Paistettu kuhafilee ja ruskistettu tilli-voimajoneesi
30 min

Nappaa talteen!
Kokkaa ravintola-annos kotona! Voissa paistetut kuhafileet ja ruskistetusta voista itse tehty tillimajoneesi vievät kielen. Tarjoa lisukkeeksi höyrytettyjä kasviksia, esimerkiksi kukka- ja parsakaalia sekä porkkanoita.
| 600 g | (4 pkt, á 150 g) kotimaista-kuhafileitä |
| 1 tl | suolaa |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| 2 rkl | kotimaista-voita |
| Ruskistettu tilli-voimajoneesi | |
| 100 g | kotimaista-voita |
| 1 kpl | kotimaista-kananmuna |
| 1 kpl | ruukku kotimaista-tilliä |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | sitruuna |
- 1.
Tee majoneesi. Sulata voi kattilassa tai pannulla ja anna sen ruskistua koko ajan sekoittaen. Ota liedeltä ja anna jäähtyä. Hienonna tilli. Riko huoneenlämpöinen muna sauvasekoittimen kapeaan ja korkeaan kulhoon. Kaada päälle voi. Aseta sauvasekoitin kulhon pohjaan. Käynnistä ja nosta sekoitinta erittäin hitaasti ylöspäin, niin että majoneesi sakeutuu. Sekoita joukkoon tilli.
- 2.
Poista kalafileistä mahdolliset ruodot. Mausta fileet suolalla.
- 3.
Kuumenna voi paistinpannulla. Jos sinulla on kaksi pannua, paista kalafileet yhtä aikaa. Kun voi alkaa ruskistua, laita kalafileet pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista keskilämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes pinta alkaa kypsyä. Käännä fileet ja paista noin minuutin ajan. Nosta kalafileet lautasille.
- 4.
Tarjoa fileet ruskistetun voimajoneesin ja sitruunalohkon sekä höyrytettyjen kasvisten kanssa.
Paistettu kuhafilee ja ruskistettu tilli-voimajoneesi
arvosana5/5
30 min
Kokkaa ravintola-annos kotona! Voissa paistetut kuhafileet ja ruskistetusta voista itse tehty tillimajoneesi vievät kielen. Tarjoa lisukkeeksi höyrytettyjä kasviksia, esimerkiksi kukka- ja parsakaalia sekä porkkanoita.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (4 pkt, á 150 g) kotimaista-kuhafileitä |
| 1 tl | suolaa |
Paistamiseen | |
| 2 rkl | kotimaista-voita |
Ruskistettu tilli-voimajoneesi | |
| 100 g | kotimaista-voita |
| 1 kpl | kotimaista-kananmuna |
| 1 kpl | ruukku kotimaista-tilliä |
Lisäksi | |
| 1 kpl | sitruuna |
Valmistus
- 1
Tee majoneesi. Sulata voi kattilassa tai pannulla ja anna sen ruskistua koko ajan sekoittaen. Ota liedeltä ja anna jäähtyä. Hienonna tilli. Riko huoneenlämpöinen muna sauvasekoittimen kapeaan ja korkeaan kulhoon. Kaada päälle voi. Aseta sauvasekoitin kulhon pohjaan. Käynnistä ja nosta sekoitinta erittäin hitaasti ylöspäin, niin että majoneesi sakeutuu. Sekoita joukkoon tilli.
Määrä Ainesosa 100 g kotimaista-voita 1 kpl ruukku kotimaista-tilliä 1 kpl kotimaista-kananmuna - 2
Poista kalafileistä mahdolliset ruodot. Mausta fileet suolalla.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa 600 g (4 pkt, á 150 g) kotimaista-kuhafileitä - 3
Kuumenna voi paistinpannulla. Jos sinulla on kaksi pannua, paista kalafileet yhtä aikaa. Kun voi alkaa ruskistua, laita kalafileet pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista keskilämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes pinta alkaa kypsyä. Käännä fileet ja paista noin minuutin ajan. Nosta kalafileet lautasille.
Määrä Ainesosa 2 rkl kotimaista-voita - 4
Tarjoa fileet ruskistetun voimajoneesin ja sitruunalohkon sekä höyrytettyjen kasvisten kanssa.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna
Ravintosisältö
376
Energiaa kcal
1572
Energiaa kj
28,0 g
Rasvaa
17,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,5 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
30,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
376
Energiaa kcal
1572
Energiaa kj
28,0 g
Rasvaa
17,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,5 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
30,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























