Taatelikakku

arvosana5/5

(11)arviota
12 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Taatelikakku on suussa sulava herkku, joka säilyy pitkään mehevänä ja valmistuu helposti. Tilkka vahvaa kahvia, tuo taikinaan aromikkuutta.

Ainekset

MääräAinesosa
250 g(1 ptk) kivettömiä taateleita
1 1/2 dlvettä
200 gleivontamargariinia (maidotonta)
2 dlsokeria
2 kplkananmunaa
4 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlsoodaa
1 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
1 dlvahvaa kahvijuomaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.

  2. 2

    Keitä taatelit vedessä soseeksi. Jäähdytä hieman. Lisää paloiteltu margariini. Sekoita, kunnes margariini on sulanut. Lisää sokeri sekoittaen. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

    MääräAinesosa
    250 g(1 ptk) kivettömiä taateleita
    1 1/2 dlvettä
    200 gleivontamargariinia (maidotonta)
    2 dlsokeria
  3. 3

    Sekoita kananmunat yksitellen taikinaan.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
  4. 4

    Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vuorotellen kahvin kanssa taikinaan. Kaada taikina rengasvuokaan.

    MääräAinesosa
    4 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 tlsoodaa
    1 tlleivinjauhetta
    1 tlvaniljasokeria
    1 dlvahvaa kahvijuomaa
  5. 5

    Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kun taikinaa ei enää tartu tikkuun, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.

Vinkki: Jos valmistat kakun useita päiviä etukäteen, säilytä se kelmuun käärittynä jääkaapissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä