Parempi makaronilaatikko

arvosana4/5

(14)arviota
5 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Kirsikkatomaatit tuovat makeutta ja mehevyyttä arjen suosikkiruokaan, makaronilaatikkoon. Hienonna mukaan myös ruukullinen basilikaa.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
350 g(1 ps) kotimaista -tummaa makaronia
400 g(1 pkt) kotimaista -naudan jauhelihaa (17 %)
200 g(1 ps) kotimaista-sipulikuutioita
250 g(1 rs) kotimaista-kirsikkatomaatteja
1 kplruukku kotimaista-basilikaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
5 dl(2 prk) kotimaista-juustokermaa
3 dlkotimaista-maitoa
3 kplkotimaista-kananmunaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Keitä makaroneja 10 minuuttia vedessä. Valuta vesi pois.

    MääräAinesosa
    350 g(1 ps) kotimaista -tummaa makaronia
  2. 2

    Ruskista jauheliha pannulla, lisää sipulit loppuvaiheessa. Viipaloi tomaatit ja hienonna basilika, sekoita ne jauhelihaan ja mausta.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) kotimaista -naudan jauhelihaa (17 %)
    200 g(1 ps) kotimaista-sipulikuutioita
    250 g(1 rs) kotimaista-kirsikkatomaatteja
    1 kplruukku kotimaista-basilikaa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria
  3. 3

    Kaada puolet makaroneista voideltuun uunivuokaan (3 l). Levitä päälle jauhelihaseos ja pinnalle loput makaronit.

  4. 4

    Vatkaa kerma, maito, munat ja suola sekaisin. Kaada vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 kplkotimaista-kananmunaa
    3 dlkotimaista-maitoa
    5 dl(2 prk) kotimaista-juustokermaa

Vinkki: Valmista resepti Kotimaista-sarjan tuotteilla! Kotimaista on S-ryhmän oma merkki. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkkien kotimaisuusvaatimukset.

Katso lisää Kotimaista-reseptejä täältä:

Tummassa makaronissa on melkein kaksi kertaa enemmän ravintokuitua kuin vaaleassa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Anna Huovinen
18.11.2020
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä