Ruoka ja reseptit
Puheenaiheet
Koti ja raha
Vapaa-aika
Hyvä olo
Mausteet ja yrtit
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Pihvit
L
,
G
,
K
Vihreä Thaicurry ja Kulman Keittiön kasvispihvit
Päivän ateria valmistuu nopeasti Kulman Keittiön kasvispihveillä. Täyteläinen thaicurry ja jasmiiniriisi toimivat hyvinä lisukkeina kasvispihveille.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Makeat leivonnaiset
Rocky Road black & white
Rocky road on amerikkalainen herkku, jossa suklaan joukkoon sekoitetaan esimerkiksi pähkinöitä, vaahtokarkkeja ja kuivattuja hedelmiä. Tässä reseptissä rocky road saa päälleen maito- ja valkosuklaata, pekaanipähkinöitä ja popcornia. Annospaloiksi leikatut palat sopivat uudenvuoden jälkiruoaksi.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Keitot
Juhlava menu helposti kotona
Kolmen ruokalajin juhlavan menun valmistaminen kotona vaatii aina aikaa ja vaivaa. Kulman Keittiön valmiilla tuotteilla helpotat ruoanlaittoa ostamalla itse tehdyt tuotteet valmiina. Juhlava menu Kulman Keittiön tyyliin sisältää bataattikeiton, Oscarin leikkeen sekä valkosuklaa-mustikkamoussen.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Keitot
Kulman Keittiön burgundinpata
Maukas burgundinpata on syyskauden ehdoton lihaherkku. Aromaattinen lihapata saa upean värin sekä maun syvyyden punaviinistä sekä pitkästä haudutusajasta. Pata on vielä parempaa seuraavana päivänä, joten valmista kerralla reilusti. Voit valmistaa burgundinpadan myös kattilassa.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Keitot
Rapukeittoa ja rapuleipä
Tähteiksi jääneistä kuorista valmistuu täydellisen ruoan liemi. Kuorien paahtaminen vahvistaa rapukeiton makua, mutta se ei ole välttämätöntä. Liemen voi pakastaa ja käyttää myöhemmin risoton tai Bouillabaissen, ranskalaisen kalakeiton valmistamiseen. Nauti rapukeitto herkullisen aiolileivän kera.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Kastikkeet
Paprika-parsakaalislaw
Amerikassa parsakaalien käyttäminen kokonaisuudessaan raastettuna coleslaw'n pohjaan on ollut jo hetken muotia. Parsakaalilla ja erivärisillä paprikoilla höystetty salaatti nostaa perinteisen pizzeriaraastesalaatin uusiin ulottuvuuksiin.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Kastikkeet
Kana-kesäkurpitsalihapullat maissi-tomaattikastikkeessa
Kesäkurpitsaiset kanalihapullat ovat oiva tapa ujuttaa lisää kasviksia perheen pienempien ruokavalioon. Lisää tomaattikastikkeeseen vielä reilusti tuoreita kirsikkatomaatteja ja tuoretta maissia. Kana-kesäkurpitsalihapullat maistuvat myös uudelleen lämmitettyinä.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Dippikastikkeet
L
,
M
,
MU
Kulman Keittiön soijamarinadi
Kulman Keittiön maukas soijapohjainen marinadi taipuu moneen ruokaan. Marinadilla maustat maukkaat pihvit ja valmistat herkullisen dipin alkukesän kasviksille. Marinadia käytetään TOK:n Prismojen ja S-markettien palvelutiskin herkuissa, mutta tällä reseptillä voit valmistaa sen myös kotikeittiössä.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Kastikkeet
L
,
M
,
MU
Mikan ribsit ja Tonin chimichurri
ABC-ravintoloiden palvelupäällikkö Mika Aho vinkkaa grillaamaan kesällä ribsejä. Kypsennä ribsit ennen grillausta keitinliemessä ja valele BBQ-kastikkeella ennen tarjoilua. Radisson Blu Marinan keittiöpäällikkö Toni Liesipuro sekoittelee grilliruokien kaveriksi sopivasti tulisen chimichurrin.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Smoothie
Uunikananmunat ja mango-banaanismoothie
Tästä vinkki vaikkapa äitienpäivän aamupalaksi. Uunikananmunien lisukkeet voi kukin valita mieltymystensä mukaan. Nopeassa smoothiessa ei tarvitse leikata kuin pehmeä banaani, jonka saa paloiksi tylsemmälläkin veitsellä vaikka perheen pienimmätkin. Mango-banaanismoothie maistuu koko perheelle.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Suolaiset leivonnaiset
Helppo herkku kevään juhliin
Kulman Keittiön kylmäsavulohi-jokirapumoussesta pystyy valmistamaan monenlaisia tarjottavia kevään juhliin. Täytä moussella vaikkapa pienet sormisyötäväksi tarkoitetut leivät tai croissantit. Katso videolta S-market Wiklund Herkun Anssi Sjöroosin reseptivinkit.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Salaatit
Ve
,
L
,
G
,
M
,
MU
Kvinoa-papusalaatti
Kulman Keittiön näyttävä kvinoa-papusalaatti syntyy hetkessä, kun käytät valmiiksi kypsennettyjä kidney- ja härkäpapuja. Paseeratusta tomaatista saat sopivasti kosteutta kasviksiin. Voit halutessasi lisätä salaatinkastiketta. Salaatin saat myös valmiina Prismojen ja S-markettien palvelutoreilta.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Pataruoat
Oscar Pub & Grillin prässätty karitsa
Oscar Pub & Grillin prässätty karitsa vaatii tovin enemmän vaivaa, mutta kaiken voi valmistaa lähes loppuun asti jo edeltävänä päivänä. Kun leikkaat ja paistat prässätyn karitsan ja kokoat muut aineet sen ympärille, syntyy erityisen juhlava annos juuri ennen tarjoilua helposti ja nopeasti.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Pataruoat
Juhlava palapaisti ja uunipaahdetut juurekset
Juhlava palapaisti on erinomainen vaihtoehto pääruoaksi. Valmistus vie aikaa, mutta on varmasti vaivan arvoinen. Tarjoile palapaisti uunissa paahdettujen juuresten kera. Kulman Keittiön valmiin palapaistin saat myös Prisman tai S-marketin palvelutorilta.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
K
Kesäkurpitsalasagne nyhtökaurasta
Kesäkurpitsalasagne valmistuu joko nyhtökaurasta tai perinteisestä jauhelihasta. Tomaatilla maustettu nyhtökaura sopii lasagneen. Jos haluat jättää vehnäjauhot pois reseptistä, suurusta juustokastikkeen pohjana oleva maito maizenalla. Makua saat kastikkeeseen laakerinlehdellä ja maustepippurilla.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Kimchi
Kimchi on korealainen fermentoimalla kiinankaalista valmistettu lisäke, joka sopii monen aasialaisen ruuan seuraksi. Se säilyy jopa kuukauden, mutta hapattamisesta johtuen sen aromi muuttuu voimakkaammaksi. Kimchiä voi käyttää lisukkeena sellaisenaan tai sitä voi lisätä vaikkapa riisiruokiin.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Vartaat
Uudet perunat ja lohi vartaassa
Nämä helpot lohi-perunavartaat syntyvät kätevästi vaikka edelliseltä aterialta jääneistä keitetyistä perunoista. Lohipalat kannattaa öljytä huolella, etteivät ne tartu grilliin. Sekoita helpo kermaviilikastike valmiiksi etukäteen ja esivalmistele vartaat, jolloin vartaat on helppo ja nopea grillat
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Salaatit
Jenkkityylinen lohkosalaatti varhaiskaalista
Amerikassa wedge salad eli lohkosalaatti tehdään jäävuorisalaatista. Sen vaihtoehdoksi sopii erinomaisesti kotimainen varhaiskaali. Viimeistele jenkkityylinen lohkosalaatti sinihomejuustokastikkeella, pekonilla ja rapeilla krutongeilla.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Uuniruoat
Chorizo-merimiespihvi
Klassiseen merimiespihviin saat uutta makua lisäämällä perinteisen naudanpaistin kylkeen mausteista chorizo-makkaraa. Tämä on Kulman Keittiön keittiömestari Jouni Vaaralan suosikeista. Käytä edullisia ruhonosia, kuten lapaa tai paistia, joista tulee mureita ja pehmeitä pitkän haudutuksen jälkeen.
Ruoka ja reseptit
X-tran kaneli paljastui voittajaksi Kuluttaja-lehden kanelivertalussa
Testissä vertailtiin 8 eri merkkisen kanelin koostumuksia. Tuotteista etsittiin kumariinia, epäpuhtauksia ja myrkkyjä. Eroja oli valtavasti.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Pihvit
Yrtti-kassler
Kasslerin valmistus vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Nopeuta grillauspäivän aikataulua valmistamalla kassler uunissa jo edellisenä päivänä ja grillaa kasslerista mehevät pihvit h-hetkellä 10 minuutissa.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Pihvit
Curryglazella paahdettu broileri ja varhaisperunaranskalaiset
Curryglazella paahdettu broileri hurmaa yksinkertaisuudellaan. Helposti valmistettava glaze tuo broileriin makean ja paahteisen maun. Tarjoile paahdettu broileri rapeiden kesältä maistuvien varhaisperunaranskalaisten kera.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Pihvit
Paahdettua broileria ja pikakimchiä leivällä
Kimchi on viime vuosien kuumin hittituote. Herkullisen tulinen kimchi sopii erinomaisesti paahdetun broilerin kanssa. Viimeistele kokonaisuus Kulman Keittön kastikkeilla.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Grillattu parsa hollandaisekastikkeella ja pekonimurulla
Klassinen parsa ja uppomuna -yhdistelmä saa reilusti makua rapeasta pekonimurusta. Kokonaisuuden viimeistelee Kulman Keittiön oma hollandaisekastike. Viimeistele annos miniyrtein ja tarjoa grillattu parsa alkupalana tai kevyenä lounaana.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Salaatit
Jogurttipannacotta ja thai-mansikkasalaatti
Jogurttipannacotta ja thai-mansikkasalaatti on raikas ja kesäinen jälkiruoka. Tuore korianteri, minttu ja inkivääri tuovat reilusti makua mansikkasalaattiin.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Salaatit
Sinappinen varhaisperunasalaatti
Sinappinen varhaisperunasalaatti on kesäinen lisäke, joka saa reilusti makua Kulman Keittiön omasta sinapista. Varhaisperunasalaatti on herkkua sellaisenaan tai savustetun kalan seuralaisena.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Pihvit
Kulman keittiön entrecôte bbq-kastikkeella
Kulman Keittiön mureat entrecôtepihvit on kesän ehdoton grillausvaltti. Lihan rasvaisuuden ansiosta entrecôte pysyy mehevänä ja Kulman Keittiön kastikkeilla saat helposti rakennettua lautaselle unohtumattoman ravintolaelämyksen.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Salaatit
Caesarsalaatti jäämerenkatkaravuilla
Caesarsalaatti on kestosuosikki, jonka salaisuus piilee herkullisessa kastikkeessa, jossa on sopivassa suhteessa anjovista ja parmesaania. Tarjoile caesarsalaatti tuoreiden rapujen kera.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Pikaruoat ja streetfood
Raakamakkara hot dog
Kulman Keittiön chorizot sopivat hyvin hot dogeihin. Chorizon mausteisuuden takia hot dog tarvitsee lisukkeet, joissa on yhtä paljon makua. Hot dog tasapainottuu hyvin haudutetulla paprikalla sekä Kulman Keittiön omalla aiolilla.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Salaatit
Paistettu raakamakkara ja omenasalaattia
Kulman Keittiön raakamakkaroista on moneksi. Paistettu raakamakkara tuo kätevästi lihaisuutta raikkaaseen salaattiin. Salaattia voit maustaa myös Kulman Keittiön muilla kastikkeilla.
Yhteistyössä:
Kulman Keittiö
Munakkaat
Chorizomunakas
Chorizomunakas saa reilusti makua Kulman Keittiön chorizo-raakamakkarasta. Makkaroiden mausteisuus tuo kokonaisuuteen ripauksen espanjalaista twistiä. Tarjoile chorizomunakas sellaisenaan tai grillatun lihan kumppanina.
Ruoka ja reseptit
Auringonkukkaöljyä grilliin, avokadoöljyä paistinpannulle – näin käytät öljyjä ruoanlaitossa
Näillä vinkeillä valitset sopivimmat öljyt ruoanlaittoon, leivontaan ja grillaukseen.