Kuohkea juusto-omeletti

arvosana4/5

(1)arvio
1 Annosta

15 min

Täydellinen munakas tehdään vaahdotettuun kananmunaan. Kuohkean munakkaan täytteenä on juustoa ja basilikaa. Nopea munakas valmistuu hetkessä pannulla.

Ainekset (1 annosta)

MääräAinesosa
3 kplkotimaista-kananmunaa
ripaus (1/4 tl) suolaa
2 rklvettä
1/2 dlkotimaista-emmentaljuustoraastetta
1/2 kplruukkua kotimaista-basilikaa

Paistamiseen

1 rklkotimaista-rypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Hienonna basilika. Riko kananmunat, valuta valkuaiset kulhoon ja keltuaiset kuppiin. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita joukkoon suola, vesi ja keltuaiset.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua kotimaista-basilikaa
    3 kplkotimaista-kananmunaa
    ripaus (1/4 tl) suolaa
    2 rklvettä
  2. 2

    Kuumenna öljy paistinpannulla. Kaada munamassa pannulle. Vedä lastalla massaa reunoilta keskelle, kunnes munamassa alkaa hyytyä. Alenna keskilämmölle. Tasoita massa ja ripottele juustoraaste ja basilika pinnalle. Paista, kunnes munakas on juuri ja juuri hyytynyt. Taita munakas lastan avulla puoliksi ja valuta se pannulta lautaselle.

    MääräAinesosa
    1 rklkotimaista-rypsiöljyä
    1/2 dlkotimaista-emmentaljuustoraastetta

Valmista resepti Kotimaista-sarjan tuotteilla! Kotimaista on S-ryhmän oma tuotesarja, josta löydät suomalaisia elintarvikkeita edulliseen hintaan. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta- tai Sirkkalehti-merkkien kotimaisuusvaatimukset.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
30.5.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä