Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Keksi-taatelikakku

Keksi-taatelikakku

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
16 Palaa
Mehevä keksi-taatelikakku on erittäin maukas herkku jouluiseen kahvipöytään. Hedelmäisen kakun maun salaisuudet ovat kinuskinen keksilevite ja kahvi. Tämä vegaaninen taatelikakku saa myös ylleen juhlavan kuorrutuksen. Parhaimmillaan kakku on päivän, parin päästä!

Ainekset

250 g
(1 pkt) kivettömiä taateleita
250 g
(2 dl) keksilevitettä (Biscoff)
1 1/2 dl
valmistettua kahvia
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
piparkakkumaustetta
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
kaurajogurttia
1 dl
juoksevaa rapsiöljyvalmistetta

Kuorrute

150 g
(1 dl) keksilevitettä

Lisäksi

margariinia (maidotonta)
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).

margariinia (maidotonta)
korppujauhoja
2

Leikkaa taatelit muutamaan osaan. Soseuta taatelit, keksilevite ja lämmin kahvi sauvasekoittimella tasaiseksi.

250 g
(1 pkt) kivettömiä taateleita
250 g
(2 dl) keksilevitettä (Biscoff)
1 1/2 dl
valmistettua kahvia
3

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne jogurtin ja rasvan kanssa soseeseen ja kääntele nuolijalla tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikina vuokaan. Paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla 45–50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.

4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
piparkakkumaustetta
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
kaurajogurttia
1 dl
juoksevaa rapsiöljyvalmistetta
4

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä haaleaksi ennen kuorruttamista.

5

Kuumenna keksilevite mikrossa juoksevaksi, noin 15 sekuntia, ja valuta kakun päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä ennen leikkaamista.

150 g
(1 dl) keksilevitettä

Vinkki: Leivo taatelikakku hyvissä ajoin etukäteen. Kakun maku vain paranee, kun se saa tekeytyä joitakin päiviä. Jääkaapissa se säilyy kuvun alla hyvänä viikon. Jos pakastat kakun, kuorruta se vasta sulattamisen jälkeen.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.11.2022
Muokattu: 16.11.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

265

1110

10,2 g

2,9 g

37,2 g

16,7 g

2,3 g

4,1 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

margariinia (maidotonta),

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli