Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
bataattilaatikko

Bataattilaatikko

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kermainen ja lempeän mausteinen bataattilaatikko on herkullinen lisuke liha-, kala- ja kasvisruoille. Erityisen hyvin se istuu porkkanalaatikon ja lanttulaatikon rinnalle joulupöytään.

Ainekset

1 kg
Bataattia
2 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Korppujauhoja
3/4 dl
Siirappia
1 kpl
kananmuna
1 tl
Suolaa
1 tl
inkivääriä
1/2 tl
kanelia
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Pinnalle

1 rkl
Korppujauhoja
2 rkl
voita
1/2 dl
manteleita rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele bataatit. Keitä palat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, valuta vesi pois ja soseuta bataatit sähkövatkaimella.

1 kg
Bataattia
2

Lisää kerma, korppujauhot, siirappi ja muna seokseen. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Mausta suolalla, inkiväärillä, kanelilla ja pippurilla. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.

2 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Korppujauhoja
3/4 dl
Siirappia
1 kpl
kananmuna
1 tl
Suolaa
1 tl
inkivääriä
1/2 tl
kanelia
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Levitä seos voideltuun uunivuokaan. Tee pintaan kuvioita haarukalla tai lusikalla, ripottele päälle korppujauhot. Lisää pinnalle voinokareita.

1 rkl
Korppujauhoja
2 rkl
voita
4

Kypsennä bataattilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Voit halutessasi lisätä laatikon pinnalle rouhittuja manteleita kypsennyksen loppupuolella.

1/2 dl
manteleita rouhittuna
Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 6.9.2018
|
Muokattu: 14.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

367

1537

16,5 g

5,5 g

45,3 g

21,5 g

5,7 g

6,2 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl inkivääriä,

0,5 tl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli