Perinteinen lanttulaatikko - Yhteishyvä

Perinteinen lanttulaatikko

Perinteinen lanttulaatikko
Annokset
8
Perinteinen lanttulaatikko kuuluu suomalaiseen joulupöytään. Maukkaimman lopputuloksen saat, kun paistat laatikkoa muutaman tunnin uunin alatasolla.
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/2 kg
Lanttua
5 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
1 dl
Keitinlientä
2 dl
Kuohukermaa
1 dl
Korppujauhoja
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Tummaa siirappia
1/2 tl
Jauhettua inkivääriä
1 tl
Suolaa
Rouhittua valkopippuria

PINNALLE

3 rkl
Korppujauhoja

Näin teet

1

Kuori ja paloittele lantut. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä keitinvesi. Soseuta lantut. Sekoita 1 dl keitinvettä, kerma ja korppujauhot ja anna turvota 5 minuuttia. Lisää seos lanttusoseeseen kananmunien, siirapin ja mausteiden kanssa. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (n. 2 l). Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele korppujauhot päälle. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 2 tuntia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2012
Muokattu: 31.12.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja29 g231 g
Proteiinia5 g41 g
Rasvaa11 g86 g
Kuituja4 g30 g
Energiaa kj1006 8044
Energiaa kcal240 1923

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • 1 dl Keitinlientä

  • 0,5 tl Jauhettua inkivääriä

  • 1 tl Suolaa

  • Rouhittua valkopippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja29 g231 g
Proteiinia5 g41 g
Rasvaa11 g86 g
Kuituja4 g30 g
Energiaa kj1006 8044
Energiaa kcal240 1923

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • 1 dl Keitinlientä

  • 0,5 tl Jauhettua inkivääriä

  • 1 tl Suolaa

  • Rouhittua valkopippuria

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.