Perinteinen porkkanalaatikko
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perinteinen porkkanalaatikko on suomalaisen joulupöydän klassikko – monen mielestä joululaatikoista paras! Se valmistetaan uunissa puuroriisistä ja soseutetuista porkkanoista, joiden makeutta siirappi täydentää.
| 3 dl | vettä |
| 1 1/2 dl | puuroriisiä |
| 7 dl | maitoa |
| 1 1/2 kg | porkkanoita |
| 2 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 dl | siirappia |
| 1/2 tl | valkopippuria rouhittuna |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1 rkl | korppujauhoja |
| 1 rkl | voita |
- 1.
Kiehauta vesi ja lisää joukkoon riisit. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes riisi on kypsää ja puuromaista.
- 2.
Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Laita palat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että palat peittyvät. Lisää 2 tl suolaa ja keitä, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Valuta ja soseuta porkkanat. Anna jäähtyä.
- 3.
Säädä uuni 175 asteeseen. Lisää porkkanasoseen joukkoon kananmuna, siirappi, ½ tl suolaa, valkopippuri ja riisipuuro. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (noin 2 l). Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele pinnalle korppujauhot. Lisää päälle muutama voinokare.
- 4.
Kypsennä uunin alatasolla noin 2 tuntia.
Perinteinen porkkanalaatikko
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)
Perinteinen porkkanalaatikko on suomalaisen joulupöydän klassikko – monen mielestä joululaatikoista paras! Se valmistetaan uunissa puuroriisistä ja soseutetuista porkkanoista, joiden makeutta siirappi täydentää.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | vettä |
| 1 1/2 dl | puuroriisiä |
| 7 dl | maitoa |
| 1 1/2 kg | porkkanoita |
| 2 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 dl | siirappia |
| 1/2 tl | valkopippuria rouhittuna |
Pinnalle | |
| 1 rkl | korppujauhoja |
| 1 rkl | voita |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kiehauta vesi ja lisää joukkoon riisit. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes riisi on kypsää ja puuromaista.
Määrä Ainesosa 3 dl vettä 1 1/2 dl puuroriisiä 7 dl maitoa - 2
Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Laita palat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että palat peittyvät. Lisää 2 tl suolaa ja keitä, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Valuta ja soseuta porkkanat. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 2 1/2 tl suolaa 1 1/2 kg porkkanoita - 3
Säädä uuni 175 asteeseen. Lisää porkkanasoseen joukkoon kananmuna, siirappi, ½ tl suolaa, valkopippuri ja riisipuuro. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (noin 2 l). Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele pinnalle korppujauhot. Lisää päälle muutama voinokare.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 2 1/2 tl suolaa 1/2 dl siirappia 1/2 tl valkopippuria rouhittuna 1 rkl korppujauhoja 1 rkl voita - 4
Kypsennä uunin alatasolla noin 2 tuntia.
Vinkki: Voit valmistaa porkkanalaatikon etukäteen pakastimeen korppujauhoja, voinokareita ja paistamista vaille valmiiksi.
Vinkki: Tee gluteeniton porkkanalaatikko jättämälllä korppujauhot pois tai korvamalla ne mantelirouheella.
Ravintosisältö
208
Energiaa kcal
869
Energiaa kj
3,9 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,8 g
Hiilihydraatteja
20,9 g
Sokereita
5,1 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
208
Energiaa kcal
869
Energiaa kj
3,9 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,8 g
Hiilihydraatteja
20,9 g
Sokereita
5,1 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























