Keksi-taatelikakku
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mehevä keksi-taatelikakku sopii jouluiseen kahvipöytään. Hedelmäisen kakun maun salaisuudet ovat kinuskinen keksilevite ja kahvi. Tämä vegaaninen taatelikakku saa myös ylleen juhlavan kuorrutuksen. Parhaimmillaan kakku on päivän, parin päästä.
| 250 g | (1 pkt) kivettömiä taateleita |
| 250 g | (2 dl) keksilevitettä (biscoff) |
| 1 1/2 dl | valmistettua kahvia |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | piparkakkumaustetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | kaurajogurttia |
| 1 dl | juoksevaa rapsiöljyvalmistetta |
| Kuorrute | |
|---|---|
| 150 g | (1 dl) keksilevitettä |
| Lisäksi | |
| margariinia (maidotonta) | |
| korppujauhoja | |
- 1.
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).
- 2.
Leikkaa taatelit muutamaan osaan. Soseuta taatelit, keksilevite ja lämmin kahvi sauvasekoittimella tasaiseksi.
- 3.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne jogurtin ja rasvan kanssa soseeseen ja kääntele nuolijalla tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikina vuokaan. Paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla 45–50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
- 4.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä haaleaksi ennen kuorruttamista.
- 5.
Kuumenna keksilevite mikrossa juoksevaksi, noin 15 sekuntia, ja valuta kakun päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä ennen leikkaamista.
Keksi-taatelikakku
arvosana3/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Mehevä keksi-taatelikakku sopii jouluiseen kahvipöytään. Hedelmäisen kakun maun salaisuudet ovat kinuskinen keksilevite ja kahvi. Tämä vegaaninen taatelikakku saa myös ylleen juhlavan kuorrutuksen. Parhaimmillaan kakku on päivän, parin päästä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 pkt) kivettömiä taateleita |
| 250 g | (2 dl) keksilevitettä (biscoff) |
| 1 1/2 dl | valmistettua kahvia |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | piparkakkumaustetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | kaurajogurttia |
| 1 dl | juoksevaa rapsiöljyvalmistetta |
Kuorrute | |
| 150 g | (1 dl) keksilevitettä |
Lisäksi | |
| margariinia (maidotonta) | |
| korppujauhoja | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).
Määrä Ainesosa margariinia (maidotonta) korppujauhoja - 2
Leikkaa taatelit muutamaan osaan. Soseuta taatelit, keksilevite ja lämmin kahvi sauvasekoittimella tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) kivettömiä taateleita 250 g (2 dl) keksilevitettä (biscoff) 1 1/2 dl valmistettua kahvia - 3
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne jogurtin ja rasvan kanssa soseeseen ja kääntele nuolijalla tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikina vuokaan. Paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla 45–50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
Määrä Ainesosa 4 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 2 tl piparkakkumaustetta 1 tl vaniljasokeria 2 dl kaurajogurttia 1 dl juoksevaa rapsiöljyvalmistetta - 4
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä haaleaksi ennen kuorruttamista.
- 5
Kuumenna keksilevite mikrossa juoksevaksi, noin 15 sekuntia, ja valuta kakun päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä ennen leikkaamista.
Määrä Ainesosa 150 g (1 dl) keksilevitettä
Vinkki: Leivo taatelikakku hyvissä ajoin etukäteen. Kakun maku vain paranee, kun se saa tekeytyä joitakin päiviä. Jääkaapissa se säilyy kuvun alla hyvänä viikon. Jos pakastat kakun, kuorruta se vasta sulattamisen jälkeen.
Ravintosisältö
265
Energiaa kcal
1110
Energiaa kj
10,2 g
Rasvaa
2,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,2 g
Hiilihydraatteja
16,7 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
265
Energiaa kcal
1110
Energiaa kj
10,2 g
Rasvaa
2,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,2 g
Hiilihydraatteja
16,7 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: margariinia (maidotonta), korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























