Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Parempi makaronilaatikko

Parempi makaronilaatikko

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Kirsikkatomaatit tuovat makeutta ja mehevyyttä arjen suosikkiruokaan, makaronilaatikkoon. Hienonna mukaan myös ruukullinen basilikaa.

Ainekset

350 g
(1 ps) Kotimaista -tummaa makaronia
400 g
(1 pkt) Kotimaista -naudan jauhelihaa (17 %)
200 g
(1 ps) Kotimaista-sipulikuutioita
250 g
(1 rs) Kotimaista-kirsikkatomaatteja
1 kpl
ruukku Kotimaista-basilikaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
5 dl
(2 prk) Kotimaista-juustokermaa
3 dl
Kotimaista-maitoa
3 kpl
Kotimaista-kananmunaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä makaroneja 10 minuuttia vedessä. Valuta vesi pois.

350 g
(1 ps) Kotimaista -tummaa makaronia
2

Ruskista jauheliha pannulla, lisää sipulit loppuvaiheessa. Viipaloi tomaatit ja hienonna basilika, sekoita ne jauhelihaan ja mausta.

400 g
(1 pkt) Kotimaista -naudan jauhelihaa (17 %)
200 g
(1 ps) Kotimaista-sipulikuutioita
250 g
(1 rs) Kotimaista-kirsikkatomaatteja
1 kpl
ruukku Kotimaista-basilikaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
3

Kaada puolet makaroneista voideltuun uunivuokaan (3 l). Levitä päälle jauhelihaseos ja pinnalle loput makaronit.

4

Vatkaa kerma, maito, munat ja suola sekaisin. Kaada vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

3 kpl
Kotimaista-kananmunaa
3 dl
Kotimaista-maitoa
5 dl
(2 prk) Kotimaista-juustokermaa

Vinkki: Valmista resepti Kotimaista-sarjan tuotteilla! Kotimaista on S-ryhmän oma merkki. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkkien kotimaisuusvaatimukset.

Katso lisää Kotimaista-reseptejä täältä:

Tummassa makaronissa on melkein kaksi kertaa enemmän ravintokuitua kuin vaaleassa.

Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 18.11.2020
Muokattu: 26.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

691

2891

34,6 g

17,4 g

55,4 g

9,6 g

5,6 g

34,2 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli