Maustekakku | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Maustekakku

Maustekakku

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Perinteinen maustekakku on pullollaan ihania jouluisia mausteita. Mehevä joulupöydän klassikkokakku on helppo valmistaa, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään ja paistetaan uunissa.

Ainekset

200 g
voita tai margariinia
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 1/2 dl
fariinisokeria
2 tl
ruokasoodaa
1 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa
1 tl
inkivääriä
1 tl
neilikkaa
3 kpl
kananmunaa
200 g
(1 prk) kermaviiliä

lisäksi

voita tai margariinia
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).

voita tai margariinia
korppujauhoja
2

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Riko munat toiseen kulhoon ja sekoita voisula sekä kermaviili joukkoon. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

200 g
voita tai margariinia
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 1/2 dl
fariinisokeria
2 tl
ruokasoodaa
1 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa
1 tl
inkivääriä
1 tl
neilikkaa
3 kpl
kananmunaa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
3

Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.11.2020
Muokattu: 24.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

812

194

10,3 g

6,4 g

21,8 g

11,2 g

0,5 g

3,1 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl kanelia,

1 tl kardemummaa,

1 tl inkivääriä,

1 tl neilikkaa,

voita tai margariinia,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli