Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen siskonmakkarakeitto

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen siskonmakkarakeitto saa makunsa juureksista ja maustepippureista. Tee kerralla iso kattilallinen, sillä keitto maistuu myös uudelleen lämmitettynä.

Ainekset

2 - 3 kpl
porkkanaa
300 g
lanttua
100 g
juuriselleriä
1 1/2 l
vettä
2 kpl
liha- tai kasvisliemikuutiota
8 kpl
maustepippuria
6 - 8 kpl
perunaa
1/2 kpl
purjoa
500 g
siskonmakkaroita
3 kpl
persiljan oksaa
(suolaa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja kuutioi porkkanat, lanttu ja juuriselleri. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää liemikuutiot, juurekset ja pippurit. Anna kiehua perunoiden ja purjon valmistelun ajan.

2 - 3 kpl
porkkanaa
300 g
lanttua
100 g
juuriselleriä
1 1/2 l
vettä
2 kpl
liha- tai kasvisliemikuutiota
8 kpl
maustepippuria
2

Pese, kuori ja kuutioi perunat. Pese ja suikaloi purjo. Lisää perunat ja purjot keittoon. Keitä hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.

6 - 8 kpl
perunaa
1/2 kpl
purjoa
3

Purista siskonmakkarat suolestaan pieniksi palloiksi keittoon. Anna keiton kiehua noin 5 minuuttia tai kunnes makkarapallot ovat kypsiä ja nousevat keiton pinnalle.

500 g
siskonmakkaroita
4

Lisää hienonnettu persilja ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.

3 kpl
persiljan oksaa
(suolaa)
Miltä maistui?(12 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Johanna Jarva
Julkaistu: 25.9.2005
|
Muokattu: 23.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

422

1765

22,8 g

8,8 g

27,8 g

7,8 g

5,0 g

17,0 g

4,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli