Makkara-kaalikeitto

arvosana4/5

(8)arviota
4 Annosta

15 min

Kiehauta mehevistä makkaroista ja rapeasta kaalista maukas keitto vain vartissa. Nauti kaali-makkarasoppa sellaisenaan tai lusikoi pinnalle nokare smetanaa tai ranskankermaa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 dlvettä
2 kpllihafondikuutiota
500 g(1 kpl) kotimaista-keräkaalia
300 g(1 pkt) kotimaista-keittojuureksia
250 g(1 pkt) kotimaista-bratwurstia
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsuippopaprika
(smetanaa)

Valmistus

  1. 1

    Laita vesi ja liemikuutiot kattilaan kiehumaan.

    MääräAinesosa
    8 dlvettä
    2 kpllihafondikuutiota
  2. 2

    Huuhtele ja hienonna kaali, lisää kattilaan. Paloittele juurekset ja makkarat, ja lisää ne liemeen. Hienonna valkosipuli ja kuutioi paprika. Lisää ne keittoon. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    500 g(1 kpl) kotimaista-keräkaalia
    300 g(1 pkt) kotimaista-keittojuureksia
    250 g(1 pkt) kotimaista-bratwurstia
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplsuippopaprika
  3. 3

    Viimeistele keitto halutessasi lusikallisella smetanaa. Se pyöristää kaalin maun lempeäksi.

    MääräAinesosa
    (smetanaa)

Vinkki: Käytä keittoon bratwurstin sijaan 400 g Kotimaista siskonmakkaroita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (smetanaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Päivi Ristell
8.7.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä