Perinteinen siskonmakkarakeitto
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perinteinen siskonmakkarakeitto saa makunsa juureksista ja maustepippureista. Tee kerralla iso kattilallinen, sillä keitto maistuu myös uudelleen lämmitettynä.
| 2 - 3 kpl | porkkanaa |
| 300 g | lanttua |
| 100 g | juuriselleriä |
| 1 1/2 l | vettä |
| 2 kpl | lihaliemikuutiota |
| 8 kpl | maustepippuria |
| 6 - 8 kpl | perunaa |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 500 g | siskonmakkaroita |
| 3 kpl | persiljan oksaa |
| (suolaa) |
- 1.
Pese, kuori ja kuutioi porkkanat, lanttu ja juuriselleri. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää liemikuutiot, juurekset ja pippurit. Anna kiehua perunoiden ja purjon valmistelun ajan.
- 2.
Pese, kuori ja kuutioi perunat. Pese ja suikaloi purjo. Lisää perunat ja purjot keittoon. Keitä hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.
- 3.
Purista siskonmakkarat suolestaan pieniksi palloiksi keittoon. Anna keiton kiehua noin 5 minuuttia tai kunnes makkarapallot ovat kypsiä ja nousevat keiton pinnalle.
- 4.
Lisää hienonnettu persilja ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.
Perinteinen siskonmakkarakeitto
arvosana5/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Perinteinen siskonmakkarakeitto saa makunsa juureksista ja maustepippureista. Tee kerralla iso kattilallinen, sillä keitto maistuu myös uudelleen lämmitettynä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 - 3 kpl | porkkanaa |
| 300 g | lanttua |
| 100 g | juuriselleriä |
| 1 1/2 l | vettä |
| 2 kpl | lihaliemikuutiota |
| 8 kpl | maustepippuria |
| 6 - 8 kpl | perunaa |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 500 g | siskonmakkaroita |
| 3 kpl | persiljan oksaa |
| (suolaa) |
Valmistus
- 1
Pese, kuori ja kuutioi porkkanat, lanttu ja juuriselleri. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää liemikuutiot, juurekset ja pippurit. Anna kiehua perunoiden ja purjon valmistelun ajan.
Määrä Ainesosa 2 - 3 kpl porkkanaa 300 g lanttua 100 g juuriselleriä 1 1/2 l vettä 2 kpl lihaliemikuutiota 8 kpl maustepippuria - 2
Pese, kuori ja kuutioi perunat. Pese ja suikaloi purjo. Lisää perunat ja purjot keittoon. Keitä hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 6 - 8 kpl perunaa 1/2 kpl purjoa - 3
Purista siskonmakkarat suolestaan pieniksi palloiksi keittoon. Anna keiton kiehua noin 5 minuuttia tai kunnes makkarapallot ovat kypsiä ja nousevat keiton pinnalle.
Määrä Ainesosa 500 g siskonmakkaroita - 4
Lisää hienonnettu persilja ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.
Määrä Ainesosa 3 kpl persiljan oksaa (suolaa)
Ravintosisältö
421
Energiaa kcal
1763
Energiaa kj
22,8 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,8 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
17,0 g
Proteiinia
4,6 g
Suolaa
421
Energiaa kcal
1763
Energiaa kj
22,8 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,8 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
17,0 g
Proteiinia
4,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (suolaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























