Arabialainen maustekakku

arvosana5/5

(10)arviota
20 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kaakao, kaneli ja muskottipähkinä hurmaavat pehmeällä mausteisuudellaan arabialaisessa maustekakussa. Viimeistele mehevä kuivakakku mokkaisella kuorrutteella.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

200 gvoita tai margariinia
3 dlsokeria
3 kplkananmunaa
4 1/2 dlvehnäjauhoja
2 rkltummaa kaakaojauhetta
2 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
1 tlvaniljasokeria
1/2 tlmuskottipähkinää
2 dlmaitoa

Kuorrute

50 gvoita tai margariinia
180 g(3 dl) tomusokeria
2 rkltummaa kaakaojauhetta
1 tlkanelia
2 rklkahvijuomaa

Lisäksi

voita tai margariinia
korppujauhoja
(mantelilastuja tai mantelirouhetta)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).

    MääräAinesosa
    voita tai margariinia
    korppujauhoja
  2. 2

    Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan ja sekoita varovasti esimerkiksi nuolijalla. Varo sekoittamasta liikaa, jotta taikina ei sitkisty.

    MääräAinesosa
    200 gvoita tai margariinia
    3 dlsokeria
    3 kplkananmunaa
    4 1/2 dlvehnäjauhoja
    2 rkltummaa kaakaojauhetta
    2 tlleivinjauhetta
    1 tlkanelia
    1 tlvaniljasokeria
    1/2 tlmuskottipähkinää
    2 dlmaitoa
  3. 3

    Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

  4. 4

    Sulata kuorrutteen rasva. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita sulatettu rasva ja kahvijuoma sokeriseokseen. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi mantelilastuilla tai -rouheella.

    MääräAinesosa
    50 gvoita tai margariinia
    180 g(3 dl) tomusokeria
    2 rkltummaa kaakaojauhetta
    1 tlkanelia
    2 rklkahvijuomaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kanelia, 0.5 tl muskottipähkinää, 1 tl kanelia, voita tai margariinia, korppujauhoja, (mantelilastuja tai mantelirouhetta).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
12.11.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä