Bataattilaatikko
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kermainen ja lempeän mausteinen bataattilaatikko on herkullinen lisuke liha-, kala- ja kasvisruoille. Erityisen hyvin se istuu porkkanalaatikon ja lanttulaatikon rinnalle joulupöytään.
| 1 kg | bataattia |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 rkl | korppujauhoja |
| 3/4 dl | siirappia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | inkivääriä |
| 1/2 tl | kanelia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1 rkl | korppujauhoja |
| 2 rkl | voita |
| 1/2 dl | manteleita rouhittuna |
- 1.
Kuori ja paloittele bataatit. Keitä palat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, valuta vesi pois ja soseuta bataatit sähkövatkaimella.
- 2.
Lisää kerma, korppujauhot, siirappi ja muna seokseen. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Mausta suolalla, inkiväärillä, kanelilla ja pippurilla. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.
- 3.
Levitä seos voideltuun uunivuokaan. Tee pintaan kuvioita haarukalla tai lusikalla, ripottele päälle korppujauhot. Lisää pinnalle voinokareita.
- 4.
Kypsennä bataattilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Voit halutessasi lisätä laatikon pinnalle rouhittuja manteleita kypsennyksen loppupuolella.
Bataattilaatikko
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Kermainen ja lempeän mausteinen bataattilaatikko on herkullinen lisuke liha-, kala- ja kasvisruoille. Erityisen hyvin se istuu porkkanalaatikon ja lanttulaatikon rinnalle joulupöytään.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | bataattia |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 rkl | korppujauhoja |
| 3/4 dl | siirappia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | inkivääriä |
| 1/2 tl | kanelia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Pinnalle | |
| 1 rkl | korppujauhoja |
| 2 rkl | voita |
| 1/2 dl | manteleita rouhittuna |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuori ja paloittele bataatit. Keitä palat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, valuta vesi pois ja soseuta bataatit sähkövatkaimella.
Määrä Ainesosa 1 kg bataattia - 2
Lisää kerma, korppujauhot, siirappi ja muna seokseen. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Mausta suolalla, inkiväärillä, kanelilla ja pippurilla. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.
Määrä Ainesosa 2 dl kuohukermaa 2 rkl korppujauhoja 3/4 dl siirappia 1 kpl kananmuna 1 tl suolaa 1 tl inkivääriä 1/2 tl kanelia 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Levitä seos voideltuun uunivuokaan. Tee pintaan kuvioita haarukalla tai lusikalla, ripottele päälle korppujauhot. Lisää pinnalle voinokareita.
Määrä Ainesosa 1 rkl korppujauhoja 2 rkl voita - 4
Kypsennä bataattilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Voit halutessasi lisätä laatikon pinnalle rouhittuja manteleita kypsennyksen loppupuolella.
Määrä Ainesosa 1/2 dl manteleita rouhittuna
Ravintosisältö
367
Energiaa kcal
1537
Energiaa kj
16,5 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,3 g
Hiilihydraatteja
21,5 g
Sokereita
5,7 g
Kuituja
6,2 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
367
Energiaa kcal
1537
Energiaa kj
16,5 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,3 g
Hiilihydraatteja
21,5 g
Sokereita
5,7 g
Kuituja
6,2 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl inkivääriä, 0.5 tl kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























