Helppo itsenäisyyspäivän kakku

arvosana4/5

(7)arviota
10 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Helppo itsenäisyyspäivän kakku tehdään valmiista mutakakkupohjasta, valkosuklaatäytteestä ja pensasmustikoista.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) mutakakku (pakaste)
400 g(2 rs, à 200 g) tuorejuustoa
200 gvalkoista leivontasuklaata
2 dl(1 prk) kuohukermaa
1 tlvaniljasokeria
1 dlmustaherukkahilloa

Lisäksi

125 g(1 rs) pensasmustikoita
valkosuklaata
rosmariinin oksia

Valmistus

  1. 1

    Irrota jäinen mutakakku vuoastaan ja aseta tarjoilulautaselle. Aseta irtopohjavuoan reunus (halkaisija 18 cm) kakun ympärille. Vuoraa reunat leivinpaperisuikaleilla. Painele hieman sulanutta kakkua reunoille asti.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) mutakakku (pakaste)
  2. 2

    Nosta tuorejuustot huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, sokeri sekä sulatettu suklaa.

    MääräAinesosa
    400 g(2 rs, à 200 g) tuorejuustoa
    200 gvalkoista leivontasuklaata
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    1 tlvaniljasokeria
  3. 3

    Kaada puolet seoksesta vuokaan kakkupohjan päälle. Levitä päälle hilloa (¾ dl). Kaada loput seoksesta vuokaan. Levitä loput hillosta satunnaisina nokareina kakun pinnalle ja osittain juustokakkumassan sekaan. Marmoroi pinta esimerkiksi haarukalla.

    MääräAinesosa
    1 dlmustaherukkahilloa
  4. 4

    Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Irrota vuoan reunat kakun ympäriltä. Koristele pensasmustikoilla, valkosuklaarouheella ja rosmariinin oksilla.

    MääräAinesosa
    125 g(1 rs) pensasmustikoita
    valkosuklaata
    rosmariinin oksia

Kakku on parhaimmillaan 4 tunnin päästä ja seuraavana päivänä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1 pkt) mutakakku (pakaste), valkosuklaata, rosmariinin oksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
12.11.2025
|
Päivitetty: 12.11.2025

Samankaltaisia reseptejä