Sekoita korppujauhot nesteeseen ja anna imeytyä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla.
Lisää sipuli, muna, mausteet ja jauheliha korppujauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi.
Kostuta kädet vedellä. Pyörittele seos lihapulliksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista lihapullat kypsiksi uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Valmista kastike. Kuullota kastiketta varten hienonnettu sipuli öljyssä. Sekoita vehnäjauhot veteen ja lisää pannulle. Anna kiehua hetki. Lisää kerma ja omenasose. Mausta soijalla, sinapilla ja tomaattipyreellä. Tarkista maku.
Lisää lihapullat kastikkeeseen tai tarjoa kastike ja lihapullat erikseen. Viimeistele halutessasi silputulla ruoho- tai kevätsipulilla.
Lue vinkit lihapullien valmistamiseen:
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
174
730
12,0 g
4,0 g
7,3 g
2,8 g
0,5 g
9,3 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(ruohosipulia tai kevätsipulia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli