Perinteinen siskonmakkarakeitto - Yhteishyvä

Perinteinen siskonmakkarakeitto

???
Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

2 - 3 kpl
Porkkanaa
300 g
Lanttua
50 g
Juuriselleriä
1 1/2 l
Vettä
2 kpl
Liha- tai kasvisliemikuutiota
6 - 8 kpl
Maustepippuria
6 kpl
Isoa perunaa
1 kpl
Puolikas purjo
500 g
Siskonmakkaroita
1 tl
Kirveliä

Näin teet

1

Pese, kuori ja kuutioi juurekset. Nosta juureskuutiot kiehuvan lihaliemeen maustepippureiden kanssa. Kuori pestyt perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. Puhdista purjo huolella ja leikkaa suikaleiksi. Lisää perunat ja purjosuikaleet keittoon. Keitä kasviksia hiljalleen kannen alla 15-20 minuuttia.

Vedä siskonmakkaroista sormenpäänkokoisia paloja keittoon siten, että pursotat makkaraa kuoresta ulos. Anna makkaroiden kiehua kypsiksi noin 5 minuuttia. Lisää keittoon kirveliä ja tarkista maku. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.9.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa