Helppo rahkapannari

arvosana4/5

(19)arviota
6 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Leivo helppo rahkapannari maitorahkasta ja herkuttele raikkaan marjasoseen kanssa. Kuohkea pannukakku on hyvä valipala tai sunnuntaiaamun ihana aamiainen.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
50 gmargariinia
6 dlmaitoa
250 g(1 prk) maitorahkaa
3 kplkananmunaa
4 dlvehnäjauhoja
2 rklsokeria
2 tlvaniljasokeria
1/2 tlsuolaa

Karpalosose

200 gpakastekarpaloita
3 rklsokeria

Lisäksi

tomusokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata margariini. Vatkaa kulhossa maito, rahka ja munat. Lisää loput aineet. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    50 gmargariinia
    6 dlmaitoa
    250 g(1 prk) maitorahkaa
    3 kplkananmunaa
    4 dlvehnäjauhoja
    2 rklsokeria
    2 tlvaniljasokeria
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Peitä reunallinen uunipannu tai vuoka (n. 25 x 30 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä pannaria 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi ja leikkaa pannari paloiksi.

  3. 3

    Survo sulaneet karpalot sokerin kanssa soseeksi ja tarjoa pannarin kanssa. Viimeistele annokset halutessasi tomusokerilla.

    MääräAinesosa
    200 gpakastekarpaloita
    3 rklsokeria
    tomusokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
17.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä