolla.
| 1 1/2 kg | lanttua |
| 2 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | tummaa siirappia |
| 1/2 tl | jauhettua inkivääriä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 3 rkl | korppujauhoja |
| 2 rkl | margariinia tai voita |
- 1.
Kuori ja paloittele lantut. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä 1 dl keitinvettä. Valuta loppu vesi pois ja soseuta lantut.
- 2.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Yhdistä kulhossa 1 dl keitinvettä, kerma ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää seos lanttusoseeseen kananmunien, siirapin ja mausteiden kanssa. Sekoita tasaiseksi.
- 3.
Voitele uunivuoka (vetoisuus noin 2 l). Kaada lanttuseos vuokaan. Kuvioi lanttulaatikon pinta lusikalla ja ripottele päälle korppujauhot. Lisää rasva pinnalle ohuina siivuina.
- 4.
Kypsennä uunin alatasolla noin 2 tuntia.
Perinteinen lanttulaatikko
arvosana3/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Perinteinen lanttulaatikko on joulupöydän suosituimpia ruokia. Maukkaimman lopputuloksen saat, kun paistat laatikkoa pari tuntia uunin alatasolla.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 kg | lanttua |
| 2 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | tummaa siirappia |
| 1/2 tl | jauhettua inkivääriä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
Lisäksi | |
| 3 rkl | korppujauhoja |
| 2 rkl | margariinia tai voita |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuori ja paloittele lantut. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä 1 dl keitinvettä. Valuta loppu vesi pois ja soseuta lantut.
Määrä Ainesosa 2 l vettä 1 1/2 kg lanttua 1 tl suolaa - 2
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Yhdistä kulhossa 1 dl keitinvettä, kerma ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää seos lanttusoseeseen kananmunien, siirapin ja mausteiden kanssa. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) kuohukermaa 1 dl korppujauhoja 2 kpl kananmunaa 1 dl tummaa siirappia 1 tl suolaa 1/2 tl jauhettua inkivääriä 1/4 tl valkopippuria - 3
Voitele uunivuoka (vetoisuus noin 2 l). Kaada lanttuseos vuokaan. Kuvioi lanttulaatikon pinta lusikalla ja ripottele päälle korppujauhot. Lisää rasva pinnalle ohuina siivuina.
Määrä Ainesosa 3 rkl korppujauhoja 2 rkl margariinia tai voita - 4
Kypsennä uunin alatasolla noin 2 tuntia.
Ravintosisältö
254
Energiaa kcal
1063
Energiaa kj
12,1 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,0 g
Hiilihydraatteja
21,3 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
254
Energiaa kcal
1063
Energiaa kj
12,1 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,0 g
Hiilihydraatteja
21,3 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























