Perinteinen lanttulaatikko

arvosana3/5

(20)arviota
8 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Perinteinen lanttulaatikko on joulupöydän suosituimpia ruokia. Maukkaimman lopputuloksen saat, kun paistat laatikkoa pari tuntia uunin alatasolla.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kglanttua
2 lvettä
1 tlsuolaa
2 dl(1 prk) kuohukermaa
1 dlkorppujauhoja
2 kplkananmunaa
1 dltummaa siirappia
1/2 tljauhettua inkivääriä
1 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria

Lisäksi

3 rklkorppujauhoja
2 rklmargariinia tai voita

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuori ja paloittele lantut. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä 1 dl keitinvettä. Valuta loppu vesi pois ja soseuta lantut.

    MääräAinesosa
    2 lvettä
    1 1/2 kglanttua
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Yhdistä kulhossa 1 dl keitinvettä, kerma ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää seos lanttusoseeseen kananmunien, siirapin ja mausteiden kanssa. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    1 dlkorppujauhoja
    2 kplkananmunaa
    1 dltummaa siirappia
    1 tlsuolaa
    1/2 tljauhettua inkivääriä
    1/4 tlvalkopippuria
  3. 3

    Voitele uunivuoka (vetoisuus noin 2 l). Kaada lanttuseos vuokaan. Kuvioi lanttulaatikon pinta lusikalla ja ripottele päälle korppujauhot. Lisää rasva pinnalle ohuina siivuina.

    MääräAinesosa
    3 rklkorppujauhoja
    2 rklmargariinia tai voita
  4. 4

    Kypsennä uunin alatasolla noin 2 tuntia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
19.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä