Herkullinen kermainen lohikeitto

arvosana4/5

(27)arviota
4 Annosta

30 min

Kermalla viimeistelty lohikeitto on helppo ja herkullinen perinneruoka, joka valmistuu nopeasti. Mausta kalakeitto tillillä ja tarjoa ruisleivän kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
50 gpala purjoa
6 kplperunaa
1 kplporkkana
2 rklvoita
8 dlvettä
1 kplkalaliemikuutiota
8 kplmustapippuria
400 glohifileetä
2 dl(1 prk) ruokakermaa
1/2 tlsuolaa
1 kplruukku tilliä hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise, huuhdo ja silppua purjo. Pese, kuori ja paloittele perunat sekä porkkana.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    50 gpala purjoa
    6 kplperunaa
    1 kplporkkana
  2. 2

    Sulata voi kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota sekoitellen noin 2 minuuttia. Kaada vesi kattilaan, lisää liemikuutio ja pippurit. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

    MääräAinesosa
    2 rklvoita
    8 dlvettä
    1 kplkalaliemikuutiota
    8 kplmustapippuria
  3. 3

    Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa kala reilun kokoisiksi kuutioiksi. Lisää kattilaan lohikuutiot ja kerma. Mausta suolalla. Hauduta miedolla lämmöllä 3‒5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Tarkista maku ja viimeistele keitto tillillä.

    MääräAinesosa
    400 glohifileetä
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    1/2 tlsuolaa
    1 kplruukku tilliä hienonnettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä