Pese, kuori ja kuutioi porkkanat, lanttu ja juuriselleri. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää liemikuutiot, juurekset ja pippurit. Anna kiehua perunoiden ja purjon valmistelun ajan.
Pese, kuori ja kuutioi perunat. Pese ja suikaloi purjo. Lisää perunat ja purjot keittoon. Keitä hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.
Pursota siskonmakkarat suolestaan pieniksi palloiksi keittoon. Anna keiton kiehua noin 5 minuuttia tai kunnes makkarapallot ovat kypsiä ja nousevat keiton pinnalle.
Lisää hienonnettu persilja ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1473
352
13,0 g
4,0 g
36,8 g
8,0 g
4,8 g
16,5 g
4,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 l vettä,
8 kpl maustepippuria,
(suolaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli