Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uunijuurekset ja appelsiini-rosmariinisiirappi

timer-icon40 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Uunijuurekset ovat klassikkolisuke. Tässä versiossa uunissa paahtuneet juurekset viimeistellään fetalla sekä herkullisella appelsiini-rosmariinisiirapilla.

Ainekset

500 g
(1 ps) porkkanaa
2 kpl
palsternakkaa
1 kpl
bataatti
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Appelsiini-rosmariinisiirappi

1 - 2 kpl
appelsiinia (luomu)
2
oksaa rosmariinia
3/4 dl
sokeria

Lisäksi

150 g
(1 pkt) fetajuustoa
rosmariininoksia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese juurekset. Paloittele porkkanat ja palsternakat pituussuunnassa. Kuori ja lohko bataatti. Laita juurekset kulhoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Levitä juurekset väljästi leivinpaperille pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

500 g
(1 ps) porkkanaa
2 kpl
palsternakkaa
1 kpl
bataatti
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Valmista siirappi. Pese appelsiinit. Raasta kuorta 2 tl ja purista mehua 1,5 dl kattilaan. Lisää rosmariini ja sokeri. Keitä 5–10 minuuttia, kunnes siirappi sakenee.

1 - 2 kpl
appelsiinia (luomu)
2
oksaa rosmariinia
3/4 dl
sokeria
3

Siirrä juurekset tarjoiluastialle. Murustele feta pinnalle ja viimeistele rosmariinilla. Tarjoa siirapin kanssa.

150 g
(1 pkt) fetajuustoa
rosmariininoksia

Vinkki: Voit halutessasi käyttää myös muita juureksia.

Vinkki: Vegaanisen version saat vaihtamalla fetan vegaanisiin salaattikuutioihin.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.9.2024
|
Muokattu: 27.9.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

372

1555

16,8 g

6,3 g

42,0 g

34,3 g

8,3 g

8,8 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

oksaa rosmariinia,

rosmariininoksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli