Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kolme lohikeittoannosta, keittokattila, lusikoita ja persiljasilpulla koristeltuja voideltuja ruisleipäpaloja.

Herkullinen kermainen lohikeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kermalla viimeistelty lohikeitto on helppo ja herkullinen perinneruoka, joka valmistuu nopeasti. Mausta kalakeitto tillillä ja tarjoa ruisleivän kanssa.

Ainekset

1 kpl
Sipuli
50 g
pala purjoa
6 kpl
Perunaa
1 kpl
Porkkana
2 rkl
voita
8 dl
Vettä
1 kpl
Kalaliemikuutiota
8 kpl
mustapippuria
400 g
Lohifileetä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/2 tl
suolaa
1 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~21
32
/yht. 12 tuotetta
(hinta Prismassa 28.12.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise, huuhdo ja silppua purjo. Pese, kuori ja paloittele perunat sekä porkkana.

1 kpl
Sipuli
50 g
pala purjoa
6 kpl
Perunaa
1 kpl
Porkkana
2

Sulata voi kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota sekoitellen noin 2 minuuttia. Kaada vesi kattilaan, lisää liemikuutio ja pippurit. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

2 rkl
voita
8 dl
Vettä
1 kpl
Kalaliemikuutiota
8 kpl
mustapippuria
3

Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa kala reilun kokoisiksi kuutioiksi. Lisää kattilaan lohikuutiot ja kerma. Mausta suolalla. Hauduta miedolla lämmöllä 3‒5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Tarkista maku ja viimeistele keitto tillillä.

400 g
Lohifileetä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/2 tl
suolaa
1 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna
Miltä maistui?(19 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 19.10.2018
|
Muokattu: 14.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

411

1720

27,5 g

9,5 g

17,5 g

2,5 g

2,3 g

22,3 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli