Piimäkakku
60 min (josta 15 min aktiivista)
20 Palaa
Vanhan ajan perinteinen piimäkakku kuuluu jouluun! Tämä mehevä kahvikakkujen klassikko on helppo leipoa, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään.
Ainekset
Valmistus
1
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).
voita tai leivontamargariinia
korppujauhoja
2
Sulata rasva ja anna jäähtyä hetki. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää rasva, piimä ja siirappi kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
150 g
voita tai leivontamargariinia
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 tl
soodaa
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 tl
neilikkaa
1 tl
kardemummaa
3 dl
piimää
2 rkl
siirappia
3
Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla 45−50 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä.
Lisää aiheesta
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 8.10.2021
|Muokattu: 8.11.2024
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
152
634
6,6 g
4,2 g
20,6 g
10,9 g
0,7 g
2,0 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
voita tai leivontamargariinia,
korppujauhoja .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli