Perinteinen siskonmakkarakeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ohje perinteiseen siskonmakkarakeittoon

Perinteinen siskonmakkarakeitto

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Perinteinen siskonmakkarakeitto resepti maustetaan kirvelillä, sellerillä ja liha-tai kasvisliemikuutiolla.

Ainekset

2 - 3 kpl
Porkkanaa
300 g
Lanttua
50 g
Juuriselleriä
1 1/2 l
Vettä
2 kpl
Liha- tai kasvisliemikuutiota
6 - 8 kpl
Maustepippuria
6 kpl
Isoa perunaa
1 kpl
Puolikas purjo
500 g
Siskonmakkaroita
1 tl
Kirveliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja kuutioi juurekset. Nosta juureskuutiot kiehuvan lihaliemeen maustepippureiden kanssa. Kuori pestyt perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. Puhdista purjo huolella ja leikkaa suikaleiksi. Lisää perunat ja purjosuikaleet keittoon. Keitä kasviksia hiljalleen kannen alla 15-20 minuuttia.

6 kpl
Isoa perunaa
50 g
Juuriselleriä
300 g
Lanttua
2 - 3 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Puolikas purjo
2 kpl
Liha- tai kasvisliemikuutiota
6 - 8 kpl
Maustepippuria
1 1/2 l
Vettä
2

Vedä siskonmakkaroista sormenpäänkokoisia paloja keittoon siten, että pursotat makkaraa kuoresta ulos. Anna makkaroiden kiehua kypsiksi noin 5 minuuttia. Lisää keittoon kirveliä ja tarkista maku. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

500 g
Siskonmakkaroita
1 tl
Kirveliä
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.9.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.