Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maustekakku

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Perinteinen maustekakku on pullollaan jouluisia mausteita. Mehevä joulupöydän klassikkokakku on helppo leipoa, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään ja paistetaan uunissa.

Ainekset

200 g
voita tai margariinia
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
175 g
(2 1/2 dl) fariinisokeria
2 tl
ruokasoodaa
1 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa
1 tl
inkivääriä
1 tl
neilikkaa
3 kpl
kananmunaa
200 g
(1 prk) kermaviiliä

Lisäksi

voita tai margariinia
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).

voita tai margariinia
korppujauhoja
2

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Riko munat toiseen kulhoon ja sekoita voisula sekä kermaviili joukkoon. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

200 g
voita tai margariinia
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
175 g
(2 1/2 dl) fariinisokeria
2 tl
ruokasoodaa
1 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa
1 tl
inkivääriä
1 tl
neilikkaa
3 kpl
kananmunaa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
3

Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Miltä maistui?(18 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.11.2020
|
Muokattu: 15.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

186

780

10,3 g

6,4 g

19,9 g

9,3 g

0,5 g

3,1 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl kanelia,

1 tl kardemummaa,

1 tl inkivääriä,

1 tl neilikkaa,

voita tai margariinia,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli