Bataattilaatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Bataattilaatikko

Bataattilaatikko

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 kg
Bataatteja
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Perunaa
1 1/2 rkl
Tuoretta inkivääriraastetta
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1 l
Vettä
3 kpl
Keltuaista
2 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Korppujauhoja
25 g
Voita tai margariinia
3/4 dl
Siirappia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

päälle:

1/2 dl
Korppujauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatit, sipuli ja perunat. Kuori ja raasta inkivääri. Keitä kasvikset ja inkivääri kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsiksi. Säästä keitinvedestä 1 dl, kaada loput pois. Soseuta kypsät kasvikset. Jäähdytä sose.

1 kg
Bataatteja
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Perunaa
1 1/2 rkl
Tuoretta inkivääriraastetta
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1 l
Vettä
2

Sekoita keltuaiset ja kerma keskenään, turvota korppujauhoja keltuais-kermaseoksessa muutama minuutti. Kaada seos kasvissoseen joukkoon. Sulata voi ja lisää massaan. Lisää myös siirappi, mausteet ja keitinliemi, sekoita. Kaada seos uunivuokaan ja ripottele korppujauhoja pinnalle. Paista noin 1 1/2 tuntia uunin alatasolla.

3 kpl
Keltuaista
2 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Korppujauhoja
25 g
Voita tai margariinia
3/4 dl
Siirappia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.10.2007
Muokattu: 24.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.