Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen porkkanalaatikko

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Perinteinen porkkanalaatikko on joulun luottoresepti. Voit valmistaa porkkanalaatikon etukäteen pakastimeen korppujauhoja, voinokareita ja paistamista vaille valmiiksi.

Ainekset

3 dl
Vettä
1 1/2 dl
Puuroriisiä
7 dl
Maitoa
1 1/2 kg
Porkkanoita
2 1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
siirappia
1/2 tl
valkopippuria rouhittuna

Pinnalle

1 rkl
Korppujauhoja
1 rkl
Voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~15
69
/yht. 9 tuotetta
(hinta Prismassa 14.2.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon riisit. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes riisi on kypsää ja puuromaista.

3 dl
Vettä
1 1/2 dl
Puuroriisiä
7 dl
Maitoa
2

Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Laita palat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että palat peittyvät. Lisää 2 tl suolaa ja keitä, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Valuta ja soseuta porkkanat. Anna jäähtyä.

2 1/2 tl
Suolaa
1 1/2 kg
Porkkanoita
3

Säädä uuni 175 asteeseen. Lisää porkkanasoseen joukkoon kananmuna, siirappi, ½ tl suolaa, valkopippuri ja riisipuuro. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (noin 2 l). Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele pinnalle korppujauhot. Lisää päälle muutama voinokare.

1 kpl
Kananmuna
2 1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
siirappia
1/2 tl
valkopippuria rouhittuna
1 rkl
Korppujauhoja
1 rkl
Voita
4

Kypsennä uunin alatasolla noin 2 tuntia.

Vinkki: Jätä gluteenittomasta porkkanalaatikosta korppujauhot pois tai korvaa ne mantelirouheella.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.11.2012
|
Muokattu: 21.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

208

869

3,9 g

2,0 g

33,8 g

20,9 g

5,1 g

5,8 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli