Kentakilainen kahvikakku

arvosana4/5

(14)arviota
20 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kentakilainen kakku eli Kentuckyn kakku kuuluu kahvipöydän aatelisiin. Kuohkea ja mehevä kahvikakku maustetaan vaniljalla, mantelirouheella ja rusinoilla. Herkullisen kakun kruunaa karamellisoitua sokeria sisältävä täyteläinen kuorrutus.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gvoita tai margariinia
3 1/2 dlsokeria
3 kplkananmunaa
5 1/2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
55 g(1 dl) mantelirouhetta
1 dlrusinoita
2 dlmaitoa

Kuorrutus

2 rklsokeria
50 gvoita tai margariinia
1/2 dlkuohukermaa
180 g(3 dl) tomusokeria

Koristelu

mantelirouhetta

Lisäksi

voita tai margariinia
korppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).

    MääräAinesosa
    korppujauhoja
    voita tai margariinia
  2. 2

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet, mantelirouhe ja rusinat keskenään. Lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan ja sekoita varovasti puuhaarukalla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin tunti. Kumoa kakku haaleana.

    MääräAinesosa
    200 gvoita tai margariinia
    3 1/2 dlsokeria
    3 kplkananmunaa
    5 1/2 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1 tlvaniljasokeria
    55 g(1 dl) mantelirouhetta
    1 dlrusinoita
    2 dlmaitoa
  3. 3

    Sulata sokeria kattilassa koko ajan metallisella kierrevatkaimella sekoittaen. Heti kun sokeri muuttuu keltaisesta vaaleanruskeaksi, ota kattila liedeltä, ettei sokeri pala. Lisää rasva sokeriin ja anna sen sulaa. Kaada kerma joukkoon ja kiehauta seos koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen. Ota kattila liedeltä, lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä muutama minuutti. Kuorrute saa olla melko paksua.

    MääräAinesosa
    180 g(3 dl) tomusokeria
    1/2 dlkuohukermaa
    50 gvoita tai margariinia
    2 rklsokeria
  4. 4

    Laita kakku esimerkiksi uuniritilälle, jonka alla on leivinpaperi. Valuta kuorrute kakun päälle ja koristele heti mantelirouheella. Ylimääräinen kuorrute valuu leivinpaperille ja kakkuun tulee siisti reuna.

    MääräAinesosa
    mantelirouhetta

Vinkki: Kakun maku paranee ajan kanssa, joten voit tehdä sen jo noin viikkoa aikaisemmin. Säilytä jääkaapissa peitettynä. Kakun voi myös pakastaa ilman kuorrutusta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: mantelirouhetta, voita tai margariinia, korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
18.11.2020
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä