Mustikkarahka

arvosana3/5

(3)arviota
5 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Helppo kolmen aineksen mustikkarahka valmistuu hetkessä. Jos syöt rahkan jälkiruokana, murenna pinnalle keksi. Välipalan lisukkeeksi sopivat ruis-kauramurot.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
2 1/2 dl(1 prk) kotimaista -vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g(1 prk) kotimaista -rasvatonta rahkaa
200 g(1 ps) kotimaista-mustikoita

Lisäksi

kotimaista -kaneliässiä tai -ruis-kauramuroja

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota vaniljakastike sähkövatkaimella.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dl(1 prk) kotimaista -vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  2. 2

    Sekoita joukkoon rahka ja hieman sulaneet mustikat.

    MääräAinesosa
    250 g(1 prk) kotimaista -rasvatonta rahkaa
    200 g(1 ps) kotimaista-mustikoita
  3. 3

    Jaa annoskulhoihin ja murenna pinnalle kaneliässä-keksi tai lisää välipalarahkaan ruis-kauramuroja.

    MääräAinesosa
    kotimaista -kaneliässiä tai -ruis-kauramuroja

Vinkki: Sulata pakastemustikoita huoneenlämmössä tunti. Kotimaiset marjat ovat sellaisenaan käyttövalmiita.

Vinkki: Valmista resepti Kotimaista-sarjan tuotteilla! Kotimaista on S-ryhmän oma merkki. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkkien kotimaisuusvaatimukset.

Katso lisää Kotimaista-reseptejä täältä:

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Kotimaista -kaneliässiä tai -ruis-kauramuroja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Anna Huovinen
22.7.2021
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä