Taatelikakku
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Taatelikakku on suussa sulava herkku, joka säilyy pitkään mehevänä ja valmistuu helposti. Tilkka vahvaa kahvia, tuo taikinaan aromikkuutta.
| 250 g | (1 ptk) kivettömiä taateleita |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 200 g | leivontamargariinia (maidotonta) |
| 2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | soodaa |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 dl | vahvaa kahvijuomaa |
- 1.
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.
- 2.
Keitä taatelit vedessä soseeksi. Jäähdytä hieman. Lisää paloiteltu margariini. Sekoita, kunnes margariini on sulanut. Lisää sokeri sekoittaen. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- 3.
Sekoita kananmunat yksitellen taikinaan.
- 4.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vuorotellen kahvin kanssa taikinaan. Kaada taikina rengasvuokaan.
- 5.
Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kun taikinaa ei enää tartu tikkuun, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.
Taatelikakku on suussa sulava herkku, joka säilyy pitkään mehevänä ja valmistuu helposti. Tilkka vahvaa kahvia, tuo taikinaan aromikkuutta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 ptk) kivettömiä taateleita |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 200 g | leivontamargariinia (maidotonta) |
| 2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | soodaa |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 dl | vahvaa kahvijuomaa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.
- 2
Keitä taatelit vedessä soseeksi. Jäähdytä hieman. Lisää paloiteltu margariini. Sekoita, kunnes margariini on sulanut. Lisää sokeri sekoittaen. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Määrä Ainesosa 250 g (1 ptk) kivettömiä taateleita 1 1/2 dl vettä 200 g leivontamargariinia (maidotonta) 2 dl sokeria - 3
Sekoita kananmunat yksitellen taikinaan.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa - 4
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vuorotellen kahvin kanssa taikinaan. Kaada taikina rengasvuokaan.
Määrä Ainesosa 4 1/2 dl vehnäjauhoja 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria 1 dl vahvaa kahvijuomaa - 5
Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kun taikinaa ei enää tartu tikkuun, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.
Vinkki: Jos valmistat kakun useita päiviä etukäteen, säilytä se kelmuun käärittynä jääkaapissa.
Ravintosisältö
321
Energiaa kcal
1342
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,7 g
Hiilihydraatteja
22,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
321
Energiaa kcal
1342
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,7 g
Hiilihydraatteja
22,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 dl vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























