Mustikkainen valkosuklaajuustokakku

arvosana4/5

(74)arviota
10 Palaa

Useita tunteja

Mustikkainen valkosuklaajuustokakku valmistuu helposti ilman liivatetta ja kätkee sisäänsä kokonaisia pensasmustikoita. Sinivalkoinen juustokakku sopii moneen juhlaan!

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

200 gkandisokerikeksejä (lu bastogne)
75 gvoita tai margariinia

Täyte

250 gpensasmustikoita
200 gvalkosuklaata
2 dl(1 prk) kuohukermaa
400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai peitä reunat leivinpaperisuikaleella.

  2. 2

    Murskaa keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.

    MääräAinesosa
    75 gvoita tai margariinia
    200 gkandisokerikeksejä (lu bastogne)
  3. 3

    Huuhtele ja valuta pensasmustikat.

    MääräAinesosa
    250 gpensasmustikoita
  4. 4

    Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, sokeri sekä sulatettu suklaa. Kääntele lopuksi joukkoon pensasmustikat (jätä reilu desilitra mustikoita koristelua varten). Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta.

    MääräAinesosa
    200 gvalkosuklaata
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    1/2 dlsokeria
    250 gpensasmustikoita
  5. 5

    Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle ja koristele lopuilla pensasmustikoilla.

Vinkki: Kanelin ja karamellisoidun sokerin makuiset kandisokerikeksit voi korvata esim. digestive- tai kaurakekseillä. Lisää halutessasi pinnalle rouhittua suklaata.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
26.8.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä