Perinteinen siskonmakkarakeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perinteinen siskonmakkarakeitto

Perinteinen siskonmakkarakeitto

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen siskonmakkarakeitto saa herkullisen makunsa maukkaista juureksista ja maustepippureista. Aloita keittämällä juurekset, lisää sitten perunat ja vasta lopuksi mehevät siskonmakkarat.

Ainekset

2 - 3 kpl
porkkanaa
300 g
lanttua
100 g
juuriselleriä
1 1/2 l
vettä
2 kpl
liha- tai kasvisliemikuutiota
8 kpl
maustepippuria
6 - 8 kpl
perunaa
1/2 kpl
purjoa
500 g
siskonmakkaroita
3 kpl
persiljan oksaa
(suolaa)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja kuutioi porkkanat, lanttu ja juuriselleri. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää liemikuutiot, juurekset ja pippurit. Anna kiehua perunoiden ja purjon valmistelun ajan.

100 g
juuriselleriä
300 g
lanttua
2 - 3 kpl
porkkanaa
2 kpl
liha- tai kasvisliemikuutiota
8 kpl
maustepippuria
1 1/2 l
vettä
2

Pese, kuori ja kuutioi perunat. Pese ja suikaloi purjo. Lisää perunat ja purjot keittoon. Keitä hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.

6 - 8 kpl
perunaa
1/2 kpl
purjoa
3

Pursota siskonmakkarat suolestaan pieniksi palloiksi keittoon. Anna keiton kiehua noin 5 minuuttia tai kunnes makkarapallot ovat kypsiä ja nousevat keiton pinnalle.

500 g
siskonmakkaroita
4

Lisää hienonnettu persilja ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.

3 kpl
persiljan oksaa
(suolaa)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Johanna Jarva
Julkaistu: 25.9.2005
Muokattu: 29.9.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1473

352

13,0 g

4,0 g

36,8 g

8,0 g

4,8 g

16,5 g

4,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 l vettä,

8 kpl maustepippuria,

(suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli