Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan ja sekoita varovasti esimerkiksi nuolijalla. Varo sekoittamasta liikaa, jotta taikina ei sitkisty.
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Sulata kuorrutteen rasva. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita sulatettu rasva ja kahvijuoma sokeriseokseen. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi mantelilastuilla tai -rouheella.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1120
268
11,7 g
7,0 g
36,8 g
26,1 g
0,9 g
3,4 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl leivinjauhetta,
1 tl kanelia,
1 tl vaniljasokeria,
0,5 tl muskottipähkinää,
1 tl kanelia,
voita tai margariinia,
korppujauhoja,
(mantelilastuja tai mantelirouhetta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli