Taatelikakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Taatelikakku
Play

Taatelikakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Perinteinen taatelikakku hurmaa vuosi toisensa jälkeen. Hedelmäisen mehevän kuivakakun salaisuus on tilkka vahvaa kahvia, joka tuo taikinaan syvän aromikkaan maun. Hyvin säilyvän kuivakakun voit valmistaa jo pari viikkoa ennen herkuttelua.

Ainekset

250 g
(1 ptk) kivettömiä taateleita
1 1/2 dl
vettä
200 g
leivontamargariinia (maidotonta)
2 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
soodaa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
vahvaa kahvijuomaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.

2

Keitä taatelit vedessä soseeksi. Jäähdytä hieman. Lisää paloiteltu margariini. Sekoita, kunnes margariini on sulanut. Lisää sokeri sekoittaen. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

250 g
(1 ptk) kivettömiä taateleita
1 1/2 dl
vettä
200 g
leivontamargariinia (maidotonta)
2 dl
sokeria
3

Sekoita kananmunat yksitellen taikinaan.

2 kpl
kananmunaa
4

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vuorotellen kahvin kanssa taikinaan. Kaada taikina rengasvuokaan.

4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
soodaa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
vahvaa kahvijuomaa
5

Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kun taikinaa ei enää tartu tikkuun, kakku on kypsä.

6

Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.

Jos valmistat kakun useita päiviä etukäteen, säilytä se kelmuun käärittynä jääkaapissa.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.11.2006
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1342

321

14,8 g

6,3 g

40,7 g

22,8 g

2,3 g

4,8 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli