Keitä makaroneja 10 minuuttia vedessä. Valuta vesi pois.
Ruskista jauheliha pannulla, lisää sipulit loppuvaiheessa. Viipaloi tomaatit ja hienonna basilika, sekoita ne jauhelihaan ja mausta.
Kaada puolet makaroneista voideltuun uunivuokaan (3 l). Levitä päälle jauhelihaseos ja pinnalle loput makaronit.
Vatkaa kerma, maito, munat ja suola sekaisin. Kaada vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Valmista resepti Kotimaista-sarjan tuotteilla! Kotimaista on S-ryhmän oma merkki. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkkien kotimaisuusvaatimukset.
Katso lisää Kotimaista-reseptejä täältä:
Tummassa makaronissa on melkein kaksi kertaa enemmän ravintokuitua kuin vaaleassa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2572
615
27,8 g
14,6 g
56,8 g
10,6 g
5,6 g
31,2 g
1,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku Kotimaista-basilikaa,
Kotimaista-kananmunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli