Hurmaava Omar-juustokakku
Useita tunteja (josta 40 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Omar-juustokakku on samettisen pehmeä ja ihanan toffeinen herkku. Rapeassa pohjassa maistuu keksien paahteinen karamelli.
| Pohja | |
|---|---|
| 250 g | (1 pkt) karamellisoituja keksejä (lotus biscoff) |
| 100 g | voita |
| Täyte | |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 330 ml | (1 prk) kuohukermaa |
| 220 g | (1 ps) omar pehmeää toffeeta |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 400 g | (2 rs, à 200 g) tuorejuustoa |
- 1.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja vuoan reunoille. Nosta jääkaappiin.
- 2.
Tee täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Ota 5 toffeeta sivuun kakun koristelua varten. Kuumenna 1 dl kermaa ja loput toffeet miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes toffeet ovat sulaneet. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Sekoita liivatteet huolellisesti kuumaan kermaseokseen. Lisää ranskankerma ja sekoita.
- 3.
Vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa notkistettu tuorejuusto ja toffeekermaseos sekaisin. Kääntele sekaan kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- 4.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele toffeepaloilla.
Hurmaava Omar-juustokakku
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 40 min aktiivista)
Omar-juustokakku on samettisen pehmeä ja ihanan toffeinen herkku. Rapeassa pohjassa maistuu keksien paahteinen karamelli.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 250 g | (1 pkt) karamellisoituja keksejä (lotus biscoff) |
| 100 g | voita |
Täyte | |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 330 ml | (1 prk) kuohukermaa |
| 220 g | (1 ps) omar pehmeää toffeeta |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 400 g | (2 rs, à 200 g) tuorejuustoa |
Valmistus
- 1
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja vuoan reunoille. Nosta jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) karamellisoituja keksejä (lotus biscoff) 100 g voita - 2
Tee täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Ota 5 toffeeta sivuun kakun koristelua varten. Kuumenna 1 dl kermaa ja loput toffeet miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes toffeet ovat sulaneet. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Sekoita liivatteet huolellisesti kuumaan kermaseokseen. Lisää ranskankerma ja sekoita.
Määrä Ainesosa 4 kpl liivatelehteä 220 g (1 ps) omar pehmeää toffeeta 330 ml (1 prk) kuohukermaa 150 g (1 prk) ranskankermaa - 3
Vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa notkistettu tuorejuusto ja toffeekermaseos sekaisin. Kääntele sekaan kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Määrä Ainesosa 400 g (2 rs, à 200 g) tuorejuustoa - 4
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele toffeepaloilla.
Ravintosisältö
445
Energiaa kcal
1862
Energiaa kj
32,2 g
Rasvaa
20,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,2 g
Hiilihydraatteja
20,2 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
445
Energiaa kcal
1862
Energiaa kj
32,2 g
Rasvaa
20,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,2 g
Hiilihydraatteja
20,2 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























