Perinteinen porkkanalaatikko - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen porkkanalaatikko

Annokset
8
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
175°C
Ruokavalio
Perinteinen porkkanalaatikko on joulun luottoresepti. Voit valmistaa porkkanalaatikon etukäteen pakastimeen korppujauhoja, voinokareita ja paistamista vaille valmiiksi.
Jaa Somessa

Ainekset

3 dl
Vettä
1 1/2 dl
Puuroriisiä
7 dl
Maitoa
1 1/2 kg
Porkkanoita
2 1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
siirappia
1/2 tl
rouhittua valkopippuria

PINNALLE

1 rkl
Korppujauhoja
1 rkl
Voita

Vinkki: Jätä gluteenittomasta porkkanalaatikosta korppujauhot pois tai korvaa ne mantelirouheella.

Näin teet

1

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon riisit. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes riisi on kypsää ja puuromaista.

3 dl
Vettä
1 1/2 dl
Puuroriisiä
7 dl
Maitoa
2

Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Laita palat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että palat peittyvät. Lisää 2 tl suolaa ja keitä, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Valuta ja soseuta porkkanat. Anna jäähtyä.

2 1/2 tl
Suolaa
1 1/2 kg
Porkkanoita
3

Säädä uuni 175 asteeseen. Lisää porkkanasoseen joukkoon kananmuna, siirappi, ½ tl suolaa, valkopippuri ja riisipuuro. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (noin 2 l). Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele pinnalle korppujauhot. Lisää päälle muutama voinokare.

1 kpl
Kananmuna
2 1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
siirappia
1/2 tl
rouhittua valkopippuria
1 rkl
Korppujauhoja
1 rkl
Voita
4

Kypsennä uunin alatasolla noin 2 tuntia.

Resepti
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.11.2012
Muokattu: 19.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g270 g
Proteiinia6 g46 g
Rasvaa4 g31 g
Kuituja5 g41 g
Energiaa kj869 6953
Energiaa kcal208 1661

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 dl Vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g270 g
Proteiinia6 g46 g
Rasvaa4 g31 g
Kuituja5 g41 g
Energiaa kj869 6953
Energiaa kcal208 1661

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 dl Vettä

Resepti
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.