Helppo itsenäisyyspäivän kakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo itsenäisyyspäivän kakku tehdään valmiista mutakakkupohjasta, valkosuklaatäytteestä ja pensasmustikoista.
| 400 g | (1 pkt) mutakakku (pakaste) |
| 400 g | (2 rs, à 200 g) tuorejuustoa |
| 200 g | valkoista leivontasuklaata |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 dl | mustaherukkahilloa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 125 g | (1 rs) pensasmustikoita |
| valkosuklaata | |
| rosmariinin oksia | |
- 1.
Irrota jäinen mutakakku vuoastaan ja aseta tarjoilulautaselle. Aseta irtopohjavuoan reunus (halkaisija 18 cm) kakun ympärille. Vuoraa reunat leivinpaperisuikaleilla. Painele hieman sulanutta kakkua reunoille asti.
- 2.
Nosta tuorejuustot huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, sokeri sekä sulatettu suklaa.
- 3.
Kaada puolet seoksesta vuokaan kakkupohjan päälle. Levitä päälle hilloa (¾ dl). Kaada loput seoksesta vuokaan. Levitä loput hillosta satunnaisina nokareina kakun pinnalle ja osittain juustokakkumassan sekaan. Marmoroi pinta esimerkiksi haarukalla.
- 4.
Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Irrota vuoan reunat kakun ympäriltä. Koristele pensasmustikoilla, valkosuklaarouheella ja rosmariinin oksilla.
Helppo itsenäisyyspäivän kakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Helppo itsenäisyyspäivän kakku tehdään valmiista mutakakkupohjasta, valkosuklaatäytteestä ja pensasmustikoista.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) mutakakku (pakaste) |
| 400 g | (2 rs, à 200 g) tuorejuustoa |
| 200 g | valkoista leivontasuklaata |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 dl | mustaherukkahilloa |
Lisäksi | |
| 125 g | (1 rs) pensasmustikoita |
| valkosuklaata | |
| rosmariinin oksia | |
Valmistus
- 1
Irrota jäinen mutakakku vuoastaan ja aseta tarjoilulautaselle. Aseta irtopohjavuoan reunus (halkaisija 18 cm) kakun ympärille. Vuoraa reunat leivinpaperisuikaleilla. Painele hieman sulanutta kakkua reunoille asti.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) mutakakku (pakaste) - 2
Nosta tuorejuustot huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, sokeri sekä sulatettu suklaa.
Määrä Ainesosa 400 g (2 rs, à 200 g) tuorejuustoa 200 g valkoista leivontasuklaata 2 dl (1 prk) kuohukermaa 1 tl vaniljasokeria - 3
Kaada puolet seoksesta vuokaan kakkupohjan päälle. Levitä päälle hilloa (¾ dl). Kaada loput seoksesta vuokaan. Levitä loput hillosta satunnaisina nokareina kakun pinnalle ja osittain juustokakkumassan sekaan. Marmoroi pinta esimerkiksi haarukalla.
Määrä Ainesosa 1 dl mustaherukkahilloa - 4
Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Irrota vuoan reunat kakun ympäriltä. Koristele pensasmustikoilla, valkosuklaarouheella ja rosmariinin oksilla.
Määrä Ainesosa 125 g (1 rs) pensasmustikoita valkosuklaata rosmariinin oksia
Kakku on parhaimmillaan 4 tunnin päästä ja seuraavana päivänä.
Ravintosisältö
307
Energiaa kcal
1285
Energiaa kj
24,1 g
Rasvaa
15,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,9 g
Hiilihydraatteja
16,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
307
Energiaa kcal
1285
Energiaa kj
24,1 g
Rasvaa
15,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,9 g
Hiilihydraatteja
16,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1 pkt) mutakakku (pakaste), valkosuklaata, rosmariinin oksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























