Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Taatelikakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Mehevän taatelikakun salaisuus on tilkka vahvaa kahvia, joka tuo taikinaan aromikkuutta.

Ainekset

250 g
(1 ptk) kivettömiä taateleita
1 1/2 dl
vettä
200 g
leivontamargariinia (maidotonta)
2 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
soodaa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
vahvaa kahvijuomaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.

2

Keitä taatelit vedessä soseeksi. Jäähdytä hieman. Lisää paloiteltu margariini. Sekoita, kunnes margariini on sulanut. Lisää sokeri sekoittaen. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

250 g
(1 ptk) kivettömiä taateleita
1 1/2 dl
vettä
200 g
leivontamargariinia (maidotonta)
2 dl
sokeria
3

Sekoita kananmunat yksitellen taikinaan.

2 kpl
kananmunaa
4

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vuorotellen kahvin kanssa taikinaan. Kaada taikina rengasvuokaan.

4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
soodaa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
vahvaa kahvijuomaa
5

Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kun taikinaa ei enää tartu tikkuun, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.

Vinkki: Jos valmistat kakun useita päiviä etukäteen, säilytä se kelmuun käärittynä jääkaapissa.

Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.11.2006
|
Muokattu: 18.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

321

1342

14,8 g

6,3 g

40,7 g

22,8 g

2,3 g

4,8 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli