Uunijuurekset ja appelsiini-rosmariinisiirappi
40 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Uunijuurekset ovat klassikkolisuke. Tässä versiossa uunissa paahtuneet juurekset viimeistellään fetalla sekä herkullisella appelsiini-rosmariinisiirapilla.
| 500 g | (1 ps) porkkanaa |
| 2 kpl | palsternakkaa |
| 1 kpl | bataatti |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Appelsiini-rosmariinisiirappi | |
|---|---|
| 1 - 2 kpl | appelsiinia (luomu) |
| 2 | oksaa rosmariinia |
| 3/4 dl | sokeria |
| Lisäksi | |
| 150 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| rosmariininoksia | |
- 1.
Pese juurekset. Paloittele porkkanat ja palsternakat pituussuunnassa. Kuori ja lohko bataatti. Laita juurekset kulhoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Levitä juurekset väljästi leivinpaperille pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- 2.
Valmista siirappi. Pese appelsiinit. Raasta kuorta 2 tl ja purista mehua 1,5 dl kattilaan. Lisää rosmariini ja sokeri. Keitä 5–10 minuuttia, kunnes siirappi sakenee.
- 3.
Siirrä juurekset tarjoiluastialle. Murustele feta pinnalle ja viimeistele rosmariinilla. Tarjoa siirapin kanssa.
Uunijuurekset ja appelsiini-rosmariinisiirappi
arvosana5/5
40 min (josta 15 min aktiivista)
Uunijuurekset ovat klassikkolisuke. Tässä versiossa uunissa paahtuneet juurekset viimeistellään fetalla sekä herkullisella appelsiini-rosmariinisiirapilla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 ps) porkkanaa |
| 2 kpl | palsternakkaa |
| 1 kpl | bataatti |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Appelsiini-rosmariinisiirappi | |
| 1 - 2 kpl | appelsiinia (luomu) |
| 2 | oksaa rosmariinia |
| 3/4 dl | sokeria |
Lisäksi | |
| 150 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| rosmariininoksia | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese juurekset. Paloittele porkkanat ja palsternakat pituussuunnassa. Kuori ja lohko bataatti. Laita juurekset kulhoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Levitä juurekset väljästi leivinpaperille pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 500 g (1 ps) porkkanaa 2 kpl palsternakkaa 1 kpl bataatti 2 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Valmista siirappi. Pese appelsiinit. Raasta kuorta 2 tl ja purista mehua 1,5 dl kattilaan. Lisää rosmariini ja sokeri. Keitä 5–10 minuuttia, kunnes siirappi sakenee.
Määrä Ainesosa 1 - 2 kpl appelsiinia (luomu) 2 oksaa rosmariinia 3/4 dl sokeria - 3
Siirrä juurekset tarjoiluastialle. Murustele feta pinnalle ja viimeistele rosmariinilla. Tarjoa siirapin kanssa.
Määrä Ainesosa 150 g (1 pkt) fetajuustoa rosmariininoksia
Vinkki: Voit halutessasi käyttää myös muita juureksia.
Vinkki: Vegaanisen version saat vaihtamalla fetan vegaanisiin salaattikuutioihin.
Ravintosisältö
372
Energiaa kcal
1555
Energiaa kj
16,8 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,0 g
Hiilihydraatteja
34,3 g
Sokereita
8,3 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
372
Energiaa kcal
1555
Energiaa kj
16,8 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,0 g
Hiilihydraatteja
34,3 g
Sokereita
8,3 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: oksaa rosmariinia, rosmariininoksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























