
Bataattilaatikko
Ainekset
Valmistus
Kuori ja paloittele bataatit. Keitä palat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, valuta vesi pois ja soseuta bataatit sähkövatkaimella.
Lisää kerma, korppujauhot, siirappi ja muna seokseen. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Mausta suolalla, inkiväärillä, kanelilla ja pippurilla. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.
Levitä seos voideltuun uunivuokaan. Tee pintaan kuvioita haarukalla tai lusikalla, ripottele päälle korppujauhot. Lisää pinnalle voinokareita.
Kypsennä bataattilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Voit halutessasi lisätä laatikon pinnalle rouhittuja manteleita kypsennyksen loppupuolella.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
367
1537
16,5 g
5,5 g
45,3 g
21,5 g
5,7 g
6,2 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl inkivääriä,
0,5 tl kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli