Hurmaava Omar-juustokakku

arvosana5/5

(10)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 40 min aktiivista)

Omar-juustokakku on samettisen pehmeä ja ihanan toffeinen herkku. Rapeassa pohjassa maistuu keksien paahteinen karamelli.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

250 g(1 pkt) karamellisoituja keksejä (lotus biscoff)
100 gvoita

Täyte

4 kplliivatelehteä
330 ml(1 prk) kuohukermaa
220 g(1 ps) omar pehmeää toffeeta
150 g(1 prk) ranskankermaa
400 g(2 rs, à 200 g) tuorejuustoa

Valmistus

  1. 1

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja vuoan reunoille. Nosta jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) karamellisoituja keksejä (lotus biscoff)
    100 gvoita
  2. 2

    Tee täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Ota 5 toffeeta sivuun kakun koristelua varten. Kuumenna 1 dl kermaa ja loput toffeet miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes toffeet ovat sulaneet. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Sekoita liivatteet huolellisesti kuumaan kermaseokseen. Lisää ranskankerma ja sekoita.

    MääräAinesosa
    4 kplliivatelehteä
    220 g(1 ps) omar pehmeää toffeeta
    330 ml(1 prk) kuohukermaa
    150 g(1 prk) ranskankermaa
  3. 3

    Vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa notkistettu tuorejuusto ja toffeekermaseos sekaisin. Kääntele sekaan kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.

    MääräAinesosa
    400 g(2 rs, à 200 g) tuorejuustoa
  4. 4

    Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele toffeepaloilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
27.11.2025
|
Päivitetty: 8.12.2025

Samankaltaisia reseptejä