Perinteinen siskonmakkarakeitto

arvosana5/5

(18)arviota
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Perinteinen siskonmakkarakeitto saa makunsa juureksista ja maustepippureista. Tee kerralla iso kattilallinen, sillä keitto maistuu myös uudelleen lämmitettynä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 - 3 kplporkkanaa
300 glanttua
100 gjuuriselleriä
1 1/2 lvettä
2 kpllihaliemikuutiota
8 kplmaustepippuria
6 - 8 kplperunaa
1/2 kplpurjoa
500 gsiskonmakkaroita
3 kplpersiljan oksaa
(suolaa)

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja kuutioi porkkanat, lanttu ja juuriselleri. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää liemikuutiot, juurekset ja pippurit. Anna kiehua perunoiden ja purjon valmistelun ajan.

    MääräAinesosa
    2 - 3 kplporkkanaa
    300 glanttua
    100 gjuuriselleriä
    1 1/2 lvettä
    2 kpllihaliemikuutiota
    8 kplmaustepippuria
  2. 2

    Pese, kuori ja kuutioi perunat. Pese ja suikaloi purjo. Lisää perunat ja purjot keittoon. Keitä hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    6 - 8 kplperunaa
    1/2 kplpurjoa
  3. 3

    Purista siskonmakkarat suolestaan pieniksi palloiksi keittoon. Anna keiton kiehua noin 5 minuuttia tai kunnes makkarapallot ovat kypsiä ja nousevat keiton pinnalle.

    MääräAinesosa
    500 gsiskonmakkaroita
  4. 4

    Lisää hienonnettu persilja ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.

    MääräAinesosa
    3 kplpersiljan oksaa
    (suolaa)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Johanna Jarva
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä