Mustikkainen valkosuklaajuustokakku
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Mustikkainen valkosuklaajuustokakku valmistuu helposti ilman liivatetta ja kätkee sisäänsä kokonaisia pensasmustikoita. Sinivalkoinen juustokakku sopii moneen juhlaan!
| Pohja | |
|---|---|
| 200 g | kandisokerikeksejä (lu bastogne) |
| 75 g | voita tai margariinia |
| Täyte | |
| 250 g | pensasmustikoita |
| 200 g | valkosuklaata |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | sokeria |
- 1.
Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai peitä reunat leivinpaperisuikaleella.
- 2.
Murskaa keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.
- 3.
Huuhtele ja valuta pensasmustikat.
- 4.
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, sokeri sekä sulatettu suklaa. Kääntele lopuksi joukkoon pensasmustikat (jätä reilu desilitra mustikoita koristelua varten). Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta.
- 5.
Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle ja koristele lopuilla pensasmustikoilla.
Mustikkainen valkosuklaajuustokakku
arvosana4/5
Useita tunteja
Mustikkainen valkosuklaajuustokakku valmistuu helposti ilman liivatetta ja kätkee sisäänsä kokonaisia pensasmustikoita. Sinivalkoinen juustokakku sopii moneen juhlaan!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 200 g | kandisokerikeksejä (lu bastogne) |
| 75 g | voita tai margariinia |
Täyte | |
| 250 g | pensasmustikoita |
| 200 g | valkosuklaata |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | sokeria |
Valmistus
- 1
Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai peitä reunat leivinpaperisuikaleella.
- 2
Murskaa keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Määrä Ainesosa 75 g voita tai margariinia 200 g kandisokerikeksejä (lu bastogne) - 3
Huuhtele ja valuta pensasmustikat.
Määrä Ainesosa 250 g pensasmustikoita - 4
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, sokeri sekä sulatettu suklaa. Kääntele lopuksi joukkoon pensasmustikat (jätä reilu desilitra mustikoita koristelua varten). Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta.
Määrä Ainesosa 200 g valkosuklaata 2 dl (1 prk) kuohukermaa 400 g (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa 1/2 dl sokeria 250 g pensasmustikoita - 5
Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle ja koristele lopuilla pensasmustikoilla.
Vinkki: Kanelin ja karamellisoidun sokerin makuiset kandisokerikeksit voi korvata esim. digestive- tai kaurakekseillä. Lisää halutessasi pinnalle rouhittua suklaata.
Ravintosisältö
447
Energiaa kcal
1872
Energiaa kj
32,2 g
Rasvaa
20,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,9 g
Hiilihydraatteja
26,1 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
4,7 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
447
Energiaa kcal
1872
Energiaa kj
32,2 g
Rasvaa
20,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,9 g
Hiilihydraatteja
26,1 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
4,7 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























