Perinteinen porkkanalaatikko

arvosana4/5

(8)arviota
8 Annosta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Perinteinen porkkanalaatikko on suomalaisen joulupöydän klassikko – monen mielestä joululaatikoista paras! Se valmistetaan uunissa puuroriisistä ja soseutetuista porkkanoista, joiden makeutta siirappi täydentää.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
3 dlvettä
1 1/2 dlpuuroriisiä
7 dlmaitoa
1 1/2 kgporkkanoita
2 1/2 tlsuolaa
1 kplkananmuna
1/2 dlsiirappia
1/2 tlvalkopippuria rouhittuna

Pinnalle

1 rklkorppujauhoja
1 rklvoita

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kiehauta vesi ja lisää joukkoon riisit. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes riisi on kypsää ja puuromaista.

    MääräAinesosa
    3 dlvettä
    1 1/2 dlpuuroriisiä
    7 dlmaitoa
  2. 2

    Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Laita palat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että palat peittyvät. Lisää 2 tl suolaa ja keitä, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Valuta ja soseuta porkkanat. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    2 1/2 tlsuolaa
    1 1/2 kgporkkanoita
  3. 3

    Säädä uuni 175 asteeseen. Lisää porkkanasoseen joukkoon kananmuna, siirappi, ½ tl suolaa, valkopippuri ja riisipuuro. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (noin 2 l). Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele pinnalle korppujauhot. Lisää päälle muutama voinokare.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    2 1/2 tlsuolaa
    1/2 dlsiirappia
    1/2 tlvalkopippuria rouhittuna
    1 rklkorppujauhoja
    1 rklvoita
  4. 4

    Kypsennä uunin alatasolla noin 2 tuntia.

Vinkki: Voit valmistaa porkkanalaatikon etukäteen pakastimeen korppujauhoja, voinokareita ja paistamista vaille valmiiksi.

Vinkki: Tee gluteeniton porkkanalaatikko jättämälllä korppujauhot pois tai korvamalla ne mantelirouheella.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
16.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä