Arabialainen maustekakku
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kaakao, kaneli ja muskottipähkinä hurmaavat pehmeällä mausteisuudellaan arabialaisessa maustekakussa. Viimeistele mehevä kuivakakku mokkaisella kuorrutteella.
| Pohja | |
|---|---|
| 200 g | voita tai margariinia |
| 3 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | muskottipähkinää |
| 2 dl | maitoa |
| Kuorrute | |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 180 g | (3 dl) tomusokeria |
| 2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 2 rkl | kahvijuomaa |
| Lisäksi | |
| voita tai margariinia | |
| korppujauhoja | |
| (mantelilastuja tai mantelirouhetta) | |
- 1.
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).
- 2.
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan ja sekoita varovasti esimerkiksi nuolijalla. Varo sekoittamasta liikaa, jotta taikina ei sitkisty.
- 3.
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
- 4.
Sulata kuorrutteen rasva. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita sulatettu rasva ja kahvijuoma sokeriseokseen. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi mantelilastuilla tai -rouheella.
Arabialainen maustekakku
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Kaakao, kaneli ja muskottipähkinä hurmaavat pehmeällä mausteisuudellaan arabialaisessa maustekakussa. Viimeistele mehevä kuivakakku mokkaisella kuorrutteella.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 200 g | voita tai margariinia |
| 3 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | muskottipähkinää |
| 2 dl | maitoa |
Kuorrute | |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 180 g | (3 dl) tomusokeria |
| 2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 2 rkl | kahvijuomaa |
Lisäksi | |
| voita tai margariinia | |
| korppujauhoja | |
| (mantelilastuja tai mantelirouhetta) | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).
Määrä Ainesosa voita tai margariinia korppujauhoja - 2
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan ja sekoita varovasti esimerkiksi nuolijalla. Varo sekoittamasta liikaa, jotta taikina ei sitkisty.
Määrä Ainesosa 200 g voita tai margariinia 3 dl sokeria 3 kpl kananmunaa 4 1/2 dl vehnäjauhoja 2 rkl tummaa kaakaojauhetta 2 tl leivinjauhetta 1 tl kanelia 1 tl vaniljasokeria 1/2 tl muskottipähkinää 2 dl maitoa - 3
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
- 4
Sulata kuorrutteen rasva. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita sulatettu rasva ja kahvijuoma sokeriseokseen. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi mantelilastuilla tai -rouheella.
Määrä Ainesosa 50 g voita tai margariinia 180 g (3 dl) tomusokeria 2 rkl tummaa kaakaojauhetta 1 tl kanelia 2 rkl kahvijuomaa
Ravintosisältö
255
Energiaa kcal
1067
Energiaa kj
11,7 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,6 g
Hiilihydraatteja
22,8 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
255
Energiaa kcal
1067
Energiaa kj
11,7 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,6 g
Hiilihydraatteja
22,8 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kanelia, 0.5 tl muskottipähkinää, 1 tl kanelia, voita tai margariinia, korppujauhoja, (mantelilastuja tai mantelirouhetta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























