Perinteinen porkkanalaatikko - Yhteishyvä

Perinteinen porkkanalaatikko

Perinteinen porkkanalaatikko
Annokset
8
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
175°C
Porkkanalaatikko on joulupöydän perinteinen suosikkiherkku, jonka maun viimeistelevät pinnalle laitettavat voinokareet. Tällä reseptillä onnistut varmasti.
Jaa Somessa

Ainekset

3 dl
Vettä
1 1/2 dl
Puuroriisiä
7 dl
Maitoa
1 1/2 kg
Porkkanoita
5 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
1/2 tl
Suolaa
3 rkl
Tummaa siirappia
Rouhittua valkopippuria

PINNALLE

3 rkl
Korppujauhoja
1 rkl
Voita

Näin teet

1

Kiehauta 3 dl vettä ja lisää riisit joukkoon. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja anna hautua kannen alla lähes puuroksi. Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja soseuta porkkanat. Sekoita soseen joukkoon kananmuna ja mausteet. Sekoita joukkoon riisipuuro. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (n. 2 l). Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele korppujauhot pinnalle. Lisää päälle muutama voinokare. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 2 tuntia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2012
Muokattu: 7.1.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g272 g
Proteiinia6 g47 g
Rasvaa4 g31 g
Kuituja5 g42 g
Energiaa kj879 7028
Energiaa kcal210 1679

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 dl Vettä

  • 5 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • Rouhittua valkopippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g272 g
Proteiinia6 g47 g
Rasvaa4 g31 g
Kuituja5 g42 g
Energiaa kj879 7028
Energiaa kcal210 1679

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 dl Vettä

  • 5 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • Rouhittua valkopippuria

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.