Piimäkakku

arvosana4/5

(17)arviota
20 Palaa

60 min (josta 15 min aktiivista)

Piimäkakku on mehevä kahvikakkujen klassikko, joka maistuu erityisesti jouluna! Piimäkakku on tosi helppo leipoa, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään.

Ainekset

MääräAinesosa
150 gvoita tai leivontamargariinia
4 dlvehnäjauhoja
2 dlsokeria
1 tlsoodaa
1 tlkanelia
1 tlinkivääriä
1 tlneilikkaa
1 tlkardemummaa
3 dlpiimää
2 rklsiirappia

Vuoan voiteluun

voita tai leivontamargariinia
korppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).

    MääräAinesosa
    voita tai leivontamargariinia
    korppujauhoja
  2. 2

    Sulata rasva ja anna jäähtyä hetki. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää rasva, piimä ja siirappi kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

    MääräAinesosa
    150 gvoita tai leivontamargariinia
    4 dlvehnäjauhoja
    2 dlsokeria
    1 tlsoodaa
    1 tlkanelia
    1 tlinkivääriä
    1 tlneilikkaa
    1 tlkardemummaa
    3 dlpiimää
    2 rklsiirappia
  3. 3

    Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla 45−50 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita tai leivontamargariinia, korppujauhoja .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
8.10.2021
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä