Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kentakilainen kahvikakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Kentakilainen kakku eli Kentuckyn kakku kuuluu kahvipöydän aatelisiin. Kuohkea ja mehevä kahvikakku maustetaan vaniljalla, mantelirouheella ja rusinoilla. Herkullisen kakun kruunaa karamellisoitua sokeria sisältävä täyteläinen kuorrutus.

Ainekset

200 g
voita tai margariinia
3 1/2 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
5 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
55 g
(1 dl) mantelirouhetta
1 dl
rusinoita
2 dl
maitoa

Kuorrutus

2 rkl
sokeria
50 g
voita tai margariinia
1/2 dl
kuohukermaa
180 g
(3 dl) tomusokeria

Koristelu

mantelirouhetta

Lisäksi

voita tai margariinia
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).

korppujauhoja
voita tai margariinia
2

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet, mantelirouhe ja rusinat keskenään. Lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan ja sekoita varovasti puuhaarukalla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin tunti. Kumoa kakku haaleana.

200 g
voita tai margariinia
3 1/2 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
5 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
55 g
(1 dl) mantelirouhetta
1 dl
rusinoita
2 dl
maitoa
3

Sulata sokeria kattilassa koko ajan metallisella kierrevatkaimella sekoittaen. Heti kun sokeri muuttuu keltaisesta vaaleanruskeaksi, ota kattila liedeltä, ettei sokeri pala. Lisää rasva sokeriin ja anna sen sulaa. Kaada kerma joukkoon ja kiehauta seos koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen. Ota kattila liedeltä, lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä muutama minuutti. Kuorrute saa olla melko paksua.

180 g
(3 dl) tomusokeria
1/2 dl
kuohukermaa
50 g
voita tai margariinia
2 rkl
sokeria
4

Laita kakku esimerkiksi uuniritilälle, jonka alla on leivinpaperi. Valuta kuorrute kakun päälle ja koristele heti mantelirouheella. Ylimääräinen kuorrute valuu leivinpaperille ja kakkuun tulee siisti reuna.

mantelirouhetta

Vinkki: Kakun maku paranee ajan kanssa, joten voit tehdä sen jo noin viikkoa aikaisemmin. Säilytä jääkaapissa peitettynä. Kakun voi myös pakastaa ilman kuorrutusta.

Miltä maistui?(12 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.11.2020
|
Muokattu: 15.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

309

1295

13,7 g

7,7 g

41,4 g

28,1 g

1,3 g

4,4 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

mantelirouhetta,

voita tai margariinia,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli