Pannulasagne
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Herkullinen pikalasagne valmistetaan uunin sijasta nopeasti paistinpannulla. Yhden pannun pikalasagne maistuu samalta kuin perinteinen lasagne, mutta vältyt tiskiltä ja säästät aikaa.
| 8 kpl | lasagnelevyä |
| Kastike | |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) naudan jauhelihaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 70 g | (1 tlk) tomaattipyreetä |
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 3 dl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 tl | timjamia |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Pinnalle | |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 dl | juustoraastetta |
- 1.
Ota jauheliha huoneenlämpöön.
- 2.
Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna basilika. Säästä muutama lehti koristeluun. Ruskista jauheliha öljyssä paistokasarissa. Lisää sipulit ja paista hetki.
- 3.
Lisää tomaattipyree, -murska ja vesi. Sekoita joukkoon mausteet ja hienonnettu basilika. Kiehauta kastike.
- 4.
Puolita lasagnelevyt ja upota kastikkeeseen. Laita kansi tai folio päälle ja anna kypsyä välillä sekoittaen 15 minuuttia.
- 5.
Lusikoi tuorejuusto nokareina ja ripottele juustoraaste lasagnen pinnalle. Anna hautua kannen tai folion alla 5 minuuttia. Viimeistele basilikalla.
Herkullinen pikalasagne valmistetaan uunin sijasta nopeasti paistinpannulla. Yhden pannun pikalasagne maistuu samalta kuin perinteinen lasagne, mutta vältyt tiskiltä ja säästät aikaa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | lasagnelevyä |
Kastike | |
| 400 g | (1 pkt) naudan jauhelihaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 70 g | (1 tlk) tomaattipyreetä |
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 3 dl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 tl | timjamia |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Pinnalle | |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 dl | juustoraastetta |
Valmistus
- 1
Ota jauheliha huoneenlämpöön.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) naudan jauhelihaa - 2
Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna basilika. Säästä muutama lehti koristeluun. Ruskista jauheliha öljyssä paistokasarissa. Lisää sipulit ja paista hetki.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 ruukku basilikaa 1 rkl rypsiöljyä - 3
Lisää tomaattipyree, -murska ja vesi. Sekoita joukkoon mausteet ja hienonnettu basilika. Kiehauta kastike.
Määrä Ainesosa 70 g (1 tlk) tomaattipyreetä 400 g (1 tlk) tomaattimurskaa 3 dl vettä 1 tl suolaa 1 tl paprikajauhetta 1 tl oreganoa 1 tl timjamia 1 tl sokeria 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Puolita lasagnelevyt ja upota kastikkeeseen. Laita kansi tai folio päälle ja anna kypsyä välillä sekoittaen 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 8 kpl lasagnelevyä - 5
Lusikoi tuorejuusto nokareina ja ripottele juustoraaste lasagnen pinnalle. Anna hautua kannen tai folion alla 5 minuuttia. Viimeistele basilikalla.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa 2 dl juustoraastetta
Vinkki: Kasvislasagnen saat vaihtamalla jauhelihan soijarouheeseen tai vegejauhikseen.
Ravintosisältö
853
Energiaa kcal
3571
Energiaa kj
25,5 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
115,8 g
Hiilihydraatteja
12,8 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
35,0 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
853
Energiaa kcal
3571
Energiaa kj
25,5 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
115,8 g
Hiilihydraatteja
12,8 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
35,0 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku basilikaa, 2 dl juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























