Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pannulasagne

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Herkullinen pikalasagne valmistetaan uunin sijasta nopeasti paistinpannulla. Yhden pannun pikalasagne maistuu samalta kuin perinteinen lasagne, mutta vältyt tiskiltä ja säästät aikaa.

Ainekset

8 kpl
lasagnelevyä

Kastike

400 g
(1 pkt) naudan jauhelihaa
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1
ruukku basilikaa
1 rkl
rypsiöljyä
70 g
(1 tlk) tomaattipyreetä
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
3 dl
vettä
1 tl
suolaa
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
oreganoa
1 tl
timjamia
1 tl
sokeria
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Pinnalle

200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~22
95
/yht. 16 tuotetta
(hinta Prismassa 14.2.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Ota jauheliha huoneenlämpöön.

400 g
(1 pkt) naudan jauhelihaa
2

Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna basilika. Säästä muutama lehti koristeluun. Ruskista jauheliha öljyssä paistokasarissa. Lisää sipulit ja paista hetki.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1
ruukku basilikaa
1 rkl
rypsiöljyä
3

Lisää tomaattipyree, -murska ja vesi. Sekoita joukkoon mausteet ja hienonnettu basilika. Kiehauta kastike.

70 g
(1 tlk) tomaattipyreetä
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
3 dl
vettä
1 tl
suolaa
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
oreganoa
1 tl
timjamia
1 tl
sokeria
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Puolita lasagnelevyt ja upota kastikkeeseen. Laita kansi tai folio päälle ja anna kypsyä välillä sekoittaen 15 minuuttia.

8 kpl
lasagnelevyä
5

Lusikoi tuorejuusto nokareina ja ripottele juustoraaste lasagnen pinnalle. Anna hautua kannen tai folion alla 5 minuuttia. Viimeistele basilikalla.

200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
juustoraastetta

Vinkki: Kasvislasagnen saat vaihtamalla jauhelihan soijarouheeseen tai vegejauhikseen.

Miltä maistui?(12 arviota)

Lisää aiheesta

Resepti:
Mette, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.12.2022
|
Muokattu: 23.12.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

850

3559

25,5 g

12,0 g

115,3 g

12,5 g

6,5 g

34,8 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku basilikaa,

2 dl juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli