Parempi makaronilaatikko
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kirsikkatomaatit tuovat makeutta ja mehevyyttä arjen suosikkiruokaan, makaronilaatikkoon. Hienonna mukaan myös ruukullinen basilikaa.
| 350 g | (1 ps) kotimaista -tummaa makaronia |
| 400 g | (1 pkt) kotimaista -naudan jauhelihaa (17 %) |
| 200 g | (1 ps) kotimaista-sipulikuutioita |
| 250 g | (1 rs) kotimaista-kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | ruukku kotimaista-basilikaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 5 dl | (2 prk) kotimaista-juustokermaa |
| 3 dl | kotimaista-maitoa |
| 3 kpl | kotimaista-kananmunaa |
- 1.
Keitä makaroneja 10 minuuttia vedessä. Valuta vesi pois.
- 2.
Ruskista jauheliha pannulla, lisää sipulit loppuvaiheessa. Viipaloi tomaatit ja hienonna basilika, sekoita ne jauhelihaan ja mausta.
- 3.
Kaada puolet makaroneista voideltuun uunivuokaan (3 l). Levitä päälle jauhelihaseos ja pinnalle loput makaronit.
- 4.
Vatkaa kerma, maito, munat ja suola sekaisin. Kaada vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Parempi makaronilaatikko
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Kirsikkatomaatit tuovat makeutta ja mehevyyttä arjen suosikkiruokaan, makaronilaatikkoon. Hienonna mukaan myös ruukullinen basilikaa.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 350 g | (1 ps) kotimaista -tummaa makaronia |
| 400 g | (1 pkt) kotimaista -naudan jauhelihaa (17 %) |
| 200 g | (1 ps) kotimaista-sipulikuutioita |
| 250 g | (1 rs) kotimaista-kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | ruukku kotimaista-basilikaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 5 dl | (2 prk) kotimaista-juustokermaa |
| 3 dl | kotimaista-maitoa |
| 3 kpl | kotimaista-kananmunaa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Keitä makaroneja 10 minuuttia vedessä. Valuta vesi pois.
Määrä Ainesosa 350 g (1 ps) kotimaista -tummaa makaronia - 2
Ruskista jauheliha pannulla, lisää sipulit loppuvaiheessa. Viipaloi tomaatit ja hienonna basilika, sekoita ne jauhelihaan ja mausta.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) kotimaista -naudan jauhelihaa (17 %) 200 g (1 ps) kotimaista-sipulikuutioita 250 g (1 rs) kotimaista-kirsikkatomaatteja 1 kpl ruukku kotimaista-basilikaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria - 3
Kaada puolet makaroneista voideltuun uunivuokaan (3 l). Levitä päälle jauhelihaseos ja pinnalle loput makaronit.
- 4
Vatkaa kerma, maito, munat ja suola sekaisin. Kaada vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 kpl kotimaista-kananmunaa 3 dl kotimaista-maitoa 5 dl (2 prk) kotimaista-juustokermaa
Vinkki: Valmista resepti Kotimaista-sarjan tuotteilla! Kotimaista on S-ryhmän oma merkki. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkkien kotimaisuusvaatimukset.
Katso lisää Kotimaista-reseptejä täältä:
Tummassa makaronissa on melkein kaksi kertaa enemmän ravintokuitua kuin vaaleassa.
Ravintosisältö
692
Energiaa kcal
2897
Energiaa kj
34,6 g
Rasvaa
17,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
55,6 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
34,2 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
692
Energiaa kcal
2897
Energiaa kj
34,6 g
Rasvaa
17,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
55,6 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
34,2 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























