Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ässäkokki 2021

Ässäkokki-resepteillä valmistat maistuvia arkiruokia ja helppoja välipaloja

Hei Ässäkokki! Mahtavaa kun olet kokkaamassa kanssamme! Tältä sivulta löydät reseptejä maittaviin ruokiin ja hyviin välipaloihin. Mukana on myös herkkuja. Näitä reseptejä lapsi ja nuori voi tehdä itse tai yhdessä vanhemman kanssa.

Ruoanlaitto ja leivonta on hauskaa ja hyödyllistä. Siinä voi aina oppia jotain uutta.

Hyvä ruoka on herkullista ja terveellistä. Siitä saa tärkeät ravintoaineet ja sopivasti energiaa. Terveellinen ruoka on usein viisas valinta myös luonnon ja ilmaston kannalta. Ilmaston ystävän lautasella on paljon sesonkiin sopivia, lähellä kasvaneita kasviksia. Nauti pari kertaa viikossa lähivesien kalaa ja joskus kanaa. Korvaa liha välillä kasvis- tai kalaruoalla. Maapallon tulevaisuuden kannalta pienetkin muutokset ovat tärkeitä. Kerromme lisää ilmastoystävällisestä syömisestä täällä >>

Helppo tapa tehdä fiksuja ruokavalintoja on kokata uusia ilmastoystävällisiä Ässäkokki-reseptejä. Herkullisia ruokahetkiä, Ässäkokki!

Lapsille ja nuorille suunnatut Ässäkokki-vinkit on suunniteltu yhdessä Marttojen kanssa. Reseptejä on niin kasvispainotteisiin ruokiin, helppoihin välipaloihin sekä suolaiseen ja makeaan leivontaan.

Katso kaikki Ässäkokin reseptit ja videokokkikurssit