Maukkaat lihapullat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maukkaat lihapullat

Kappaleita
12
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
225°C
Lihapullien perustaikina ja kermakastike on yksi Yhteishyvän lukijoiden suosikkiresepteistä. Nämä maukkaat lihapullat maistuvat kaikille!
Jaa Somessa

Ainekset

2 dl
Vettä (tai kermaa tai kermaviiliä)
1 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Kananmuna
2 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
400 g
Jauhelihaa

KASTIKE

1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
3 dl
Vettä
2 rkl
Vehnäjauhoja
2 dl
Ruokakermaa
1/2 dl
Omenasosetta
2 rkl
Soijakastiketta
1 rkl
Sinappia
1 rkl
Tomaattisosetta
(ruohosipulia tai kevätsipulia)

Näin teet

1

Sekoita korppujauhot nesteeseen ja anna imeytyä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla.

1 dl
Korppujauhoja
2 dl
Vettä (tai kermaa tai kermaviiliä)
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
2

Lisää sipuli, muna, mausteet ja jauhelina korppujauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi.

1 kpl
Kananmuna
2 tl
Paprikajauhetta
1/2 tl
Mustapippuria
400 g
Jauhelihaa
1 tl
Suolaa
3

Kostuta kädet vedellä. Pyörittele seos lihapulliksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista lihapullat kypsiksi uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

4

Valmista kastike. Kuullota kastiketta varten hienonnettu sipuli öljyssä. Sekoita vehnäjauhot veteen ja lisää pannulle. Anna kiehua hetki. Lisää kerma ja omenasose. Mausta soijalla, sinapilla ja tomaattisoseella. Tarkista maku.

2 rkl
Soijakastiketta
1 kpl
Sipuli
1/2 dl
Omenasosetta
1 rkl
Öljyä
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Tomaattisosetta
2 dl
Ruokakermaa
1 rkl
Sinappia
3 dl
Vettä
5

Lisää lihapullat kastikkeeseen tai tarjoa kastike ja lihapullat erikseen. Viimeistele halutessasi silputulla ruoho- tai kevätsipulilla.

(ruohosipulia tai kevätsipulia)
Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 23.10.2019