Helpot banaaniletut

arvosana4/5

(19)arviota
8 Kappaletta

20 min

Banaaniletut on hyvä ja terveellinen aamu- tai välipala, jonka ainekset löytyvät luultavasti jo kaapista. Tarjoa pienten lettujen kanssa mustikoita ja vadelmia.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kpliso kypsä banaani
2 kplkananmunia
1 dlkaurahiutaleita
1/2 tlleivinjauhetta
1/2 tlkanelia

Paistamiseen

öljyä

Valmistus

  1. 1

    Kuori banaani ja paloittele sauvasekoittimen kulhoon. Lisää kananmunat. Surauta tasaiseksi. (Voit pilkkoa banaanin myös lautaselle, muussata sen haarukalla ja sekoittaa sitten munien joukkoon.)

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunia
    1 kpliso kypsä banaani
  2. 2

    Lisää kaurahiutaleet, leivinjauhe ja kaneli. Sekoita.

    MääräAinesosa
    1 dlkaurahiutaleita
    1/2 tlleivinjauhetta
    1/2 tlkanelia
  3. 3

    Kuumenna lettupannu, laita koloihin öljyä. Paista 8–10 pientä lettua keskilämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

    MääräAinesosa
    öljyä

Vinkki: Kokeile kanelin tilalle kardemummaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl kanelia, öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
5.11.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä